1. liga

Prvoligový lídr z Poličky nezaváhal a Litice se dostávají do potíží!

1. Liga se pomalu probouzí ze zimního spánku. Jako jeden z prvních zápasů odehrála vedoucí Kometa duel proti poslednímu týmu z Plzně. Hokejbalisté Poličky nic nepodcenili, avšak Litice svého soka velice trápily a daly najevo, že na jaře nedají nikomu nic zadarmo!

Východočeši si za vítězství 5:2 připsali cenné 3 body, které jim zařídily menší bodový polštář před ostatními celky. Jak budou pokračovat výkony lídra? Udrží se na vedouc pozici? A co Litice? Dokážou borci ze západu ještě sebrat síly a zachránit druhou nejvyšší soutěž? Ačkoliv nezískali ani bod, tak s tímto výkonem mohou pomýšlet na lepší zítřky. 


První třetina rozhodla o průběhu celého zápasu!




Branky a nahrávky: 4. Tobiáš O. (Štefka, Macháček), 6. Štefka (Tobiáš J.), 6. Bečka, 24. Tobiáš O. (Bečka), 43. Geba (Štefka, Nespěšný) - 21. Plohmer (Ráb), 26. Vlasák (Šiman) PP.

Střely: 34:20, vyloučení: 4:3, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0.


Oba mančafty se určitě na tento duel přes dlouhou zimu připravovaly, což bylo také poznat na nasazení na hřišti. Hned v prvních minutách se hosté dostali k rychlým a nebezpečným střelám, které ale Šupík zlikvidoval. Zanedlouho se ale trefil nejproduktivnější hráč Poličky, Ondřej Tobiáš. Tobiášovu hůl milimetrovou nahrávkou našel domácí kapitán Filip Štefka, junior z Poličky tak měl již jednoduchou práci, a to napasovat balónek do prázdné branky. Domácí se dostali do laufu, o dvě minuty později navyšoval skóre pro Kometu přesnou střelou Filip Štefka.


Jako by Polička neměla dost, ještě více navýšila své otáčky. Ve stejné minutě se nenápadnou střelou prosadil také obránce Bečka. Po třech rychlých brankách byl Tříska z plzeňského brankoviště vyhnán a musela se činit litická dvojka. Hokejbalisté Plzně hrozili Poličce pouze střelami z vyhraných buly v útočném pásmu. „Komeťáci“ se po povedené úvodní části zápasu nechali lehce ukolébat, což se promítlo ve druhé patnáctiminutovce. Tu lépe začal hostující celek, jenž hodně vytáhl svůj forčekink, a to dělalo poličským zadákům nemalé potíže. 


Ve 21. minutě se poprvé z gólu mohly také radovat Litice. Po vyhrané buly se dostal míček k Plohmerovi, jenž lišácky překonal Šupíka. Východočeši však nevěšeli hlavu. Rychle se oklepali a znovu navýšili náskok na 4:1. Čtvrtou branku znovu zařídil Ondřej Tobiáš, ale s velkým štěstím. Gólovou akci začal obránce Bečka, který proběhl celé hřiště, ale s Košňarem si poradit nedokázal. Z druhé vlny přiběhl Tobiáš a v pádu se od něj balónek odrazil do plzeňské sítě. Hráči z města piva si v dalších minutách vybojovali několik přesilovek, ale podařilo se jim využít pouze tu první. Šupík Šimanovu střelu pouze vyrazil před sebe, kde se nejlépe dokázal zorientovat Vlasák, jenž poslal oranžovou kuličku pod horní tyč.


Po druhé třetině tak pro Litice stále plála lehká naděje. Kometa se do třetího dějství znovu vzpamatovala a vývoj zápasu si hlídala. I přes vyloučení se jí dařilo držet Litice od své svatyně. Na druhé straně i domácí měli možnost přesilových her, ve kterých měli mnoho šancí, ale žádná se neujala. Až téměř na konci utkání ještě Polička navýšila svůj gólový náskok a výhrou 5:2 si tak zajistila 3 body do tabulky.

Ohlas trenéra:


Pavel Štefka (SK Kometa Polička): „Podle očekávání jsme si zvykali na míček, protože jsme na hřišti netrénovali. V první třetině jsme naštěstí byli efektivní a využili šance, což nám dodalo klid. Soupeř se však snažil a hrál dobře. Odpovědně bránil a ve druhé třetině, kterou vyhrál 2:1, byl svým napadáním velmi nepříjemný. Ve třetí třetině se náš výkon opět zlepšil, a i když měl rezervy, tak můžeme být spokojeni.“ 

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6