1. liga

Prachatický talent Jiří Štěpánek vyhlíží nový ročník 1. Ligy! Chceme hrát o ty nejlepší výsledky, přeje si

Jedním z hlavních hráčů prachatických Horalů je mladík Jiří Štěpánek. Tento hráč byl třetím nejproduktivnějším hráčem Horalů loňské sezóny. Tento borec a jeho celek se neustále drželi na dohled postupu, ale na poslední chvíli to nestačilo. Jak se jihočeský soubor připravil na nový ročník 1. Ligy?

Dost se nadřeme na gól

Jiří, v posledním roce to v Prachaticích nějak dře. Poslední postupové místo do play off, co se děje?

Všechno začíná už tréninkovou morálkou, chodí nás na tréninky málo. Druhá věc, že taky máme dost zranění, hlavně nejvíce znatelné zranění bylo u nás v brance, kde chyběl Tomáš Pixa. I když musím říct, že Honza Holub si své taky odchytal.

Na druhou stranu jste ve čtvrtfinále play off ALPA 1. Ligy ukázali, že stále hokejbal hrát umíte a jako papírový outsider jste Brno pěkně potrápili. Věřil jste v postup?

Tak s Brnem jsme všichni věděli, že jejich styl hraní nám vyhovuje a že s nimi hrajeme vždy vyrovnanou partii, což bylo vidět i na výsledcích.

Kde byl zlom celé série proti Brnu? Na postup to určitě bylo, nemyslíte?

Tak zlom byl v našem neproměňování šancí, dost se nadřeme na gól, ale to bylo celou sezónu.

Musíme zlepšit docházku a morálku

Jste jedním z nejhbitějších hráčů Prachatic. Nasbíral jste 8 bodů v základní části, to je slušné. Jak si držíte takovou formu?

To není ani tak o mně jako o mých spoluhráčích, kteří mi to vždycky buď skvěle připraví nebo vybojují. Jak se říká, je to práce celé pětky.

Na co se musíte zaměřit, abyste se dostali tam, kde jste byli před dvěma roky? Přece opět chcete hrát o medaile, nebo ne?

Ano, chceme hrát o ty nejlepší výsledky. Musíme se zaměřit na to, abychom zlepšili docházku a také morálku.

Jak hodnotíte loňské finále ALPA 1. Ligy? Cítil jste, že Suchdol tuto dohrávku jasně vyhraje?

Tak Suchdol hrál celou sezónu dobrý hokejbal a bylo vidět, že to s titulem myslí vážně a že to chtějí vyhrát. Takže za mě si to Suchdol zasloužil, ale chtěli jsme jim to určitě znepříjemnit.