1. liga

Hodonín se vrací do 1. Ligy! Půjdeme hlavně zápas od zápasu, plánuje Jakub Navrátil

Po dlouhé době se do 1. Ligy navrací její starý zástupce, HBC Hodonín. Proč se borci z jihu Moravy rozhodli pro návrat do druhé nejvyšší soutěže? Jak se na tuto zkušenost těší Jakub Navrátil, který se řadil mezi lídry Hodonína ve 2. Lize? Jak probíhají hodonínské přípravy a jaké budou cíle Hodonína?

1. Liga šla hodně nahoru v rychlosti a kvalitě hráčů

Jakube, vracíte se s Hodonínem do 1. Ligy. Jak jste k tomu rozhodnutí došli a jak se na návrat těšíte?

Po loňské nedohrané sezóně jsme si s kluky z týmu a vedením sedli a probírali, jak budeme pokračovat dál, jestli stále ve 2. Lize, nebo bychom zkusili 1. Ligu. Po dohodě byla většina hráčů pro 1. Ligu, tak bylo více méně jasno. Určitě se těšíme moc, poslední zápas nevím ani pořádně, kdy jsme hráli.

S 1. Ligou to nejsou Vaše první zkušenosti. Vy jste totiž s Hodonínem 1. Ligu hrál. Jak moc velký rozdíl tato soutěž podle Vás udělala po těch letech?

Jo, ale to už je dávno. (smích) Určitě liga šla hodně nahoru v rychlosti, kvalitě hráčů atd. Co jsem měl možnost hrát proti týmům z 1. Ligy na českém poháru, tak to byly vždy těžké zápasy. V týmech nastupuji i hráči hrající Extraligu, takže liga je kvalitní.

Také jste nastupoval za extraligové Sudoměřice. Myslíte si, že tyto zkušenosti využijete?

Ano, myslím, že určitě. Zkušeností ze Sudoměřic si cením. V Extralize jsme odehráli kvalitní a těžké zápasy. Takže jsem nějaké zkušenosti, doufám, posbíral. (smích)


Jakub Navrátil nastupoval v Extralize za Sudoměřice! Zúročí své zkušenosti ve druhé nejvyšší soutěži za Hodonín? Zdroj fotky: DENÍK/Libor Kopl.

Play off by bylo určitě pro nás úspěch

S jakým cílem do druhé nejvyšší soutěže půjdete? Budete chtít do play off?

Tak určitě půjdeme hlavně zápas od zápasu a budeme se snažit sbírat co nejvíc bodů a uvidíme, kam až dojdeme, ale jako nováček soutěže budeme mít těžkou roli. Play off by bylo určitě pro nás úspěch.

Jak probíhají přípravy na novou sezónu? Přece jenom to bude menší skok. Zaměřujete se spíše na fyzickou stránku nebo herní?

Určitě se věnujeme jak fyzické, tak i herní přípravě. V červenci jsme začali suchou přípravu a v srpnu jsme už chodili na hřiště, ale i nějaké kruhové tréninky atd. Před začátkem ligy bychom měli i odehrát přátelský zápas.


Konkurence v týmu určitě je

Ve 2. Lize jste svému týmu hodně pomáhal, bude Vaše role v týmu stejná? Jak bude kádr vůbec vypadat?

Určitě se ode mě hodně očekává, chci hlavně pomoct týmu k dobrým výsledkům. Kádr je v podstatě stejný jak sezóny předtím, akorát se k nám připojili kluci z Kyjova a naši dorostenci také dostávají prostor, takže konkurence v týmu určitě je.

Jak vnímáte fakt, že budete hrát převážně na plastových plochách? Jak se těšíte na nové soupeře?

Určitě je to změna, ale je to jenom o zvyku. Zkušenosti s plastem od nás z týmů máme všichni, takže myslím, že to bude v pohodě. Těšíme se hodně na nové soupeře, budou to určitě těžké zápasy.


Podaří se Hodonínu uspět v 1. Lize?