1. liga

Útočí Šupík znovu na nejlepšího brankáře 1. Ligy? Lhal bych, kdybych řekl, že nechci trofej obhájit, usmívá se

Kometa zvládla vstup do 1. Ligy za posledních pár let asi nejlépe. Po 10 zápasech se Polička usadila na 1. místě, ale teď je potřeba koukat do budoucna. Michal Šupík prozradí, čím se bude chtít východočeský celek prezentovat v jarní části a jaké celkové místo by bylo pro jeho tým uspokojující.

Priorita skončit první po základní části nás netíží



Nejdříve se vrátíme na podzim, s Poličkou jste celou první část sezony opanovali a nacházíte se na 1. místě, čekal jste to vůbec?
Popravdě nijak zvlášť to, že jsme momentálně na prvním místě neprožívám, soutěž je tak vyrovnaná, že stačí dvakrát třikrát prohrát a jste rázem třeba šestí.


V brance jste se opět střídal s Michalem Novákem. Odchytal jste zatím 7 zápasů a Vaše úspěšnost zákroků je 92.59 %, což je velice slušné. Je jasné, že je to základ úspěchu, připravujete se nějak speciálně?
Nijak speciálně se nepřipravuji, snažím se chytit každou střelu jako každý brankář. Někdy máte období, kdy vás to prostě trefuje a někdy období, kdy Vám to tam padá a já jsem rád, že momentálně mám to lepší období (smích).


Určitě budete chtít obhájit i na jaře prvenství, jak tohoto docílit? S Jakými plány budete vstupovat do jarní části?
Myslím, že úplná priorita skončit první po základní části nás netíží, je fajn skončit v popředí, ale stejně se úspěch hodnotí až podle play off.


Důležité bude, abychom hráli disciplinovaně a nic nevypustili



První zápas Vás čeká již 23. února proti Liticím, co je nutné udělat, aby utkání dopadlo dobře ve Váš prospěch?
Myslím, že bude důležité chytit zápasový rytmus a začít hrát naši hru. A také se sejít ve slušném počtu. (rozhovor vznikal před utkáním Komety, která nad Liticemi vyhrála 5:2 pozn. red.)



Co bude na jaře nejvíce rozhodovat? Disciplinovanost? Hra, která vás provázela celý podzim? 
Jak už jsem říkal, důležité bude, abychom se scházeli na každý zápas, hráli disciplinovaně a nic nevypustili, když každý bude hrát, to co umí, můžeme se udržet na předních příčkách.


Předpokládám, že znovu budete útočit na trofej nejlepšího brankáře 1. Ligy, kterou budete chtít obhájit, je tomu tak? Jak toho dosáhnout? Cepujete někdy své obránce?
Tak člověk by si měl dávat nějaké cíle a lhal bych, kdybych řekl, že nechci trofej obhájit. Ale samozřejmě se musí sejít spousta věcí, které člověk sám nedokáže ovlivnit, začínaje u formy celého našeho týmu přes formu týmů soupeřů, až po štěstí, které prostě v každém zápase potřebujete. Každopádně, když nešlape celý tým a nepanuje v něm pohoda, tak jednotlivec nezmůže nic.


Doufám, že se mi vyhnou zranění a já se MS Masters zúčastním!



Je hodně pravděpodobné, že se s Kometou dostanete do play off, jaké umístění Vás udělá šťastným?
Tak klasika je skončit optimálně do 4. místa a začínat play off doma a potom už jít zápas po zápase a uvidíme, na jaké umístění to letos bude stačit.


Zanedlouho vypukne mistrovství světa Masters v České republice. Dlouho se v hokejbalovém prostředí šuškalo, zda-li se budete šampionátu účastnit, jaká je teď situace?
Víc jak půl roku se řešilo, jestli náš tým bude na mistrovství světa nominován a je to teprve pár dní, co se rozhodlo, že jsme uspěli.


Nebudu zastírat, že se k nám už nějaké informace dostaly. Co si od reprezentace České republiky slibujete? Myslíte na medaili?
Čekají nás ještě nějaké přípravné kempy, tak doufám, že se vše povede, také se mi vyhnou zranění a já se MS zúčastním. A když se to povede, samozřejmě budeme bojovat v každém zápase o vítězství. Každopádně teď se chci soustředit na klubovou soutěž a dojít s Poličkou co nejdál.



Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6