1. liga

Ježci do 1. Ligy zapadli bezchybně! Musí se s námi počítat, říká Dominik Macenauer

Staronový účastník 1. Ligy z Heřmanova Městce se vrátil v plné parádě. Ježci po 6 duelech okupují 3. místo. Bílo-modrý soubor si vyšlápl na poličskou Kometu a teď si brousí zuby na vedoucí Buldoky z Brna. S čím do 1. Ligy šli a jaké jsou jejich cíle? Jakou roli má v týmu Dominik Macenauer?

Za přechod do 1. Ligy jsme všichni rádi

Dominiku, po několika letech se tým vrátil do 1. Ligy. Jaký přechod to pro Vás a Vaše spoluhráče byl z 2. Ligy?

Ahoj, za přechod do 1. ligy jsme doufám po čase všichni rádi, i když zpočátku na to byly rozporuplné názory. Nějakou dobu jsme se snažili dosáhnout toho sportovní cestou, ale bohužel se nám to nikdy nepodařilo, a tak když nyní přišla nabídka 1. ligu hrát, vedení to vyřešilo za nás a já doufám, že toho nikdo nelituje. Já rozhodně ne!

Úvod sezóny se vám povedl a ostatní soupeři si na vás musí dávat pozor. Po 6 kláních máte 10 bodů a patříte do vyšších pater tabulky. Jste spokojen s vývojem?

Musím přiznat, že já jsem spíš mile překvapen, určitě jsme jako nováček byli outsideři, ale myslím, že jsme sami sobě i ostatním ukázali, že se s námi musí počítat. Troufnu si říct, že jsme všechny zápasy odehráli se vztyčenou hlavou a nebýt zbytečných chyb nebo nezkušeností s rychlejší hrou, mohli jsme mít bodů více.

Sázíte na hodně tvrdou hru a poctivou práci, je to tak? Jaké je Vaše role v týmu?

No ono s mojí postavou to asi ani jinak hrát nejde, jelikož to tempo moc nestíhám, doháním to pak asi tou tvrdostí. (smích) Bohužel z toho občas pramení zbytečné fauly jako například v Poličce, kde jsem na sekundu zaspal a hned z toho byl ukázkový faul, když jsem chudáku protihráči udělal letecký den směrem na mantinel. Má role v týmu je pokladník, takže si hned napíšu pokutu, až ten článek vyjde. (smích)


Čekal jste takový vstup do nové sezony? Zjistili jste, že můžete hrát s každým. Změnili se vaše cíle po tomto zjištění?

Jak již zmiňuji výše, vstup se nám určitě povedl, za mě až nad očekávání, doufám, že zůstaneme nadále takový tým, jaký jsme a budeme se snažit na to dále navázat.

Uspět chceme v každém zápase, hlásí Macenauer

K dalšímu zápasu budete zajíždět na půdu vedoucích Buldoků. Budete chtít uspět?

Uspět chceme samozřejmě v každém zápase, nejsme tým, který si jde jen tak zahrát. Vedení nám připravilo na sezonu určitý komfort, na zápasy chodí dost fanoušků, kteří s námi jedou i na výjezdy, a tak by bylo špatné, kdybychom jezdili na zápasy jen tak to odehrát.

Hodně překvapivý výsledek jste si odvezli například z Poličky. Jaký duel pro vás byl však nejtěžší?

Ano, překvapivý výsledek to asi byl. Já Poličku a některé hráče dobře znám, s některými jsem měl možnost si i zahrát hlavně v mládežnických soutěžích, takže vím, že kvalita je tam veliká, ostatně v první třetině nám to názorně ukázali, připadal jsem si jak na kolotoči. Naštěstí od druhé třetiny jsme si uvědomili, že nejsme na pouti, ale hrajeme hokejbal a proti nám stojí také jen lidi a najednou to šlo, výsledek pak asi hovoří za vše.

Tabulka je poměrně vyrovnaná a může se stát cokoliv. Cílíte na play-off?

Cíl je určitě play off. Chceme hrát stále aktivně a držet krok s těmi nejlepšími a já věřím, že se nám to podaří a v play off si zahrajeme a užijeme si to!