1. liga

1. Liga startuje víkendovými duely! Jaký bude formát druhé nejvyšší soutěže?

Druhá nejvyšší soutěž se vždy potácela s problémem dostatku týmů. Tento fakt v nové sezóně nebude aktuální, protože celky byly rozděleny do dvou divizí, což by soutěž mohlo zkvalitnit. Co si o tom myslíte? Můžete se těšit na nové účastníky! Kdo letos bude nastupovat v 1. Lize a jak to celé dopadne?

Divize Východ nabídne poctivý a tvrdý hokejbal!

V obou divizích bude stejný počet sedmi účastníků. V této skupině se můžete těšit tradičně na každoroční účastníky 1. Ligy z Pardubic, Poličky a Brna. Tyto souboje nikdy fanoušky nezklamaly. Kdo z této divize však bude nejsilnějším celkem? Postupem let se Svítkov a Buldoci vypracovali opravdu vysoko. Jak na toto konto bude reagovat Kometa? Kdo tuto divizi vyhraje? Ani rezervní tým pardubického Autoskla však nebude hrát druhé housle. Mladí hráči ukázali, že na druhou nejvyšší soutěž mají. Nově se v 1. Lize představí silní Ježci z Heřmanova Městce, kteří dominovali v 2. Lize na východě Čech. Jak se adaptují? Také se vrací staronový Hodonín, jenž bude své soupeře jistě trápit. Jak bude vypadat závěrečná tabulka?

Divize Západ je plná nováčků! Bude to pro zkušenější týmy výhoda?

Ve skupině Západ uvidíme pouze dva celky, které v ní působí již delší dobu. Jsou to mužstva z jihu Čech, a to Suchdol nad Lužnicí a Prachatice. Tyto dva kluby do 1. Ligy přinesly velkou vzpruhu a zkvalitnění. Suchdol navíc v loňské sezóně vyhrál titul. Na tento fakt se musí připravit nováčci z Českých Budějovic, dvojice týmů z Ústí nad Labem a Dobřanská záloha s Novým Strašecím. Ústecká Vlčí Smečka a Ještěři budou zajímavým soupeřem. Oba týmy totiž umějí zahrát dobře, bude to však na 1. Ligu stačit? Těžko říct, co očekávat od rezervního týmu Dobřan. Určitě za tento tým budou nastupovat mladí hráči, kteří by se mohli prosadit i v A-týmu. V neposlední řadě se do soutěže vrací Nové Strašecí. Jakými změnami prošel tento středočeský klub od odchodu do 2. Ligy?

V play off na sebe narazí týmy napříč divizemi! Kdo se lépe adaptuje?

Do vyřazovací části soutěže z každé divize postoupí pouze 4 celky, takže již od prvního zápasu budou mít všechny týmy hlavu na špalku. Kdo zaváhá, tak ten může přijít o postup do play off. Základní část se bude hrát způsobem, že každý účastník odehraje trojici zápasů s každým celkem. Postupující 4 týmy z obou divizí na sebe narazí ve čtvrtfinále klasickým způsobem. Tento systém přinese do konce sezóny velkou podívanou, nemyslíte?

V tomto ročníku si to o prvoligový titul rozdá 14 mužstev. Kdo na pohár dosáhne? Bude to někdo z dlouholetých zástupců 1. Ligy nebo se to povede některému nováčkovi? Sledujte vývoj obou divizí po celý rok!