1. liga

Kometa naskočila do 1. Ligy s velkou parádou! Každý rok máme jen ty nejvyšší cíle, potvrzuje Havlík

SK Kometa Polička se jako jediný celek 1. Ligy nezúčastnila dohrávky minulé sezóny. Poličtí hokejbalisté se do zápasu dostanou tedy po dlouhém roce. V řadách Komety budeme moci častěji vídat Ladislava Havlíka, který řadu let hrál hokej v zahraničí. Jak se těší na hokejbal v rodném městě?

Hokejbalu bych se chtěl věnovat více, hlásí Havlík

Ladislave, dlouho jste hrál hokej na profesionální úrovni v zahraničí, ale teď se vracíte. Budete v hraní hokeje v ČR pokračovat? Nebo se budete více věnovat hokejbalu?

Ano, hokej hrát budu a to v Litomyšli, kde hrajeme krajskou soutěž. Hokejbalu bych se chtěl věnovat více, ale uvidím, jak to budu časově stíhat.

Za Kometu jste vždy nastupoval spíše v jarní části, jak tomu bude teď?

Letos bych chtěl odehrát co nejvíce zápasů, ale kvůli práci a hokeji určitě nestihnu všechny.

Jak se na hokejbal a rodnou Kometu těšíte? Myslíte, že to bude velký nezvyk oproti hokeji?

Těším se moc. Hokejbal v Poličce hraji už od žáků a celou dobu je tu suprová parta a vždy jsem si to tu užíval. Jsou tu každý rok jen ty nejvyšší cíle a doufám, že je letos splníme.

Foto: Autor Timo Savela. Ladislav Havlík prošel ve své kariéře i extraligové Pardubice, ve kterých si zkusil i Ligu mistrů.

V Poličce je letos několik cílů: Hlavně zkolaudovat pergolu!

Jak vidíte letošní sezónu? Co budete chtít s Poličkou dokázat? Věříte v letošní sezóně v nějaký úspěch?

V Poličce je letos několik cílů, dodělat a hlavně zkolaudovat pergolu, scházet se na zápasy ve více než 10 lidech, postoupit do play off, v něm vyhrát poslední zápas sezony a pak už jen slavit! Ve slavení jsme totiž extrémně silní v čele s kapitánem Filipem Štefkou, bratry Tobiášovými nebo blonďákem Mírou Kuklou.

Dokonce jste se zúčastnil posledního MS mužů v Košicích, kde ČR skončila čtvrtá. Vnímáte toto umístění jako neúspěch?

Je to určitě neúspěch. Do Košic jsme jeli s jasným cíle a tím bylo MS vyhrát. Ve skupině jsme odehráli výborné zápasy a do play off jsme šli s velkým odhodláním a sebevědomím. Bohužel nám nevyšlo semifinále a náš sen se rozplynul. Pro mě bylo celé MS velkou zkušeností a obrovským zážitkem, i když jsme neodvezli žádnou placku.

Jaký post budete v Kometě zastupovat? Táhne Vás to více do útoku nebo zůstanete na pozici beka?

To ještě nevím, záleží kam mě trenér postaví a kolik se nás sejde na zápas (smích), ale spíše budu hrát v obraně, i když v útoku mě to také velmi baví.

Věřím, že připraveni budeme!

Jak v Poličce probíhala letní příprava? Myslíte si, že po roční pauze bude celý tým na 1. Ligu připraven?

Věřím, že připraveni budeme, i když teď už dlouho trénink nebyl, protože polovina týmu jezdí radši na tábor, než aby trénovali. Ale jinak přes léto proběhlo několik náročných tréninků, dokonce i jeden přípravný zápas.