1. liga

Adam Hruboš táhne Čamlíky, ale bez výsledku! Teď už nemáme na chyby prostor, upozorňuje

Malenovice nezačaly jaro příliš dobře. Ani jeden duel ze dvou se jim nepodařilo na svém hřišti vyhrát. Kde se stala chyba? Velkým tahounem Čamlíků je Adam Hruboš, jenž proti Suchdolu zaznamenal hattrick a jednu nahrávku. Jaké jsou v Malenovicích pocity po tomto víkendu? Dokáží se Zlíňané zvednout?

Zimní příprava? Rozhodně nejlepší, jakou jsme kdy měli

Jak moc jste se těšil na start jarní části v 1. Lize? Určitě jste podstupovali v Malenovicích zimní přípravu, hodnotíte ji pozitivně?
Popravdě jsem se moc netěšil, furt jsem si říkal, že by ještě mohla být měsíc pauza, ale hned při prvním střídání naskočila neskutečná chuť a hned jsem rád, že to zase vypuklo. Co se týče zimní přípravy, tak byla rozhodně nejlepší, jakou jsme kdy měli. A doufám, že to vše vložíme do hry.


Na úvod vás čekal hned dvojzápas na domácím hřišti, což mohla být vaše výhoda, ale i tak jste oba duely prohráli... Co se stalo?
Domácí zápasy zkrátka musíme vyhrávat, ale my musíme vyhrávat už všude. První zápas se Suchdolem byl velice kvalitní z pohledu obou týmů. Myslím, že část hráčů měla v hlavě debakl 14 gólů, které jsme si odváželi právě ze Suchdolu na konci podzimní části. Ale vstoupili jsme do zápasu absolutně jinak než naposledy. Bohužel jsme nedokázali před koncem zápasu udržet stav 5:4. A vlastními chybami z obrany jsme přišli zbytečně o 3 body. Proti Jihlavě jsem nebyl přítomen, takže nemohu hru ohodnotit, ale mrzí mě, že jsem nemohl pomoct. Teď už nemáme na chyby prostor, už to totiž zní jako výmluvy.


V sobotu 29. února proti Suchdolu nastala velká přestřelka, při které jste nasbíral hattrick a jednu asistenci. Jste rád, že jste se tak rychle chytil?
Jsem velice rád, že jsem se chytl hned na začátku jarní části. Hodně mi v tom pomohli kluci z útoku jak „Nožka“ (Filip Nohal), se kterým tvoříme výbornou dvojici již delší dobu, tak „Bob“ (Bohuslav Huťka). Doufám, že se bude dařit dál a zároveň to pomůže k týmovým bodům.





Musíme zkrátka začít zápasy vyhrávat a proměňovat šance


Vyměnil byste kanadské body za ty týmové? Kde se stal zvrat v sobotním zápase? Vždyť jste vedli o jeden gól skoro v závěru utkání!
Bez váhání bych vyměnil všechny kanadské body za ty týmové do tabulky, jelikož to je mnohem důležitější než si honit ego, že má někdo body a tým ne. Udělal by to každý a já jen doufám, že zvládneme právě přidávat ty týmové body do tabulky. Jak jsem již zmínil, tak zápas jsme ztratili kvůli našim laciným chybám v obraně. Teď se musíme dívat dopředu na další zápasy.


V neděli vás čekal celek z Jihlavy, kterému jste také podlehli. Jak to bude měnit situaci ve vašem klubu? 
Bohužel jsem na zápase nebyl, což mě velice mrzí, ale věřil jsem klukům, že tento zápas urvou. Naši situaci to nijak nemění, musíme zkrátka začít zápasy vyhrávat a proměňovat šance. Bez gólů body mít nikdy nebudeme.


V neděli jste jel pomoci extraligové Karviné do Dobřan, kde jste se blýskl dvěma góly!
Ano, účast v Dobřanech jsme po domluvě slíbili již měsíc předem se „Skybym“ (Milan Skyba) i přesto, že se zápas kryl právě s Jihlavou. Jsem rád, že aspoň v Dobřanech jsme uspěli a odvezli body.





Pojedeme do Přelouče s pokorou



Jak vůbec vznikla spolupráce s Karvinou? Budete dávat větší přednost Malenovicím nebo Extralize?
Veškerou spolupráci vykouzlili „Skyby“ (Milan Skyba) s „Rosim“ (Lumír Rosůlek). A já byl jen rád, že budeme všichni ještě s „Hájou“ (Jan Havlík) a Hroudou (Miloš Hladký) jezdit společně na zajímavá extraligová utkání. Větší přednost dávám Malenovicím a nadále budu. Naštěstí zápasy 1. Ligy jsou v neděli a Extraliga je má v sobotu, takže se budu snažit využít obě soutěže.


V neděli 8.3. zajíždíte s Malenovicemi na půdu Přelouče, s čím na východ Čech pojedete?
Pojedeme do Přelouče s pokorou, a hlavně s tím dokázat ostatním a především sobě, že na to máme. A nechceme odjíždět anebo mávat soupeřům se sklopenými hlavami, takže si chceme rozhodně jet pro 3 body. Ale utkání to rozhodně nebude jednoduché, každý zápas je boj.


Další kolo okoření jihočeské derby! Kdo uspěje? Suchdol nebo Prachatice?Jak to bude za týden? O příštím víkendu se můžeme těšit na dalších 7 zápasů 1. Ligy. V sobotu jsou na programu 3 utkání a v neděli zbylá 4. V sobotu bude velkým tahákem derby mezi Suchdolem a Prachaticemi, oplatí Horalové Suchdolu porážku z domácího prostředí? Brněnské Buldoky čeká těžký soupeř z Jihlavy, podaří se Brnu navázat na úspěšný duel proti Suchdolu? Jestřábi budou bojovat o body na domácím hřišti proti namotivovaným Liticím, kdo uspěje? Přelouč čeká dvojzápas, v neděli budou Jestřábi hostit Čamlíky, ukořistí Malenovice již nějaké body? Jihlavu v neděli bude čekat klání proti Plzni, bude to jasná výhra pro Jihlavu nebo Litice překvapí? Horalové budou muset v neděli přejíždět do Poličky, kde budou mít Kometě co vracet, kdo vyhraje tentokrát?