1. liga

Každý, kdo hraje, chce titul a my nejsme výjimkou! hlásí brněnský hrdina Ondřej Šír

V ALPA 1. Lize máme už o Final Four jasno, nejvyrovnanější série proběhla mezi Bulldogs Brno a Prachaticemi. Obě utkání skončila remízou a muselo rozhodnout prodloužení. Postupový gól vstřelil brněnský Buldog Ondřej Šír.

Navrátilec do brněnské sestavy Ondřej Šír, který vstřelil ve čtvrtfinálové dvouzápasové sérii tři ze čtyř brněnských branek! O hrdinovi série tak nebylo pochyb a my jsme tohoto útočníka, který má i extraligové zkušenosti, vyzpovídali.

Náročná série

Ondro, postoupili jste do Final Four ALPA 1. Ligy po dramatickém čtvrtfinále. Jak byste popsal tuto sérii?

Náročná, určitě náročná. První zápas jsme bohužel neudrželi, i když jsme dvakrát vedli, tak soupeř stihl šťastně vyrovnat před koncem. Troufnu si říct, že doma už jsme měli více ze hry a dlouho jsme soupeře tlačili, ale jejich brankář je držel. Nakonec se štěstí přiklonilo na naši stranu, za což jsme rádi a teď už se jen připravit na vrchol sezóny.

Je pro vás úspěchem postup na Final Four nebo míříte ještě výš?

Jasně že je to úspěch být mezi čtyřmi nejlepšími týmy v lize. A myslím, že každý, kdo hraje, tak chce titul a my nejsme výjimkou.


V prodloužení není kam uhnout

Vy osobně jste byl hlavním strůjcem postupu. Jaké to byly pocity po vstřelení branky v prodloužení?

Samozřejmě to byl krásný pocit, ale zároveň i úleva. V prodloužení, kde jde o všechno, není kam uhnout a rozhoduje každá chyba, to platí dvojnásobně. Pochvalu si zaslouží ale celý tým, všichni makali, plnili pokyny a jsme rádi, že si můžeme ještě trochu prodloužit zkrácenou sezónu a zabojovat o titul.

Co Extraliga v Brně, je toto tématem? Bavili jste se do budoucna o této možnosti?

Určitě to téma v Brně padlo, a myslím, že bychom si to přáli asi všichni, co v Brně hrajeme si tu Extraligu konečně vybojovat. Tým na to určitě máme, ale to se uvidí, jak se nám povede v příští sezóně.

Před několika sezónami jste okusil Extraligu v dresu Letohradu. Byly nějaké nabídky do Extraligy nebo je ještě šance, že Vás uvidíme na extraligových kolbištích?

Za tu zkušenost jsem moc rád, momentálně jsem nějakou dobu nehrál, takže nabídky nebyly. Rád bych si samozřejmě Extraligu opět zahrál, kdyby byla možnost, ale musí být forma a záleží na více faktorech, takže uvidíme. Třeba za pár sezón v Brně (úsměv).


Brno se i díky navrátilci do sestavy Ondřeji Šírovi prokousalo na ALPA Final Four! Zdroj fotky: fcb HBC Prachatice.