1. liga

Titul je odměnou za odvedenou práci po celou sezónu, hodnotí suchdolské zlato Jiří Kalát

Mistra v ALPA 1. Lize už známe a nutno podotknout, že Suchdol nad Lužnicí získal titul právem, když v sezóně ani jednou nepoznal hořkost porážky bez ztráty jediného bodu! Jednou z důležitých postav, jak ve finále, tak po celou sezónu byl Jiří Kalát, který na Final Four dvakrát skóroval.

Hlad po vítězství

Jirko, podařilo se vám vyhrát ALPA 1. Ligu. Co to pro Vás znamená?

Znamená to pro mě hodně, jako jeden ze služebně nejstarších hráčů v týmu už jeden titul z národky mám a jsem moc rád, že se nám povedla sezóna dotáhnout až ke zlatému konci. Sice to nebylo úplně plnohodnotné play off, ale titul je odměnou za dobře odvedenou práci po celou sezónu.

Sezónu jste zakončili bez jediné porážky. V čem myslíte, že je vaše největší síla?

Sezóna nám vyšla skvěle, párkrát jsme sice mohli o body přijít, ale tým ukázal neskutečnou sílu a hlad po vítězství. Největší zbraní byl náš první útok Tácha - Mátl - Dlugoš, suprově jim to sedlo a na co sáhli, to jim tam spadlo.


Kalát dvakrát skóroval v semifinále Final Four ALPA 1. Ligy proti pardubickému Autosklu. Autor fotky: Martin Halíř.

O Extralize se mluvilo

Jak byste popsal finále proti Svítkovu?

Finálový zápas proti Svítkovu byl vrcholem soutěže. Pardubice ukázaly, že ve finále nejsou náhodou a rozhodně byly rovnocenným soupeřem, který vám nedá nic zadarmo. O to lepší byl pocit zvednout pohár nad hlavu po takové bitvě, která se musela líbit každému.


Mluvilo se v kabině i o extraligové účasti v nejbližších letech?

O Extralize samozřejmě pár slov padlo, ale osobně si myslím, že Extraliga je trochu jiný level a bylo by nutné provést hodně změn. Takže příští sezónu bude Suchdol opět prvoligový.

Jaké byly oslavy? Oslavili jste to pořádně?

Oslavy byly velkolepé, takové, jaké umíme snad jen my tady v Suchdole (smích), dál už bych to radši nerozváděl.


Suchdol si zaslouženě užil oslavy po zisku titulu z ALPA 1. Ligy. Autor fotky: Martin Halíř.