1. liga

Odtrhne se Kometa a Brno od zbytku tabulky? Vlčí smečka cílí na 5. vítězství v řadě!

Další víkend, další utkání 1. Ligy. Na programu hokejbalu je opět 6 duelů 1. Ligy. Kometa se bude snažit spolu s Brnem odskočit zbytku tabulky. Na západě Čech dominuje Vlčí Smečka. Jak na tom budou Dobřany proti Suchdolu, které ještě nevyhrály? Jaké budou další duely a výsledky?


Nastartují Prachatice vítěznou sérii? Jak to vidí Pavel Šilhán?

Pavle, zatím se vám v sezoně nedaří. Po 5 zápasech máte jenom 3 body, jak to hodnotíte?

Je pravda, že po 5 zápasech jsou 3 body málo, čekali jsme samozřejmě, že jich budeme mít víc. Zápasy s Novým Strašecím byly jednoznačně na straně lepšího soupeře jak v nasazení, tak i v chuti po vítězství. Zbývající zápasy se Suchdolem a Pedagogem byly vyrovnané, ale výsledkově se nám nepovedly.

Co za tímto nezdarem zatím stojí? Jak se připravujete na další zápas proti Vlčí Smečce?

Za prvé každý zápas hrajeme v jiném složení, nemáme ustálené formace jak z rodinných, tak pracovních důvodů, hodně hráčů se vrátilo do svých mateřských klubů a nahradit tyto hráče je velmi těžké za tak krátkou dobu. Ale věřím, že složení tohohle týmu má na to se s každým zápasem zlepšovat. A každý takový těžký zápas nám jenom pomůže. Příprava proti Vlčí Smečce probíhá jako na každý jiný zápas. Doufám, že se sejdeme v co nejlepší sestavě a Smečku minimálně potrápíme.

Z hráčského hlediska patříte k hlavním oporám týmu. Jak to vidíte Vy?

Nepovažuji se za oporu týmu, hokejbal je týmový sport a každý má v týmu svou roli, ale samozřejmě jsem rád, že se mi teď daří.

Máte odehráno o dva zápasy více než ostatní, může to zkomplikovat postup do play-off?

Samozřejmě, že komplikace to je, ale do konce základní části zbývá ještě dost zápasů na to, abychom se tabulkou posunuli výš. Myslím si, že když kvalitně potrénujeme, tak se nám to povede.

Vybojuje Vlčí Smečka další body?

Jak si poradí Buldoci se Svítkovem, který je vyřadil v loňské sezoně? Ježci budou čelit nájezdu Hodonína. Kometa vyzve na plastu Malenovice. Na jihu Čech se budou pokoušet Horalové porazit vedoucí tým tabulky z Ústí nad Labem. Snack se bude snažit získat první body proti Suchdolu a Nové Strašecí čeká na souboj s Pedagogem. Sledujte výsledky na našich webových stránkách!


Vlčí smečka vstoupila do své premiérové sezóny v 1. Lize jako uragán ničící vše na potkání. Ve 4 odehraných duelech si ústečtí hokejbalisté připsali plný počet 12 bodů a pyšní se skórem 31:8! Autor fotky: Martin Halíř.