1. liga

Nové Strašecí se vrátilo do 1. Ligy! Play off je jasný cíl, nezastírá tahoun Michal Kmeť

Do nového ročníku 1. Ligy se vrátil účastník z Nového Strašecí. Ten si zatím vede obstojně, když dvakrát vyhrál i prohrál. To Středočechům zatím stačí na 3. pozici. Hlavním motorem je Michal Kmeť, který má na svém kontě 8 kanadských bodů (4+4). Jaké jsou jeho cíle po návratu do 1. Ligy?

Rozdíl je určitě v rychlosti

Michale, co váš tým vedlo k tomu se vrátit zpět do 1. Ligy? Nižší soutěž už pro vás neměla smysl?

Po třech letech v 2. Lize jsme cítili, že je čas na to zkusit se popasovat zase s o něco kvalitnějšími soupeři. Ve druhé lize nám postupně uvadala motivace, a to se začalo projevovat v docházce na tréninky i přípravu. Takže potom, co se 1. Liga rozdělila opět na západ a východ, jsme si řekli, že do toho půjdeme.

Jak hodnotíte rozdíl 1. Ligy kdysi a teď? Je v druhé nejvyšší soutěži poznat rozdíl?

Rozdíl je určitě v rychlosti, ale to asi platí pro celý hokejbal, nejen pro první ligu. Dřív se tolik určitě neběhalo. Pak je rozdíl určitě ve složení týmů. Vlastně nikdo kromě nás tam není ze středních Čech. Doufali jsme, že by 1. Ligu mohli přihlásit i kluci z Nižbora nebo Rakovníka, ale to se bohužel nestalo, takže za soupeři musíme celkem cestovat.


Spíš se to ke mně odráží

Zatím si po návratu vedete celkem dobře. Jak byste hodnotil vašich 6 bodů v tabulce? Co říkáte na vaši hru?

První dva zápasy jsme hráli se stejným soupeřem z Prachatic. Byly to vyrovnané duely, ale naštěstí se nám je vždy podařilo ubojovat. Další dva zápasy už byly horší, s Vlčí Smečkou jsme neměli nárok, to je opravdu hodně kvalitní tým. Takže 6 bodů je hezkých, ale rezervy ve výkonech jsou ještě velké.

Jste nejproduktivnějším hráčem týmu s 8 body. Čtyři branky jste vstřelil a na další 4 nahrál. Kde jste vzal takovou formu?

Nevím, jestli je to úplně velká forma, určitě to není tím, že bych v létě víc trénoval nebo si přidával, spíš se to ke mně odráží.


Proti Ješťerům to nevyšlo, přitom Nové Strašecí smazalo pětibrankovou ztrátu, ale nakonec prohrálo 10:5. Zdroj fotky: fcb HBC Ještěři.

Musíme najet na vítěznou vlnu

V posledním zápase proti Ještěrům jste podlehli 5:10. Věřili jste si v zápase na vyrovnání?

Proti Ještěrům jsme vůbec nezachytili začátek, byli jsme hodně vylučovaní a soupeř trestal. Po první třetině se nám podařilo vrátit do zápasu a vyrovnat na 5:5, ale ve třetí třetině už nám došly síly a Ještěři nám nasypali dalších 5 gólů.

Jaké jsou vůbec cíle Nového Strašecí? Dojít v play off co nejdále?

Play off je jasný cíl a co se stane v něm, se už uvidí, ale na to je brzy. Ještě nás čeká hodně zápasů. Teď se musíme zvednout po dvou porážkách a najet na vítěznou vlnu.


Michal Kmeť patří mezi největší útočné tahouny Nového Strašecí. Autor fotky: Jiří Duchoň.