1. liga

ALPA 1. Ligu čekají čtvrtfinálové boje! Kdo se po víkendu probojuje na Final Four?

ALPA 1. Ligu čeká čtvrtfinále, stejně jako Extraligu. Série se hrají na dvě utkání, přičemž tabulkový favorit začíná první utkání na hřišti hostů. Kdo se připojí k Suchdolu na závěrečný turnaj Final Four? Pár adeptů tady je. Jak roli favorita zvládne Brno a Svítkov? A co mladíci z Autoskla?

Jediný tým, který si zajistil postup na finálový turnaj 1. Ligy, je jihočeský Suchdol. Suchdolští hokejbalisté celou základní část ovládli bez jediné prohry a určitě si brousí zuby i na mistrovský titul. Kdo ale Suchdol zastaví? Čekají nás 3 série, ve kterých budou Buldoci čelit nájezdům Horalů z Prachatic. Hvězdy se budou snažit přetlačit plzeňské Mečouny a Autosklo bude zápolit o postup s Malenovicemi.

FORMÁT PLAY OFF 1. LIGY

Vítěz zkrácené základní části 1. Ligy postupuje přímo do Final Four. Toto místo si předběžně zajistil Suchdol nad Lužnicí, který v 7 duelech letošní sezóny neztratil ještě ani jeden bod! Do čtvrtfinále postupují zbylé týmy na 2. - 7. místě. Dvojice pro souboje o postup na Final Four tedy utvoří 2. tým tabulky se 7. týmem, 3. vs. 6. a 4. vs. 5. celek prvoligové tabulky.

Čtvrtfinále se hraje na dva zápasy (sobota lepší venku, neděle lepší doma). Hraje se na body (2-1-0). V případě, že v neděli bude rovný počet bodů, následuje desetiminutové prodloužení formou náhlé smrti, případně 5 nájezdů.


Brno proti Prachaticím nečeká nic lehkého! 

Brněnští Buldoci nastupují do play off ze druhého místa. Ze 7. pozice na ně narazí prachatičtí Horalové, kteří jsou papírově nejslabším týmem, ale je tomu tak doopravdy? Brno prachatický celek zná již delší dobu a určitě ví, že v play off tito borci hrají úplně jinak. Jak se na tento souboj Brňané připraví? Co na druhé straně svému týmu naordinuje trenér, Vít Čapek? Co na Buldoky bude platit? Kdo podle Vás postoupí do další fáze play off? Buldoci nebo Horalové?

Svítkov si libuje, že narazí na Plzeň. Nedojde k podcenění?

Po posledním zápase v Brně, kde Svítkov prohrál, se svítkovské Hvězdy radovaly, že budou zajíždět na půdu Plzně, kam to mají o něco blíže. Pro Svítkov to může být pravděpodobněji snazší cesta přes čtvrtfinále, než se zdá. Mečouni s mužským play off nemají příliš zkušeností, ale na druhé straně ukázali, že hokejbal hrát umí. Dvakrát se jim totiž podařilo porazit prachatický celek, jak tomu bude v play off? Svítkov ve čtvrtfinále většinou narazil na poličskou Kometu, která ho vždy vyřadila. V letošní dohrávce se to však nestane.

Vyrovnaná bitva mezi Autosklem a Malenovicemi? 

Další vyrovnanou sérií bude dvojzápas mezi Pardubicemi a Malenovicemi. Agresivní a velmi tvrdě hrající Čamlíci budou hájit svůj nepříjemný asfalt, kde je však pardubické Autosklo porazilo. Pardubice mohou brát tento fakt jako malé povzbuzení, ale play off bude mít úplně jiný nádech. Jak se s tím převážně junioři Autoskla poperou? Dokážou si Čamlíci udržet svoji disciplinovanost a postoupit dále?