1. liga

1. Liga pokračuje! Uhájí Vlčí smečka neporazitelnost? Brno míří do Poličky a zabojuje o průběžné 1. místo

Další víkend rovná se další kolo 1. Ligy. Tentokrát bude na rozpisu 7 utkání. Na východě republiky můžeme čekat souboj Svítkova s Čamlíky, a hlavně duel mezi Kometou a Brnem. Odčiní Polička prohru proti Ježkům? Prodlouží Nové Strašecí šňůru výher proti Suchdolu? Uspějí Šneci proti Horalům?

Buldoci můžou jít do čela východní divize! Vlci hájí neporazitelnost!


Nejproduktivnější hráč Vlčí smečky, Tomáš Faigl, hodnotí průběh sezóny!

Tomáši, v prvoligové sezóně se vám daří náramně. Zatím jste ani jednou neprohráli. O čem to vypovídá?

Vypovídá to o kvalitě a síle kádru, máme skvělé gólmany, umíme si vyjít vstříc a bojujeme jeden za druhého. Určitě máme i nedostatky, na kterých musíme pracovat. Myslím si, že nám hodně pomohl první zápas v Suchdolu, nevěděli jsme, do čeho jdeme a pro mě osobně to byl zatím nejtěžší zápas, ale asi i náš nejlepší výkon. Od té doby se nám daří začátky zápasů, kde dáme pár gólů a pak už se nám hraje lépe.

V posledním duelu jste měli na kahánku, ale nakonec ústecké derby dopadlo lépe pro vás. Co hrálo hlavní roli?

Zápas s Ještěry jsme začali špatně, půlku zápasu jsme se do toho nemohli vůbec dostat, hráli jsme ustrašeně. Nechtěli jsme nic zkazit, asi proto, že to bylo derby a my jsme ho nechtěli prohrát. Při tom jsme to měli být my, kdo by měl v zápase udávat tempo hry. Hodně nám pomohl první gól, po kterém jsme ožili jak na střídačce, tak i na hřišti. Myslím si, že remíza by tomu zápasu odpovídala, ale na konci se k nám přiklonilo štěstí a brali jsme všechny 3 body.

Jste nejužitečnějším hráčem týmu, máte 14 kanadských bodů. Máte tuto roli v klubu už od začátku? Kde jste sebral takovou formu?

To si nemyslím. Máme spoustu kvalitních hráčů směrem dopředu a góly dávají všechny formace. To, že mám nějaké kanadské body, je dáno tím, že naše lajna hraje pospolu už od loňské sezóny. Rozumíme si, vyhovíme si. Martin Zdvořáček i Rony Baxa jsou na rozdíl ode mě góloví. Takže je to díky nim. Těší nás, že naše góly týmu pomáhají, ale vítezství je vždycky to nejdůležitější. Ale máme v týmu tolik kluků, kteří třeba tolik nebodují, ale odvádějí černou práci, vyhrají mnoho soubojů a vybojují spoustu míčků a moc se o nich nemluví. A to jsou především naši obránci, kteří si zaslouží velký obdiv.

Teď vás čeká souboj proti Suchdolu. Jak se na něj budete připravovat?

Jak jsem řekl, zápas v Suchdolu byl hodně fyzicky náročný, ale netuším, jestli hrají venku stejně jako doma. Uvidíme, jaká bude sestava, zranilo se nám pár klíčových hráčů. Každopádně očekávám těžký zápas plný osobních soubojů a záleží na nás, jak k tomu přistoupíme.