1. liga

Jihlava piluje formu na jarní část 1. Ligy! Vrťas Cup byl kvalitní přípravou, má radost kapitán Petr Král

Během devíti podzimních duelů družina Petra Krále nasbírala 16 bodů, což Jihlavu zařadilo na 5. místo 1. Ligy. S tím může být jihlavský kapitán spokojen, ale velkou otázkou je, zda si Danko se Střechou udrží formu z podzimu, protože tito dva hráči drželi Jihlavu nad vodou. Zvednou se i ostatní?

Dva zápasy k dobru jsou spíše naší výhodou


Přezimovali jste na 5. pozici se ziskem 16 bodů, ale máte 2 zápasy k dobru, nejste z této pozice nervózní?
V soutěži jsme nováčkem, takže je z našeho pohledu páté místo velmi solidní. Také bych řekl, že to vypovídá o našich výkonech během podzimu. Dva zápasy k dobru jsou spíše naší výhodou, jak odskočit mančaftům za námi, na druhou stranu jsou to dohrávky proti top soupeřům, takže nic snadného.


Určitě byste si chtěli svoje postavení vylepšit, jaké jsou Vaše vize do jarní části? Z jakého místa chcete vstupovat do play off?
Trenér Lukáš Staněk nám před sezonou říkal, že by se rád umístil v první čtyřce. Já říkám, že by bylo super hrát play off z co nejlepší pozice. V současné době si ale nemůžeme říkat, jaká pozice by se nám líbila. Soutěž je extrémně vyrovnaná a po každém kole se mění její průběžné pořadí, takže se musíme ohlížet i za sebe. Malenovice i Přelouč měly dobrý závěr podzimu a určitě nic nezabalí, mají svoji kvalitu a s postupovými kartami jistě ještě zamotají. Odepisovat se nemůžou ani Litice s Rakovníkem. Když se druhý zmiňovaný sejde v plné síle, tak může porazit každého.




Vrťas Cup byl dobře obsazenou akcí, kde bylo několik zápletek


Jaro je víceméně důležitější než podzim, jak probíhá zimní příprava v Jihlavě? Chodíte se připravovat na hřiště nebo Vám to počasí nedovolí?
Na jaře vrcholí celá sezona a bývá to nejzajímavější část, takže jsme se na to chtěli dostatečně připravit. Proto jsme přes zimu chodili pravidelně do tělocvičny na kruhové tréninky. Na hřiště jsme se pak přesunuli až v únoru.


V půlce února jste hostili již tradiční turnaj Vrťas Cup, kde dominovala prvoligová Hostivař a vy jste skončili až na 3. místě. Koukali jste spíše na hru nebo jste chtěli zlatý hattrick?
Na domácím turnaji jsme chtěli vyhrát jako každý z účastníků. První hrací den nám vyšel, když jsme porazili Hostivař 3:0 a připsali si i cenný skalp Draků z Kladna, které přijelo doplněné o několik hráčů ze slovenské i české nejvyšší soutěže. Byl to vyrovnaný turnaj, kde rozhodovaly maličkosti. Například Hostivař šla do play off jen o skóre a čtvrtfinále pak urvala až na nájezdy. Celkově však brala zasloužené prvenství, to se musí nechat. Byla to dobře obsazená akce, kde bylo několik zápletek. Však se oba nejlepší týmy z jednotlivých skupin ani do konečného finále nedostaly. Pro nás stejně jako všechny ostatní týmy to byla především kvalitní příprava, kde se zkoušely různé formace, složení na přesilovky a sehrávala se sestava, která naskočí do jarní části. Z tohoto i pořadatelského pohledu hodnotíme turnaj a celkové umístění jako úspěšné.



Jihlava se umístila na Vrťas Cupu na 3. místě a zlatý hattrick tak nedokonala.


Chci, aby každý z týmu dělal pro úspěch maximum


Jako jeden z mála celků si zkusíte zápasovou praxi po delší zimě, v čem vidíte pozitiva a na druhé také negativa Vaší hry po Vrťas Cupu?
Pozitiva jsou určitě ta, že jsme na turnaji sehráli několik velmi těžkých zápasů, které už měly pořádný náboj a kvalitu. Negativa vidím v tom, že se trápíme v koncovce. Na tom musíme teď ještě zapracovat. Trenérům pak turnaj určitě ukázal možné složení na přesilové hry i další aspekty plynoucí ze hry. Nicméně je pořád na čem pracovat.


1. března zajíždíte na svůj první jarní zápas do Malenovic, kde na Vás čeká nepříjemný soupeř a také nepohodlný asfalt, bude probíhat nějaká speciální příprava?
My jsme měli v Jihlavě několik let autodrom, takže jsme na povrch všeho druhu zvyklí (smích). Se Zlínem jsme odehráli za poslední dvě sezony snad 14 zápasů, takže víme, co od soupeře i povrchu očekávat. Malenovice jsou tým, který svojí kvalitou na 9. místo jistě nepatří a víme, že nám u nich nedají nic zadarmo. Bude to těžký zápas a také přímý souboj o místo pro play off, ačkoliv nás čeká ještě spousta zápasů, nicméně ten rozdíl mezi námi je před startem jara minimální.


Play off je trošku jiná soutěž než základní část, jaký úspěch byste si chtěli vybojovat?
V play off se začíná opět od nuly a hraje se více takticky, důrazněji a je to zkrátka úplně něco jiného. Také záleží, v jaké formě se momentálně nacházíte, protože jeden víkend může o všem rozhodnout. My zatím zůstáváme nohama na zemi, chceme se do vyřazovacích bojů hlavně dostat a potom se může stát cokoliv. Já bych hlavně chtěl, aby každý z týmu dělal pro úspěch maximum a ze hřiště jsme mohli odcházet s hlavami nahoře.

Fotogalerie:

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6