1. liga

Suchdol zaskočen Vlčí Smečkou! Malenovice nadělily Svítkovu sedm branek

Na úvod nového ročníku 2021/22 1. Ligy bylo k vidění 5 duelů, a to velmi zajímavých duelů. Téměř v každém se představil buď nováček nebo staronový účastník 1. Ligy. A z výsledků je čitelné, že v letošní sezoně nebude nikdo outsider. Kdo získal první body do tabulky?

Ve východní divizi Malenovice na svém asfaltu deklasovaly Svítkov, který s takovým nášupem určitě nepočítal. Dramatický duel Hodonína a Autoskla nakonec dopadl lépe pro staronového zástupce z Moravy. Na západě Čech se událo velké překvapení. Mistr ligy z minulé sezony totiž v úvodním klání podlehl Vlčí Smečce z Ústí nad Labem 1:4. V přestřelce nováčků mezi Pedagogem a Ještěry zvítězili Severočeši a rezerva Dobřan podlehla nově složeným Prachaticím.

Divize Východ

Čamlíci si smlsli na svítkovských Hvězdách!

HBC Malenovice vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 7:2 (4:1,1:1,2:0)

Branky a nahrávky: 6. Novák (Kužílek), 7. Hruboš, 11. Hradil (Kužílek, Brázdil), 15. Hradil (Brázdil), 30. Hruboš (Havlík, Kalivoda), 37. Zlámal (Nohál, Havlík), 41. Brázdil (Hradil) – 13. Bureš (Černický, Král), 17. Král (Malý, Korbel).

Střely na branku: 25:32, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0.

Na asfaltový povrch do Malenovic jako první dorazil Svítkov. Zápas byl zpočátku velmi vyrovnaný a jako vždy se bojovalo o každý volný prostor na hřišti. Domácí i hosté si tvořili šance, ale produktivnější byli Čamlíci. Po brankách Nováka, Hruboše a Hradila vedl domácí celek o 3 branky. Snížit se podařilo svítkovskému Burešovi, to bylo Svítkovu málo platné, když pár vteřin před první sirénou Malenovice opět odskočily. Herně byl zápas vyrovnaný, avšak v produktivitě jasně dominovali domácí. Druhá část skončila pro hosty lépe, a to poměrem 1:1. Na závěr zápasu přidali další góly Malenovice, z čehož vznikl výsledek 7:2. Naopak poměr střel hovoří ve prospěch Svítkova 32:25.

Ohlas Adama Kovaříka (trenér HBC Malenovice): „Začátek zápasu nám sedl, dokázali jsme se dostat do tříbrankového trháku a když soupeř ještě v první části snížil, opět jsme odskočili na tři branky. Zápas byl vyrovnaný, výsledek je zavádějící, nám se velice dařila střelba a produktivita. Prakticky celý zápas jsme soupeře drželi na tříbrankovém rozdílu, a to je náskok, za kterého se vám hraje velice dobře. Jsem rád, že jsme úvodní match zvládli a teď je třeba navázat v dalších zápasech.“

Hodonín Autosklo přehrál svými přesilovkami!

HBC Hodonín vs. HBC Pardubice "B" 3:2 (2:1,1:1,0:0)

Branky a nahrávky: 1. Randis (Navrátil, Tóth), 8. Tóth (Randis), 24. Helešic (Zetocha, Navrátil) – 10. Kopřiva (Kunc), 30. Licek (Kouba, Moravec).

Střely na branku: 17:20, vyloučení: 9:11, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0.

K neznámému soupeři na Moravu zajížděl rezervní celek Autoskla, který nezačal na asfaltovém povrchu příliš šťastně. Hned po 21 vteřinách otevřel skóre hodonínský Randis. Velkým mužem zápasu se stal Michal Tóth, který na první gól nahrával a v 8. minutě zařídil další, což znamenalo vedení 2:0 pro hodonínské borce. Pardubice do konce 1. třetiny snížily. Ve druhé periodě Helešic poslal svůj tým do vedení 3:1 z přesilovky. Na tuto branku zareagoval pardubický Licek, když se mu podařilo skórovat. Třetí část zápasu skončila remízou, čímž si Hodonín uhlídal první 3 domácí body.

Ohlas Jiřího Doležala st. (hlavní trenér Pardubic): V Hodoníně se na naší hře hodně podepsal špatný začátek, kdy jsme dvakrát rychle inkasovali. Snažili jsme se zápas zvrátit, avšak častá vyloučení rozdrobila hru natolik, že se nám nepodařilo soupeře aktivní hrou dostat na kolena. Gratulace do Hodonína a my musíme příště zabrat lépe."

Divize Západ

Prachatice přivítaly Dobřany v 1. Lize 5 góly!

HBC Prachatice vs. TJ Snack Dobřany "B" 5:1 (2:0,3:0,0:1)

Branky a nahrávky: 9. Keresteš (Štěpánek, Turek), 13. Valenta, 28. Štěpánek (Čertík), 28. Štěpánek, 29. Turek (Štěpánek, Čertík) – 40. Ulm (Šlehofer V. st.).

Střely na branku: 35:14, vyloučení: 6:2, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0.

Do svého debutu šla i dobřanská „Benfika“, která do 1. Ligy nastupovala s úplně jiným kádrem než kdysi. První soupeř Šneků byl z Prachatic. Zregenerovaní Horalové se na sezónu těšili, což se potvrdilo i na výsledku. Bilancí 2+2 se blýskl prachatický Štěpánek. Ten nejdříve v 1. periodě nahrával na gól Keresteše. Na 2:0 zvyšoval Valenta. Dobřany byly svému soupeři neustále na dostřel až do 28. minutě, která patřila mladému Štěpánkovi. Ten dvěma brankami v jedné minutě Šneky umlčel až do konce zápasu. Dobřanský Ulm poté mírnil prohru 5:1.

Ohlas trenéra Václav Šlehofer st. (trenér Dobřam): „S rezervním týmem jsme na domácí tým z Prachatic nestačili. Nehráli jsme vůbec dobře, bojácný a ustrašený výkon nebude v této soutěži stačit na nikoho. Benfika umí nepochybně zahrát lépe, dnešek to ale neukázal. Mladí kluci se musí rychle oklepat, přeřadit na jinou rychlost, prát se o každý balónek. Také ale zápas odehrát dle jasně nastavených not, což by ale mělo být automatické. Dnes to bohužel z naší strany hodně skřípalo. Jedeme ale dál. Prachatice berou body zaslouženě, byly skoro ve všem lepší.“

Přetahovanou nováčků těsně zvládli Ještěři!

SK Pedagog České Budějovice vs. HBC Ještěři Ústí nad Labem 2:3 (0:0,1:2,1:1)

Branky a nahrávky:29. Zayml (Fríd, Malecha), 42. Malecha (Kovařík Václav) – 19. Stupka (Vítko, Tomáš), 21. Vítko (Stupka, Kučera), 34. Magasanik (Stupka, Tomáš).

Střely na branku: 24:28, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:0.

SK Pedagog České Budějovice okusili vody 1. Ligy. Poprvé se proti Jihočechům postavili také noví členové druhé nejvyšší soutěže, Ještěři z Ústí nad Labem. Oba celky hrály 2. Ligu, ale každý v jiném regionu. Kvalita obou soutěží však bude podobná, na což poukazuje výsledek. Průběh duelu byl velmi vyrovnaný. Na první branku se čekalo až do druhé třetiny. V čase 18:21 se z přesilové hry trefila posila z Elby, Martin Stupka. O minutu déle stejný hráč nahrával také v přesilové hře Vítkovi, který navyšoval náskok. Minutu a půl před koncem druhé sirény snížil pro Jihočechy Zayml. Dramatický duel rozsekla další posila z ústecké Elby, David Magasanik, jenž na úvod třetího dějství vsítil branku. Matyáš Malecha 4 minuty před koncem snižoval z přesilovky, ale tento gól k remíze nevedl.

Ohlas Přemysla Horáka (trenér SK Pedagog ČB): První utkání v 1. Lize bylo pro nás většinu zážitkem. I když zde máme velmi zkušené hráče z extraligy jako Honzu Nýdla, Ondru a Adama Bártu, Matyáše Malechu a další  extraligové hráče juniorky jako Martina Nerudu, tak stejně to bylo něco jiného než hrát II. Ligu v našem regionu. Jsme moc rádi, že právě I. Ligu můžeme zkusit. Při hře 5 na 5 jsme byli lepší a hráli jsme svojí hru, ale bohužel nás oslabení 5 na 4 a 5 na 3 poslala do kolen. Naši hráči předvedli před diváckou kulisou výborný výkon a věřím, že při prvním výjezdu do Ústí nad Labem se naše disciplína vylepší a při plném počtu hráčů na hrací ploše budeme lepším týmem. Musíme všichni přiznat, že rozhodčí předvedli výborný výkon a věřím, že to bude pokračovat. Je vidět, že vyšší soutěž má úroveň a svaz se tomu opravdu věnuje. Díky!"

Úvodní překvapení v Suchdolu! Vlčí Smečka přehrála mistra!

SK Suchdol nad Lužnicí vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 1:4 (0:1,1:1,0:2)

Branky a nahrávky: 17. Dlugoš (Sup, Škarda) – 1. Kuchynka (Faigl, Zdvořácek), 25. Baxa (Zdvořáček, Faigl), 34. Strnad (Poláček, Gottfried), 36. Baxa (Zdvořáček, Faigl).

Střely na branku: 23:24, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:0.

Mistr loňské sezóny na svém hřišti přivítal Vlčí Smečku z Ústí nad Labem. Outsider z Ústí svého soupeře ze Suchdola zaskočil rychlým gólem. Celou akci vymyslel Zdvořáček s Faiglem a na konci všeho byl Kuchynka. To bylo v první třetině vše. Domácím se podařilo stav korigovat v přesilovce. V 17. minutě propálil balónek až do branky Dlugoš. Jihočeši se také dopustili několika trestů, což se zdálo být osudným. Lehce po půlce utkání se za Smečku trefil Baxa, a to znovu po souhře Zdvořáčka s Faiglem. I ve 3. patnáctiminutovce se domácí bránili v oslabení, které bohužel pro Suchdol skončilo gólem. Poslední hřebík do rakve zatloukl Baxa. Nejviditelnějšími borci se se 3 asistencemi stali Faigl se Zdvořáčkem.

Ohlas hráče a spolumajitele Vlčí Smečky Ústí nad Labem Roland Baxy: Vůbec jsme nevěděli, co od zápasu čekat, proto jsme k tomu přistoupili zodpovědně a přesně takhle si představuji týmový výkon. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný a naše větší efektivita rozhodla o našem vítězství. V brance nás podržel výborně Adam Řehoř."