1. liga

Bude se 1. Liga na jaře vůbec hrát? Chtěli jsme si užít play off a dojít co nejdál, přemítá kapitán Poličky Štefka

Podle všech možných informací bude velmi náročné dohrát sezónu druhé nejvyšší soutěže. Tím by pro všechny prvoligové týmy padla možnost na titul a případný postup do Extraligy. Jak toto téma vnímá kapitán Poličky, Filip Štefka? Nebyla by to pro něj a jeho tým škoda? Jak moc by to zasáhlo hokejbal?

Hokejbal mi chybí hodně, stejně jako všem ostatním

Filipe, jak moc Vám hokejbal zatím chybí? Věřil jste v to, že by se mohla 1. Liga na jaře zase rozběhnout?

Dobrý den, pane redaktore, hokejbal mi chybí hodně, stejně jako všem ostatním od nás z týmu. Já jsem žádné konkrétní informace neměl, takže tím, jak se postupně měnila opatření, jsem spíš počítal s tím, že se soutěž nedohraje.

Jak se na možný restart soutěží připravujete? Snažíte se neustále zůstat ve formě?

Protože mám sedavé zaměstnání, tak se snažím pravidelně běhat a občas si zacvičím.

Podle všeho výjimku k hraní dostane pouze Extraliga, plánujete alespoň nastupovat za extraligový Letohrad?

Pokud dostane Extraliga výjimku, tak si rád zahraju.


Kapitán Poličky Filip Šefka odehrál s Poličkou 5 zápasů přerušené sezóny 2020/21, v nichž si připsal 9 kanadských bodů za 4 góly a 5 nahrávek. Autor fotky: Martin Halíř.

Když počasí nepřeje, zahrajeme si Warzone, kde trávíme nejvíc času v gulagu

Kdyby se opakovala situace z loňské sezóny, že by se sezóna anulovala, jak byste to vnímal? Nebyla by škoda zase vynechat play off souboje?

Mrzelo by mě to hodně, protože si myslím, že se nám obě sezóny celkem povedly, chtěli jsme si užít play off a dojít co nejdál.

Jak Vám momentálně hokejbal chybí? Co teď děláte ve svém volném času, když hokejbal není?

Ve volném čase si kromě sportu rád zajdu na túru nebo na procházku se psem. Když počasí nepřeje, tak si se spoluhráči (Krozbi - Jiří Tobiáš a Kájínek-Mirek Kukla) zahrajeme Warzone, kde trávíme nejvíc času v gulagu.

Jak moc by byl ovlivněn restart soutěží touto velkou pauzou? Nebude lepší, když se vše znovu rozběhne podle adekvátního formátu v září?

To nedokážu odhadnout, protože nevím, v jaké kondici se udržují ostatní. Pokud bych to měl hodnotit z pohledu sehranosti, tak o to strach nemám, protože naše společné tréninky v sezóně jsou bago tři na tři, a to jen občas, když se sejdeme.

Které týmy by podle Vás letos aspirovaly na vítězství v 1. Lize? Které by si zasloužily postup do Extraligy?

Brno a Svítkov.