1. liga

Klidně můžeme vypadnout v 1. kole nebo to celé vyhrát, hodnotí vyrovnanost 1. Ligy ostrostřelec Král

Základní část 1. Ligy už je minulostí a my jsme vyzpovídali nejlepšího střelce Jakuba Krále ze Svítkova. Jakub nasázel v 7 zápasech 12 branek a suverénně zvítězil a může si nasadit pomyslnou korunu pro krále střelců.

Úspěch? Vyhrát 1. Ligu!

Jakube, ovládl jste tabulku střelců druhé nejvyšší soutěže. Ceníte si tohoto titulu hodně?

Jsem rád, že jsem ovládl tabulku střelců, ale je to jen malé bezvýznamné plus za cestou pro titul.

Do čtvrtfinále jste postoupili z třetího místa. Co budete považovat za úspěch?

Letos je to všechno tak vyrovnané, že to můžeme v klidu vyhrát nebo vypadnout hned v prvním kole. Za úspěch považuji vyhrát 1. Ligu.

Čeká vás plzeňská rezerva, jak myslíte, že bude série probíhat?

Hrozně bude záležet na tom, jestli si dokážeme poradit s Plzní na jejich domácím hřišti. Když se nám tam podaří uspět, tak si myslím, že v pohodě doma vyhrajeme a postoupíme dále.


Jakub Král nastřílel v 8 zápasech základní části 12 gólů a stal se tak nejlepším střelcem soutěže! Potvrdí svoji formu i v play off ALPA 1. Ligy? Autor fotky: Jana Nekolová.

Prioritou je Svítkov

Pokud dojde ke kolizi zápasů Hradce a Svítkova, jak byste tuto situaci řešil?

Priorita je pro mě Svítkov, začínat budu play off se Svítkovem. Kdyby náhodou Hradec hrál třetí rozhodující zápas někdy v týdnu, tak určitě naskočím do Extraligy pomoci.

Je Vaším cílem zahrát si Extraligu v dresu Svítkova?

Neřekl bych, že to je mým cílem. Hrát Extraligu se svým týmem by bylo ale skvělé a myslím si, že by to bylo nejlepší i pro mladší kluky hrát Extraligu.


FORMÁT PLAY OFF 1. LIGY

Vítěz zkrácené základní části 1. Ligy postupuje přímo do Final Four. Toto místo si předběžně zajistil Suchdol nad Lužnicí, který v 7 duelech letošní sezóny neztratil ještě ani jeden bod! Do čtvrtfinále postupují zbylé týmy na 2. - 7. místě. Dvojice pro souboje o postup na Final Four tedy utvoří 2. tým tabulky se 7. týmem, 3. vs. 6. a 4. vs. 5. celek prvoligové tabulky.

Čtvrtfinále se hraje na dva zápasy (sobota lepší venku, neděle lepší doma). Hraje se na body (2-1-0). V případě, že v neděli bude rovný počet bodů, následuje desetiminutové prodloužení formou náhlé smrti, případně 5 nájezdů.