1. liga

Filip Štefka míří do Extraligy! V Poličce průběžné 1. místo nepřeceňuje, o úspěchu rozhodne až play off, uvědomuje si

Udrží si poličská Kometa podzimní formu i na jaře? A co její kapitán, Filip Štefka? Začne víc bodovat na jaře? Nálada v Poličce je ale stále pozitivní. S tím souvisí téma extraligových Jelenů, kteří nemají zrovna dobrou pozici, a proto poličského útočníka oslovili. Povede se spolupráce?

Za průběžné první místo jsme rádi, nic to ale neznamená!


Zima utekla jako voda a blíží se jarní start všech soutěží, s čím vyrukuje do 1. Ligy Polička? Jak jste se připravoval Vy osobně?
Děkuji za otázku, pane redaktore. To by mě taky zajímalo, s čím vyrukujeme. Přes zimu jsme měli pár tréninků v hale, ale na hřišti jsme ještě netrénovali. Já osobně jsem se připravoval s týmem Chatka 7 plus jsem v zimní pauze chodil téměř každý den na hokejové tréninky. Taky jsem chodil běhat a každý víkend jsme měli s několika spoluhráči teambuildingy na Kovárně.


Poprvé v historii jste se po podzimu umístili na 1. místě v druhé nejvyšší soutěži, jste za to rád? Na druhou stranu máte ve svých osobních statistikách méně bodů, než na co jste zvyklý, jak to zlepšit?
To je skvělá otázka! Samozřejmě jsme rádi, že jsme skončili první. Zároveň to ale nic moc neznamená, protože sezona je teprve v půlce a hodnotit ji budeme až na konci. Prostor na zlepšení mám ve všem, pokusím se více trénovat a navštěvovat více teambuildingů.

O úspěšnosti sezony bude rozhodovat až play off


Jaká panuje ve Vašem celku nálada? Kdo pravidelně udržuje dobrou atmosféru ve Vaší kabině? 
V kabině je skvělá nálada. Největší šprýmař je asi Ondřej Neúspěšný nebo Denis Hnát. Snaží se i Filip Augustin, ale ten musí ještě potrénovat. Teď by na to mohl mít více času, protože léčí zranění v dolní části těla (bouračka na kole). Strach z naší pozice nemáme, to, že jsme první nijak neřešíme. O úspěšnosti sezony bude rozhodovat až play off.


V posledních sezonách se Vám konkrétně v 1. Lize daří, sbíráte body a jste cenným hráčem do každé situace, nepomýšlíte na Extraligu? Nepřišly Vám nějaké nabídky?
Děkuji za pochvalu. Před začátkem sezony jsem jednu nabídku měl, ale nedopadlo to. Teď na jaře bych měl jít na střídavý start do Letohradu.





Je výhodou mít tátu trenéra? Můžu být kapitán.


Určitě se moc těšíte na jaro. Chtěli byste nakouknout až do finále?
Těším se na zápasy, hokejbal mi už chyběl. Taky se těším, až bude hezky a posedíme po vyhraném zápase v kabině. Do finále by se chtěl podívat každý tým, doufám, že se to povede zrovna nám. 


Vy a Jiří Tobiáš jste jedna ruka a v lajně Vám to funguje skvěle, ale napadla mě otázka, zda Vám Jiří někdy neleze na nervy? (úsměv)
Ne nikdy. Jiřík (Jiří Tobiáš) je velice tichý až bojácný „člověk“ a moc toho nenamluví. Ani na hřišti si ho skoro nevšimnete.


Jaké je to hrát v jednom týmu s bratrem a zároveň mít za trenéra vlastního otce? Nejste i doma zahalen taktickými pokyny od lodivoda?
Je to super. Vždycky jsem si chtěl zahrát s bráchou. Táta mě bral na hokejbal od mala, když se hrála v Poličce ještě Extraliga. O hokejbalu jsme se tak spolu doma bavili vždycky. Výhodou mít tátu trenéra je ale hlavně to, že můžu být kapitán.