1. liga

Nejen životní změny Jaromíra Markytána: Přestup do Mostu? Mám to kousek a tým má ambice, těší se

Hokejbalová Extraliga mužů se pomalu ale jistě rozjíždí. Je to jediná soutěž, která dostala výjimku a ostatní soutěže mají smůlu. Jak tento fakt mrzí prachatického Jaromíra Markytána? Je tento borec rád za dohrání Extraligy? Neplánuje v budoucnu návrat na pražské Lužiny?

Pro mě byla pauza paradoxně výhodou

Jaromíre, je to už hodně dlouhé čekání a nejspíše to tak ještě pro nižší soutěže zůstane, jak moc Vám hokejbal chybí?

Samozřejmě, že čekání už je dlouhé, ale zrovna v mém případě, vhledem k tomu, že jsem byl zraněný a nemohl jsem delší dobu hrát, je pro mě tato pauza paradoxně výhodou. Nicméně si myslím, že hokejbal už chybí každému, kdo ho má rád a na návrat na hřiště se těším.

Pomalu se rozjíždí Extraliga. Myslíte si, že by mohlo dojít i na restart jiných soutěží?

Bylo by fajn, kdyby ano. Jsem však k téhle otázce spíše skeptický, ale třeba budu příjemně překvapen.


V testovaní nevidím problém

Jaký je Vás názor na to, že se hráči v Extralize musí před každým zápasem testovat? Podstoupil byste tento krok, kdybyste musel?

Myslím, že je úspěch, že se soutěž vůbec rozběhla, takže v testovaní nevidím problém a v případě nutnosti bych samozřejmě test podstoupil.

Nemáte chuť se vrátit na hřiště? Nepřemýšlel jste o návratu do extraligového Kert Parku?

O tom jsem určitě přemýšlel a s trenérem Kert Parku jsem byl v průběhu mé rekonvalescence v kontaktu, ale v mém životě nastaly určité změny, kvůli kterým se na soupisce Kert Parku nakonec neobjevím. Každopádně chuť do hry je, takže se na hřišti zase brzy ukážu.

Co jsou teď Vaše priority, když nemůžete hrát hokejbal? Čím jste ho nahradil?

Mé priority jsou stále stejné. Snažím se udržovat v kondici jinými sporty, jdu si rád zaběhat nebo si zacvičím doma.


Výkony Jaromíra Markytána mu vynesly pozvánku do reprezentace, s níž se představil na dosud posledním mistrovství světa ISBHF v Košicích v roce 2019 (4. místo). Autor fotky: Hanka Poskočilová.

Stěhování: Bydlím pár minut od hřiště v Mostě

Jaký je Váš názor na další sezónu? Myslíte si, že proběhne již v klasickém formátu?

Já doufám a věřím v to, že příští sezóna již proběhne tak, jak jsme zvyklí.

Připravujete se na případný restart 1. Ligy? Pokud ano, tak jak?

Nijak zvlášť se nepřipravuji, fyzičku si snažím udržovat stále, takže by mě návrat na hřiště neměl příliš bolet.

Zjistili jsme, že v Extralize přece jenom budete nastupovat. V dohrávce budete oblékat dres Mostu, jak k této spolupráci došlo?

Na začátku by bylo asi vhodné říct, že jsem se před pár měsíci přestěhoval z Prachatic na sever Čech. V tu dobu mi náhodou zavolal asistent reprezentace Sláva Švancar, ptal se mě na moje zranění a jak jsem na tom, při tom přišla řeč na to, že bydlím pár minut od hřiště v Mostě. Sláva přišel s nabídkou, zda bych to u nich po zranění nechtěl zkusit. Vzhledem k tomu, že tam znám pár kluků, mám to kousek a tým má ambice, tak jsem rozhodl, že to zkusím.


Naposledy se Jaromír Markytán v Extralize představil v roce 2019 v dresu pražského Kert Parku, s nímž také oslavil titul. Nyní se přestěhoval do Mostu, za který naskočí i do nejvyšší soutěže! Autor fotky: Iva Janoušková ml.