1. liga

Pokud bychom se dostali do play off, nikdo by se nezlobil, nezastírá Ondřej Bárta

Jedním z nováčků 1. Ligy je i budějovický Pedagog, který si ale svůj vstup do sezóny asi představoval trochu jinak. Z prvních dvou zápasů s ústeckými Ještěry a Vlky si odnesl dvě prohry a má co dohánět. O ambicích a nové výzvě jsme vyzpovídali střelce Ondřeje Bártu.

Více běhání a soubojů

Ondro, po dvou zápasech máte na kontě nula bodů, čím si vysvětlujete, že jste zatím nebodovali?

Vím, že máme za sebou pouze dvě odehraná utkání, a ještě nás čekají další soupeři, ale mám takový dojem, že zrovna týmy z Ústí nad Labem budou patřit ke špičce 1. Ligy.

Jaký vidíte rozdíl mezi 2. a 1. Ligou?

Myslím, že až tak velký rozdíl tam není. Ano, určitě se více běhá, je zde na všechno méně času, více osobních soubojů, ale přirovnal bych to k zápasům play off z 2. Ligy.

Zatím jste nastoupili pouze proti ústeckým celkům, jaký byl rozdíl mezi zápasy?

Rozdíl byl pouze ten, že Vlčáci byli schopni trestat naše chyby. Jinak si myslím, že oba celky jsou velmi dobře připraveni dojít v této sezoně hodně daleko.

Chceme si připravit hráče pro další sezóny

V zápase s Vlčí smečkou jste začali hrát svoji hru až ve třetí třetině, ale bohužel to nestačilo. Souhlasíte?

Ano souhlasím, ale po druhé třetině to bylo 6:1, takže je tady taky možnost, že domácí celek šel do posledního dějství tak trochu s tím, že mají zápas pevně v rukách a nic se nemůže stát.

Máte nějaké konkrétní cíle do letošní nováčkovské sezóny?

Cíle pro letošní sezonu jsme si nedávali. Chceme se spíše pořádně oťukat a připravit si hráče pro další roky. Ale  kdybychom se dostali do play off, nikomu z nás to vadit nebude a nevypustíme žádný zápas.