1. liga

Buldoci vydřeli těsnou výhru v Malenovicích! Smečka a Ještěři si opět zastříleli

V neděli 26. září se opět odehrálo 6 utkání v 1. Lize. Tyto duely napověděly, kdo bude favoritem tabulek v obou divizích. SK Kometa Polička využila své výhody pozdního startu a získala další body! Šneci opět prohráli a týmy z Ústí nad Labem válcují jednoho soupeře za druhým.


Brno zavzpomínalo na staré časy na asfaltu!

HBC Malenovice vs. HBK Bulldogs Brno 3:4 (0:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 28. Brázdil (Kalivoda, Nohál), 30. Foltýn (Hruboš), 34. Hruboš (Nohál, Novák) – 7. Toman, 19. Hudec, 35. Toman (Baláč, Heide), 42. Valko (Fišar).

Střely: 34:45, vyloučení: 3:6, přesilovky: 5:2, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0.

Buldoci si v posledním zápase v Malenovicích mohli zavzpomínat na asfaltový povrch ze svého hřiště. Na stadionech z asfaltu však nezapomněli hrát, což se potvrdilo na začátku duelu, kdy Brňané vedli 2:0. Čamlíci se však dotáhli a začala přetahovaná. Tu ve 42. minutě rozsekl Valko a Buldoci si odvezli těžce vydřené 3 body.

Ohlas Jana Emmera (trenér HBK Bulldogs Brno): "Velmi si cením vybojovaného vítězství. Kluci ukázali, že i přes citelnou absenci celé řady opor mohou zvítězit nad nahecovaným soupeřem na jeho doméně, asfaltu."

Svítkov překvapivě vyzrál na Ježky!

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. Ježci Heřmanův Městec 5:4 pp (1:3, 2:1, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Waber, 20. Paukrt (Bláha), 22. Paukrt (Bláha), 43. Král (Bureš, Waber), 49. Bureš (Král) – 1. Běloušek (Drápalík), 6. Novák, 15. Novák (Drápalík), 27. Böhm (Běloušek, Novák).

Střely: 31:22, vyloučení: 6:7, přesilovky: 5:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:1.

Konečně na sebe narazily dva celky, které v loňské sezoně hodně spolupracovaly. Ježci posílali několik hráčů do prvoligového Svítkova. To dnes však neplatilo. Motivovaní Ježci svého soupeře zaskočili. Dvougólové vedení hostujícího týmu Svítkovu nedělalo problém a Pardubice ukázaly, kdo hraje 1. Ligu déle. Tým trenéra Kopečného dokázal vyrovnat a v prodloužení o bodu navíc rozhodl Bureš.

Ohlas Josefa Kozla (trenér týmu Ježci Heřmanův Městec): "První venkovní zápas a hned k velkému rivalovi do Svítkova. Jak my, tak i oni jsme zápas vnímali prestižně. Řada kluků ví, jaké to je nosit dres toho druhého. A musím přiznat, že nás domácí překvapili nasazením Ondřeje Wabera, který jim velmi pomohl. Každopádně pro nás takové malé "deja vu" z minulého týdne. Vedli jsme rychle 1:0, pak 3:1 po první třetině. Řádilo hlavně trio Drápalík - Běloušek - Novák, které bylo u všech našich gólů. Pak ale domácí dokázali srovnat krok. Trochu jsme jim to v této fázi usnadnili. Šli jsme ještě jednou do vedení na 4:3 a závěr zápasu byl zase podobný tomu před týdnem s tím rozdílem, že nejdříve neuspěli s přesilovkou 5 na 3 domácí, poté jsme neuspěli ani my, a tak v poslední možné příležitosti srovnal v přesilovce skvěle hrající domácí Král. Prodloužení nám zatím není souzeno, naše střela jen těsně minula soupeřovu branku. Trefa domácího Tomáše Bureše naopak ne. Musíme se ještě více naučit, jak zvládat koncovky zápasů. Na druhou stranu na nováčka zatím dobrý."

Pardubice obraly oslabenou Kometu pouze o bod!

HBC Pardubice "B" vs. SK Kometa Polička 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Kohoutek, 44. Kohoutek (Kouba, Geisler) – 11. Štefanský (Hejmánek J., Štefka F.), 35. Štefanský (Hejmánek D.), 49. Holec (Kříž, Hejtmánek J.).

Střely: 14:37, vyloučení: 6:2, přesilovky: 2:6, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0.

První výjezd Komety dopadl velmi dobře. I když Polička nastupovala v okleštěné sestavě, tak svého soupeře z Pardubic velmi zaskočila. Jedinou záchranou pro pardubickou rezervu byl brankář Foršt, jenž zastavil 34 projektilů. Pardubice vyrovnaly na konci utkání, avšak Kometa na bonusový bod dosáhla v prodloužení.

Z ústecké přestřelky vyšli lépe Ještěři!

HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. HBC Nové Strašecí 10:5 (4:0,1:5,5:0)

Branky a nahrávky: 7. Krejza (Wágner), 11. Vítko (Krejza, Tůma), 12. Zicho (Vaněk, Tomáš), 15. Zicho (Vaněk, Krejza), 24. Tomáš, 38. Tůma (Tomáš, Vaněk), 39. Zicho (Vaněk, Tomáš), 40. Haas (Tůma, Tóth), 40. Zicho (Kučera), 45. Tůma (Vítko) – 17. Eitler, 20. Duchoň (Kmeť, Patera), 23. Kmeť (Husák), 27. Eitler (Kmeť), 29. Čadek (Douša).

Střely: 34:20, vyloučení: 1:8, přesilovky: 8:1, využití přesilovek: 5:0, v oslabení: 0:1.

Ještěři ukázali Novému Strašecí svou sílu. Hned na úvod se zdál být zápas rozhodnut. Domácí vedli o 4 branky, avšak Středočeši zabrali a ve druhé části nasázeli Ještěrům 5 branek a stav byl vyrovnaný. Třetí perioda byla z pohledu Ještěrů stejná. V ní si Ústí nad Labem zastřílelo a bylo z toho konečné číslo 10.


Pedagog si vyšlápl na Horaly!

SK Pedagog České Budějovice vs. HBC Prachatice 3:2 (2:0,0:0,1:2)

Branky a nahrávky: 10. Malecha (Zábranský), 13. Zayml (Malecha), 32. Zábranský (Kovařík, Zelenka) – 33. Valenta (Turek, Šilhán), 44. Reindl (Šilhán).

Střely: 33:22, vyloučení: 4:7, přesilovky: 5:2, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0.

České Budějovice překvapily svého rivala z jižních Čech. Prachatice nejspíš nečekaly prohru proti Pedagogu. Malecha, Zayml a Zábranský zajistili pro Pedagog vedení 3:0. Horalové tento výsledek pouze zkorigovali. České Budějovice se však musely mít na pozoru až do poslední vteřiny.

Ohlas Víta Čapka (trenér HBC Prachatice): "Opět se nám nepodařilo bodovat. Dostáváme laciné branky, které dáváme soupeři jak na talíři. Sami se na branku hrozně nadřeme. Chybí nám lehkost, děláme hrozně individuálních chyb. Předržujeme míčky a chybí nám osobní odpovědnost. Musíme se s tím poprat sami a nadále makat a snažit se nepříjemnou sérii zlomit."

Šnekům nepomohl ani jejich krunýř proti Vlčí smečce!

Vlčí Smečka Ústí nad Labem vs. TJ Snack Dobřany "B" 11:0 (3:0,6:0,2:0)

Branky a nahrávky: 3. Gottfried (Michajličenko, Rop), 4. Navarra (Zdvořáček), 8. Zákon (Michajličenko, Grosse), 22. Rop (Navarra, Zdvořáček), 23. Faigl (Zdvořáček), 24. Navarra (Zdvořáček), 26. Loukota (Zdvořáček, Baxa), 28. Grosse (Michajličenko, Sedláček), 29. Baxa (Faigl, Loukota), 35. Strnad (Navarra, Zdvořáček), 43. Navarra (Strnad).

Střely: 41:18, vyloučení: 3:5, přesilovky: 4:3, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0.

Vlčí Smečka nadělila rezervnímu celku Dobřan velkou lekci. Vlci si nekompromisně zastříleli, když se skóre zastavilo až na jedenáctce. Nejviditelnějším hráčem utkání byl Navarra, který zkompletoval gólový hattrick. K tomu asistenčnímu mu jedna nahrávka zbývala.

Ohlas Václava Šlehofera st. (trenér a hráč TJ Snack Dobřany B): "I tentokrát jsme odešli vysoko poraženi. Domácí mají kvalitu umocněnou nejspíš v mládežnickém ledním hokeji a s ním spojenými pravidelnými tréninky a mořem zápasů. To vše na hokejbale sčítáte x let a jestli vůbec. Každopádně tohle není alibi. Naopak, máme všichni možnost se zamyslet, co udělat pro to, abychom se posunuli a v příštích zápasech byli důstojným soupeřem. Věděl jsem, že tahle soutěž bude těžká, a to se potvrdilo. Bude to pro nás letos obrovská škola. Věřím, že nás liga zocelí do budoucna. Také s touto vizí jsme do toho s Benfikou šli."

Ohlas Martina Zdvořáčka (kapitán Vlčí Smečky Ústí nad Labem): "Do zápasu jsme šli s cílem rozhodnout ho co nejdříve a dál pracovat na našem herním projevu. Přece jen to byl teprve čtvrtý zápas v 1.Lize a před námi je ještě hodně práce. Zápas byl v naší režii a myslím, že diváci mohli vidět krásné góly. Soupeř zápas neodevzdal ani za rozhodnutého stavu, což je super. Zápasy, které nás pořádně prověří teprve přijdou a musíme na ně být připravení."