1. liga

1. Liga se těší z restartu sezóny! Na zápasy se těším a preferuji systém play off, nezastírá Paukrt

Extraliga už je opět v plném proudu a na svůj restart netrpělivě čeká i 1. Liga. Jedním z týmů, které se netají svými ambicemi na postup do nejvyšší soutěže, jsou svítkovští hokejbalisté s hvězdou na prsou. O restartu a přípravě jsme vyzpovídali kapitána pardubických Stars, Filipa Paukrta.

Paukrta jsme v době rozhovoru zastihli při cestě na trénink, což značí, že Pardubičtí to myslí s postupem v nejbližších letech opravdu vážně. Filip Paukrt si připsal v dosud odehraných zápasech čtyři branky a opět potvrzuje, že jeho střelecké výkony mohou trápit soupeře po celé republice.

Preferuji odsouhlasený systém

Filipe, ve hře máme dohrání amatérských soutěží, jak vy se stavíte k dohrání 1. Ligy?

Tak dohrání soutěže už je tutovka. Víme už, jak se bude dohrávat a je to alespoň malá radost za tím vším. Osobně se už na zápasy těším a jistě už to všem chybělo.

Byl byste raději, kdyby se sezóna dohrála v klasickém systému nebo byste byl pro nějaký turnajový systém?

Já osobně preferuji systém play off. Sejít se na jeden víkend, odehrát turnaj a zase nehrát, by dle mého nikoho nenadchlo, jako to, co nakonec kluby odsouhlasily a jsem rád, že je týmů nakonec aspoň sedm.


Zlepšení na PS nebo Xboxu

Připravovali jste se ve Svítkově a udržovali se v kondici i v době pandemie?

Každý měl individuálek… (smích). A dělal, co uznal za vhodné, ale osobně myslím, že většina se zlepšila jak na PS, tak Xboxu.

Mluví se v šatně o postupu do Extraligy v nejbližších letech?

Téma Extraliga je u nás už několik let. Mladí dorůstají a je obrovská škoda pandemie. Cíle jsou. Chceme nahoru a myslím si, že každý, kdo se pohybuje kolem hokejbalu, to ví. Uvidíme, jakým stylem a kdy se tam klub propracuje, ale Extraliga ve Svítkově je aktuální dlouhodobé téma.


Filip Paukrt (vpravo) vstřelil v 5 odehraných zápasech 4 góly! Bude se Svítkov do pár let takhle radovat i v Extralize? Autor fotky: Jana Nekolová.

Rozšíření 1. Ligy?

Po 4 utkáních se nacházíte na čtvrté pozici, panuje s tímto umístěním spokojenost?

Ale asi ano, zápas v Malenovicích se opravdu povedl, ale tam byl super celý den a rozhodnutí jet vlakem bylo nakonec výborné. Rozhodně nás mrzely prohry s Brnem, a hlavně v Poličce, kde jsme těch šancí měli vážně dost.

Příští sezónu by mohlo dojít k rozšíření 1. Ligy a navrácení k modelu Východ – Západ. Jste pro rozšíření ligy?

Bohužel se už letos sezóna jen dohraje a nedá se postoupit, takže budeme, pokud se něco nesemele, stále v 1. Lize. Upřímně si myslím, že osm týmů v druhé nejvyšší lize v republice je k smíchu, ale to, že týmy hrají raději 2. regionální ligy, je smutné, ale u mnohých pochopitelné, takže pokud bude v lize kolem dvaceti týmů, tak proč by ne, ale s tím, co teď je, je to spíše nemožné.


Svítkov vstupuje do hry již tuto neděli v duelu na domácí půdě proti Malenovicím! Autor fotky: Lenka Hrubošová.