1. liga

Posila z České Třebové se Buldokům vyplatila, jak si 1. Ligu užívá brněnský Ondřej Hudec?

Tahouna českotřebovské Lokomotivy si vyhlídli prvoligoví Buldoci. Tento borec zatím za Brno odehrál 3 zápasy, ve kterých nasbíral 4 kanadské body a dosti se podílel na brněnské ofenzívě. Jak si váží této šance? Bude u Buldoků pokračovat, nebo bude chtít zkusit 1. Ligu s Českou Třebovou?

V podstatě jsem věděl, do čeho jdu

Ondřeji, jak jste se k prvoligovému celku Brna vůbec dostal? Bylo to přes brankáře Lukáše Sterenčáka?

Lukáš v tom určitě hrál roli, stejně jako ve všech transferech ze Třebové do Brna. Finálně mě ale přesvědčil až přímo Filip Emmer na podzim při zápase Českého poháru, který jsme v Brně hráli s Českou Třebovou a vlastně mi řekl, ať přijedu v týdnu na trénink.

Váhal jste, jestli nabídku přijmout? A co jste očekával od 1. Ligy? Jak vnímáte rozdíly mezi 1. Ligou a 2. Ligou?

Nad nabídkou z 1. Ligy jsem ze sportovního hlediska neváhal vůbec. Kromě České Třebové jsem si sezónu vyzkoušel i v Opavě, protože jsem ještě do minulého týdne studoval v Ostravě. Takže šlo spíše o to sladit hokejbal v Brně se školou v Ostravě a tomu nahrálo i to, že poslední rok a půl se studovalo téměř výhradně online. Takže na podzim už nebylo co řešit. V podstatě jsem věděl, do čeho jdu, protože zkušenosti jsem měl předtím ze dvou různých týmů.


Ondřej Hudec (druhý zleva) posbíral ve 4 zápasech základní části za Brno 5 kanadských bodů za 3 góly a 2 nahrávky. Autor fotky: Jana Nekolová. 

Účast na finálovém víkendu by měla být naším minimem

Zatím jste v Brně odehrál 3 zápasy se ziskem 4 kanadských bodů, to je slušné. Navíc jste byl klíčovou osobou v několika zápasech, jak jste se k tomu dostal?

Slušné to možná je, ale zatím jsem se podílel pouze na jedné týmové výhře, což jsem si říkal hned po ztraceném zápase v Malenovicích, který jsme měli výborně rozehraný a nedotáhli ho stejně jako v Prachaticích. Nevím, jestli jsem úplně klíčovou osobou, když jsem odehrál zatím tři zápasy, ale snažím se každé střídání odevzdat maximum a ukázat, že si mě Brno nevybralo jen tak.

Jak vnímáte celek Brna? Jaká je tam parta a jaký má tento klub potenciál? Myslíte si, že má Brno na Extraligu?

Parta v Brně je podle mého super a v kabině se cítím dobře, snad mě spoluhráči berou taky. Potenciál a nějaké ambice nechci úplně hodnotit, na to jsem v Brně poměrně krátce. Tým je ale rozhodně kvalitní, což ukazuje i to, že se drží již několik sezón na špici 1. Ligy.

Jak si teď užíváte dohrávku 1. Ligy? Pomýšlíte na zisk titulu? Kam byste chtěli dokráčet?

Je skvělé, že se opět hraje, ta pauza byla hodně dlouhá a snad každý se na zápasy musel těšit. Hrát chceme určitě, co nejdéle to půjde, nejlépe když vydržíme ve hře až do finále. Nechci znít přehnaně sebevědomě, ale myslím, že účast na finálovém víkendu by měla být naším minimem, ale záleží na mnoha faktorech.


Klíčem bude štěstí na odrazy v důležitých chvílích

Budete i v příštích letech v Brně pokračovat, nebo se budete věnovat pouze České Třebové? Nechtěl byste 1. Ligu zkusit s Lokomotivou?

To je těžká otázka, ale 1. Ligy se v České Třebové bohužel už asi nedočkáme a já osobně chci momentálně hrát na co nejvyšší úrovni, takže 1. Liga je pro mě priorita.

Jak se teď s Buldoky připravujete na play off? Co bude klíčem k úspěchu?

Tím, že se hraje čtvrtfinále jen na dva zápasy, semifinále a finále pak jen na jeden, se zvyšuje faktor náhody, takže klíčem bude štěstí na odrazy v důležitých chvílích. Takže klasicky pověstné štěstíčko a srdíčko. A taky musíme být lepší než soupeř a jít tomu naproti. Snad jsem vyjmenoval všechny sportovní klišé. (smích)