1. liga

Úřadující mistr 1. Ligy dotahuje! Jak hodnotí špatný vstup do sezóny kapitán Tácha?

Suchdol nad Lužnicí opanoval loňskou sezónu bez jediné porážky a tím se stal mistrem 1. Ligy. Ovšem nová sezóna se pro tento celek zkomplikovala. Ihned na úvod Jihočeši ztratili a teď dohánějí, co se dá. Jak suchdolskou situaci vidí Matěj Tácha?

Poslední zápasy se dařilo

Matěji, jak zatím hodnotíte proběhlé zápasy v 1. Lize? Z úvodu jste párkrát prohráli, nezaskočilo Vás to?

Nedá se úplně říct, že zaskočilo. Upřímně se to dalo čekat. Bohužel po titulu nebyla vůbec dobrá účast na trénincích. Také se to projevilo v úvodu sezóny. Postupem času se to zlepšuje a je to vidět i na samotné hře.

Teď jste na druhou stranu dostali druhý dech a sbíráte body, kde se jenom dá. Už jste našli svoji pohodu a klid?

Jak jsem říkal v předešlé odpovědi, začalo se více trénovat než před sezónou. Také si muselo jádro týmu sednout a probrat pár věcí, které bohužel nefungovaly, jak měly. Poslední zápasy se dařilo, ale hodně nás mrzí domácí prohra ze Strašecí, to považuji za selhání celého týmu a tuto prohru beru z velké části na sebe.

Došlo ve vašem kádru k nějakému oslabení z důvodu přihlášení dalších jihočeských týmů do 1. Ligy?

Pokud se nepletu, tak nás opustil „pouze“ Ondra Bárta z Pedagogu, což pro nás oslabení je.


Cíl je jasný

Zatím jste na 5. místě, ale do play off postupuje pouze „čtyřka“. Věříte, že se do ní ještě vejdete? Je samozřejmě začátek sezóny. Je to tedy váš cíl?

Myslím, že je dost brzo hodnotit, jestli se vejdeme do čtyřky nebo ne. Cíl je to jasný, jiný ani nemůže být. Tento cíl ale mají všechny týmy v 1. Lize.

Jak vidíte aktuální systém 1. Ligy, který je rozdělen na dvě divize? Je lepší objíždět „regionální“ celky?

Upřímně jsem se bál, jestli nepůjde kvalita soutěže dolů. Ale teď s odstupem času mužů říct, že kvalita je velice dobrá. Za mě je tento systém soutěže dobrý.

Teď vás čeká dvojzápas s Novým Strašecím a Vlčí Smečkou. Jak se na tyto duely budete připravovat? Kolik bodů si z venku chcete odvézt?

Na výjezd se vždy připravujeme poctivě, po tréninku v hospodě. (smích) Myslím, že jsme připraveni velice dobře. (smích) Cíle si úplně nedáváme, ale jedna výhra je pro nás povinnost.


Kapitán Matěj Tácha posbíral v 5 zápasech letošní sezóny 6 kanadských bodů za 3 góly a stejný počet asistencí. Autor fotky: Martin Halíř.