1. liga

Jiří Tomáš z Elby pomáhá prvoligovým Ještěrům! V obou týmech máme nejvyšší cíle, hlásí

V letošní sezoně se do 1. Ligy také přihlásili ústečtí Ještěři, kteří si vedou obstojně. Úvod do ročníku pro ně byl mnohem růžovější, ale teď se nejspíše vracejí do startovací pohody. Jak momentální postavení v tabulce vidí Jiří Tomáš, který táhne také extraligovou Elbu? Chtěl by 1. Ligu vyhrát?

V obou ligách se mi hraje skvěle

Jiří, je o Vás známo, že nastupujete za extraligovou Elbu. Ale jak jste se dostal do prvoligového týmu Ještěrů?

Tak k Ještěrům jsem se dostal už v dorostu, kdy Ještěři hledali nové a mladé hráče pro 2. Ligu, kterou v ten rok přihlásili. Hned v premiérové sezoně jsme došli jako Las Vegas do finále a skončili těsně pod vrcholem, začínám s nimi už pátou sezonu a jsem rád, že mě takhle adoptovali a já jim to vracím svými dobrými výkony na hřišti.

Jaké rozdíly vidíte mezi Extraligou a 1. Ligou? Kde se Vám hraje lépe?

Je to hodně srovnatelné s Extraligou, má to stejný náboj. Možná mi to přijde občas jednodušší, ale co se týče tvrdosti, tak je to opravdu stejné. V obou ligách se mi hraje skvěle a baví mě to, i proto to hraji. Kdyby by mě to nebavilo, tak bych to určitě nehrál.

Až taková rivalita mezi námi nepanuje

Jaké jsou cíle Ještěrů z Ústí nad Labem? Plánujete útok na titul? 

Tak cíle máme ty nejvyšší. Jak už já, tak i oba celky, za které nastupuji. Vždy chceme jenom vyhrávat.

Jaké to je, když se ve stejné soutěži potkávají dva celky ze stejného města? Panuje mezi vámi a Vlčí smečkou menší rivalita?

Až taková rivalita mezi námi nepanuje, půlka kluků se mnou hraje za Elbu a tu druhou půlka nějakým způsobem znám, jak už třeba z druhé ligy, nebo semnou hráli dříve Extraligu, nebo pár kluků i se mnou hrálo hokej za Slovan Ústí, ale když prohrajete s týmem ze stejného města, tak vás to štve.

Neplánujete letos získat tzv. double? Vyhrát Extraligu a zároveň 1. Ligu? Jaké by to bylo?

Byla by to ta největší paráda, co by se mi v životě stala. Už pár klukům z Extraligy se to povedlo, ale uvidíme, jak nám to půjde dále v sezoně, druhá polovina ligy je celkem nabitá a také velmi těžká.


Jiří Tomáš odehrál za extraligovou Elbu v letošním ročníku 8 zápasů, v nichž si připsal 7 kanadských bodů za 2 góly a 5 nahrávek. Autor fotky: Ivana Laiblová.

Play off bude atraktivní

Jak zatím hodnotíte postavení v tabulce? Jak se vám líbí systém play off? Pokud se tam dostanete, tak si zahrajete proti neznámému týmu. Je to pro vás atraktivní?

Po pravdě jsem to ani nečekal, že nám to tak půjde. Spíše jsem se toho bál, ale přišlo pár dobrých kluků, kteří nám pomáhají. Tak jsem na to určitě zvědavý, ale ukáže čas, jestli se tam dostaneme. Ale uděláme vše pro to, abychom si zahráli také s někým jiným a určitě to bude atraktivní a zase něco jiného.

Zatím jste měli docela černé období a hodně jste prohrávali. Teď jste však vyhráli s Dobřany. Chytli jste se opět na tomto utkání?

Ano, moc nám to nešlo, bylo hodně zraněných a ani já jsem nehrál tři zápasy. Byl jsem zrovna zraněný, když jsem si při ALPA Českém poháru s Dragons podvrtnul kotník a vyřadil se tak na měsíc, ale teď jsme navázali zase na tu správnou vlnu a věřím, že zase budeme vyhrávat dále.