1. liga

ALPA Final Four 1. Ligy klepe na dveře! Potvrdí domácí Suchdol roli favorita?

Všechny favorizované celky se dostaly do semifinále ALPA 1. Ligy přes čtvrtfinále kromě Suchdolu nad Lužnicí, který si zajistil postup do Final Four již po základní části. Svítkov vyzve v klasickém souboji Brno. Pokud Jihočeši chtějí pomýšlet na titul, budou si muset poradit s juniory Autoskla.

Sobotní zápasy jsou jednozápasovými semifinálovými duely, které rozhodnou o tom, kdo bude během nadcházející neděle bojovat o prvoligové zlato nebo bronz. Dokáže některý z těchto tří týmů zastavit jihočeskou skvadru ze Suchdola?

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<


Svítkov musí zabrat! Brno je zkušenější soupeř než Plzeň

Buldoci těsně proklouzli do semifinálového zápasu přes houževnaté Prachatice. Tato série, kterou muselo rozhodnout až prodloužení po druhém zápasu, může být pro Buldoky potvrzením toho, že v posledních letech mají skvělou formu a opravdu mohou dojít až na vrchol. Na druhé straně Svítkov se radoval z toho, že se utká ve čtvrtfinále s Plzní. Pardubice sice postoupily, ale asi snad každý čekal, že oba zápasy budou mít hladší průběh, než doopravdy měly. Teď záleží, s jakou mentalitou do zápasu Hvězdy nastoupí. Přeci jenom mají mladý tým a duel na jeden zápas může být mnohem nervóznější než hrát sérii na 3 vítězné zápasy. Který z těchto týmů za poslední roky více vyrostl? Svítkov nebo Buldoci? Kdo se bude v nedělním zápase rvát o prvoligový titul a kdo bude muset sklonit hlavu?


Porazí Svítkov po 4 letech Brno a zajistí si boj o vítězství ALPA 1. Ligy? Autor fotky: Jana Nekolová. 

Hráči Suchdolu si s Pardubicemi poradili vždy lehce! Jak tomu bude v play off?

Suchdol zažil fantastickou sezónu, kdy ani jednou neprohrál. Tato pohoda provází hráče z jižních Čech všemi duely v základní části. Proto si také zasloužili postoupit mezi 4 nejlepší týmy dohrávky ALPA 1. Ligy přímou cestou. Teď v semifinále vyzvou pardubické juniory z Polabin, se kterými v základní části neměli žádné problémy. Dvakrát je totiž porazili. Jak k tomuto play off zápasu však přistoupí teď? Bude na holích hráčů ze Suchdola znát nervozita? Najde Autosklo cestu přes takto kvalitní tým? Nebo bude Suchdol nekompromisní a bude se snažit získat zlatou medaili? Podaří se Suchdolu opravdu ani jednu neprohrát? Pardubice by se měly odrazit od vyhrané série proti Čamlíkům, ale bude to stačit?


Suchdol si s mladým týmem v základní části ALPA 1. Ligy hravě poradil. Jak tomu ale bude v nejdůležitějším utkání sezóny? Autor fotky: Jana Nekolová.