1. liga

Dohrávku hodnotím kladně. Junioři příjemně překvapili, těší útočníka Malenovic Medřického

Malenovice z 8 zápasů dosáhly na celkové 5. místo, ze kterého taky budou postupovat do play off. Jak je s výkony a postupovým místem do vyřazovací části 1. Ligy spokojen forvard Čamlíků, Jaroslav Medřický? Čeho by chtěl s Malenovicemi dosáhnout v play off?

Hráči z juniorky předvedli příjemně překvapivé výkony

Jaroslave, máte za sebou dohrávku základní části. Můžete ji nějak zhodnotit? Jste spokojený s výsledky a výkony Vašeho týmu?

Dohrávku bych zhodnotil ze svého pohledu kladně, v každém ze 3 odehraných zápasů jsme byli schopní vyrovnat se soupeři a někdy i dokonce soupeře potrápit, což mě potěšilo, protože dohrávku jsme odehráli s velkou účastí hráčů z juniorky, kteří předvedli příjemně překvapivé výkony.

V posledním zápase se vám dokonce podařilo porazit silné Brno, jak se vám to povedlo? Navíc jste vstřelil rozhodující nájezd.

Věděli jsme všichni moc dobře, jak silný kádr Brno má. Na tréninku jsme si zkusili, co by mohlo vycházet a s čím do zápasu chceme jít. V zápase jsme si moc šancí vytvořit nedokázali, naštěstí se nám podařilo vyrovnat zhruba 15 vteřin do konce. Na konci zápasu i v prodloužení nás dokonce zachránila tyč. Zápas jsme ve svůj prospěch překlopili v nájezdech, kde jsme ukázali svoje individuality.


Pardubice hrají hodně moderní styl hokejbalu

V play off narazíte na pardubické juniory, kteří vás naposledy porazili. Na co si budete muset dát v jejich hře pozor?

Pardubice hrají hodně moderní styl hokejbalu, hodně běhají a mají tlak do brány. Takže určitě si musíme dávat pozor na rychlé protiútoky a individuální chyby, které takový tým určitě umí náležitě potrestat.

Jaké jsou vůbec malenovické ambice ve vyřazovacích bojích? Kam až budete chtít dojít?

Tak určitě bychom chtěli důstojně dohrát sezónu bez nějakých větších zranění, vyrovnat se soupeři ve vyřazovacích bojích a bojovat o postup na finálový turnaj.

V příštím ročníku se nejspíše 1. Liga rozdělí na východ a západ, je to podle Vás dobrý nápad?

Za mě určitě dobrý nápad, díky rozdělení se do ligy mohou zapojit také ostatní kvalitní týmy, které pouze nechtěly jezdit dlouhé vzdálenosti na venkovní zápasy, proto si myslím, že do 1. Ligy se přihlásí více týmů než letos a bude k dispozici více kvalitních zápasů. Samotnou úroveň ligy to může jenom pozvednout.


Zatím jsem nad Extraligou nepřemýšlel

Kdo má podle Vás největší šanci získat letošní titul v 1. Lize? Proti komu bylo nejtěžší hrát?

Za mě asi největší favorit na zisk letošního titulu je SK Suchdol nad Lužnicí, mají velice kvalitní a produktivní tým. Co se týče nejtěžšího soupeře, tak pro mě osobně byl každý zápas v něčem těžký, takže asi nedokážu odpovědět, proti komu konkrétnímu bylo nejtěžší hrát.

Jste nejužitečnějším hráčem svého týmu, získal jste celkem 12 bodů. Nemáte v plánu zkusit Extraligu?

Je to hezké, ale hrajeme kolektivní sport, takže tohle je zásluha celého týmu. Zatím jsem nad Extraligou nepřemýšlel, ale kdyby přišla nabídka, hodně bych nad ní uvažoval.


Jaroslav Medřický (uprostřed) si v 9 zápasech letošní sezóny 1. Ligy připsal 8 gólů a 4 nahrávky. Autor fotky: Jana Nekolová.