1. liga

Buldoci potvrdili postavení na čele divize Východ! Pedagog je prvním přemožitelem Vlčí smečky

Utkání, jež uzavřela hokejbalový říjen, přinesla velká překvapení a zajímavé zápletky. Buldoci z Brna si upevnili místo na čele tabulky. Hodonín doma vyhořel se Svítkovem rozdílem třídy. Na západě Čech exceloval Pedagog proti Vlčí smečce a Suchdol se nejspíše vrací do formy, jak ho známe.


Ježci na dalšího favorita nevyzráli!

HBK Bulldogs Brno vs. Ježci Heřmanův Městec 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Toman (Hudec), 20. Baláč (Fišar), 39. Vodvárka (Šír, Emmer), 44. Emmer (Klíma) – 17. Böhm (Kozel), 25. Běloušek.

Střely na branku: 29:26, vyloučení: 12:10, přesilovky: 6:8, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 69.

Východočeský soubor Ježků vyrazil na zápas k dalšímu favoritovi 1. Ligy, tentokrát k brněnským Buldokům. Obě mužstva vyznávají podobný styl hry. Sází na tvrdost a přesnost. To se odrazilo v 1. třetině, kdy ani jedna strana neměla navrch. To se ale změnilo v čase 12:52, kdy šli domácí do vedení. Ježci v prostřední periodě ihned reagovali. Brno si však svoje vedení vzalo zpátky. I na druhý gól Heřmanův Městec zareagoval. Z přesilovky vyrovnal Běloušek. Atmosféra houstla. Naštěstí pro Brno ve 39. minutě využil přesilovou hru Vodvárka. To stejné se povedlo Filipu Emmerovi minutu před koncem zápasu.

Ohlas Jana Emmera (trenéra HBK Bulldogs Brno): „Až na začátek utkání, který jsme nezachytili a soupeř nás přehrával, si myslím, že při hře pět na pět jsme byli mírně lepším týmem. Celé utkání ale bylo provázeno vysokým počtem vyloučených. Klinickou smrt jsme přežili ve druhé třetině, kdy jsme hráli dlouhých pět minut v oslabení de facto tři ku pěti a inkasovali jsme pouze jeden vyrovnávací gól a soupeř nešel do vedení. Ve třetí třetině jsme již měli více ze hry než soupeř a dokázali jsme nabídnuté přesilovky využít. Na závěr musím ocenit naše fanoušky, kteří neodpovídali na vulgarity fandů soupeře vůči našim hráčům a neeskalovali již tak vysoce emotivní utkání."

Ohlas Josefa Kozla (trenéra Ježků Heřmanův Městec): „V Brně jsme odehráli kvalitní utkání, ale stále nám coby nováčkovi chybí malé detaily, které nás obírají o body. Na soupeři je vidět, že má velmi kvalitní mužstvo a proti nám i zkušenosti, které zápas ve výsledku zlomily v jejich prospěch. My si škodíme hloupými fauly a zbytečně složitě hledáme cestu ke gólu v přesilovkách. Brnu blahopřeji, zvládlo rozhodující pasáž lépe, i když si myslím s odstupem, že by bodový zisk slušel oběma týmům. Každopádně zápas byl velmi kvalitní a pro nás další kapitola v učení být lepší a lepší.“

Malenovice padly s pardubickou rezervou i na domácím hřišti!

HBC Malenovice vs. HBC Pardubice "B" 3:5 (0:1 ,2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Hladký (Havlík, Březík), 30. Hradil O. (Hladký, Nohál), 45. Nohál (Hradil O., Zlámal) – 9. Geisler (Deml, Blažek), 20. Kouba (Blažek), 23. Geisler (Janeček, Langr), 38. Hálek, 44. Langr.

Střely na branku: 28:28, vyloučení: 11:10, přesilovky: 4:8, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0, diváků: 100

Na malenovický asfalt tentokrát zavítala rezerva extraligových Pardubic. Mladíci z Polabin Čamlíky na svém hřišti porazili a dlouhodobě se jim na zlínském asfaltu daří. Podobně to viděl Jakub Geisler, který poslal Pardubice v úvodu zápasu do vedení. Fanoušci si museli počkat na další gól do půlky duelu, kdy z přesilovky navyšoval skóre z pohledu Pardubic Kouba. O pár chvil později využil další početní výhodu Geisler a Malenovice byly v problémech v podobě skóre 0:3. Do konce 2. třetiny Čamlíci zabrali a snížili na stav 2:3. To bylo Zlíňanům málo platné, protože si v půlce poslední patnáctiminutovky nepohlídali pardubického Hálka. Výhru pečetil do prázdné branky Langr. Za Malenovice skóre kosmeticky upravil Nohál.

Svítkov famózně přehrál Hodonín na jeho asfaltu!

HBC Hodonín vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 0:6 (0:3, 0:1 ,0:2)

Branky a nahrávky: 2. Seild, 6. Král (Čech), 9. Bláha, 18. Král (Doležal, Černický), 42 Kábrt (Jankura, Korec), 43. Malý (Bláha, Kábrt).

Střely na branku: 23:32, vyloučení: 8:7, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:1, diváků: 55.

Hodonín na domácím hřišti pomýšlí vždy na body. Pardubický Svítkov však Moravany nepotěšil. I když se hrálo na asfaltu, tak lepším týmem od začátku klání byli hosté. Hvězdy v rozmezí prvních devíti minut vsítily tři důležité branky, což domácí zaskočilo. Domácí se snažili střílet a obléhat pardubickou branku, co to jenom šlo. Bylo to málo platné, protože Svítkov hrál skvěle takticky. Pardubičtí hráči si počkali na chyby soupeře, ze kterých poté vytěžili další tři góly.


Ještěrům upadá forma! Suchdol naopak stoupá!

SK Suchdol nad Lužnicí vs. HBC Ještěři Ústí nad Labem 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 27. Sládek, 32. Pavlík, 33. Mátl (Tácha, Bednář) – 21. Tóth (Abraham, Haas), 40. Tóth (Kučera).

Střely na branku: 30:18, vyloučení: 3:7, přesilovky: 3:3, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0, diváků: 78.

Téměř vyrovnaný zápas zažili diváci v Suchdole nad Lužnicí. V prvních dvaceti minutách se činili gólmani, kteří zavřeli svoji branku. Jako první se z početní převahy prosadil ústecký Tóth. Domácí navzdory tomu s Ještěry srovnali krok. Gól dodal Suchdolským na odvaze, což se promítlo v poslední třetině. Konkrétně domácí hokejbalisté zvedali ruce nad hlavu dvakrát. Nejdříve se prosadil v čase 31:36 Pavlík a následně o minutu déle Mátl. Ústí nad Labem ještě snížilo z přesilové hry, ale to na body nestačilo.

České Budějovice zaskočily Vlčí smečku!

SK Pedagog České Budějovice vs. Vlčí smečka Ústí nad Labem 4:3 (0:1, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 36. Kovařík (Neruda, Zayml), 38. Bárta (Zayml), 41. Zelenka (Malecha, Neruda), 45. Bárta O. (Nýdl, Zayml) – 1. Škurla (Michajličenko), 20. Baxa (Faigl), 37. Škurla (Zdvořáček M.).

Střely na branku: 44:22, vyloučení: 7:6, přesilovky: 4:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 90.

Pro Vlčí smečku toto klání vypadalo jako každotýdenní rutina. Vlci se ale přepočítali. Hosté zápas z hlediska gólů kontrolovali již od počátečního hvizdu. Hosté navýšili svůj náskok o jednu branku v prostřední periodě a také přidali jeden gól v 37. minutě. Pedagog se střelecky trápil, ale svého soupeře přehrál a jasně přestřílel 44:22. Domácí hokejbalisté ukázali, že ani za stavu 0:2 se nemůže nic podceňovat. Pedagog třemi rychlými góly srovnal stav zápasu a 13 vteřin před koncem převážil sílu vah na svoji stranu. České Budějovice tak slaví 3 body.

Ohlas Josefa Vachulky (trenéra SK Pedagog České Budějovice): „Od samého začátku bylo vidět, že jsou hosté zkušený tým a v rozhodujících situacích si umí poradit. My jsme museli využít jejich viditelné slabiny, což byl počet pouhých dvanácti hráčů do pole. Celý zápas jsme se proto snažili hrát v co největším tempu, soupeře neustále napadat a unavit ho, což se nám nakonec podařilo. V poslední třetině jsme si vytvořili drtivou převahu, kdy poměr střel na branku činil 24:4 v náš prospěch a utkání vůlí a morálkou otočili v náš prospěch."

Ohlas Rolanda Baxy (spolumajitel a hráč Vlčí Smečky Ústí nad Labem): „Do Budějovic jsme jeli s vědomím, že Pedagog má skvělou formu a právem okupuje druhou pozici tabulky. Přijeli jsme v okleštěné sestavě a tomu jsme taky přizpůsobili taktiku. První dvě třetiny nám vycházely podle plánu, byli jsme efektivní a soupeře jsme k vyloženým šancím nepouštěli a když jo, tak vše pochytal brankář Řehoř. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 2:0 v náš prospěch, ale poté jsme takticky naprosto selhali. Budějovice nás prakticky celou třetinu nepustili z pásma a zaslouženě zápas otočily. Popravdě, když domácí snížili a my hned opět vstřelili branku na 3:1, tak jsem věřil, že tahle branka domácí psychicky zlomí, ale opět jsme se nechali zamknout a zápas jsme prohráli. Mohlo se stát, že bychom měli štěstí a tlaku soupeře jsme se mohli ubránit a zvítězit, ale to se nestalo a za ten výkon v poslední třetině si vyhrát zasloužili. Spadla z nás taková ta tíha, kdy přijde ta první porážka a teď jedeme zase dál!"