1. liga

Napínavé přestřelky v obou divizích lépe zvládli Ježci a Ještěři! Čamlíci potrápili Brno

V dalším kole překvapivě bod ztratili Buldoci proti Čamlíkům. Ježci v dramatické bitvě přestříleli Svítkov a Kometa konečně uzmula dva body proti Pardubicím. Prachatice v přesilovkách vyškolily Pedagog. Vlci si proti Šnekům otevřeli střelnici a Ještěři o gól přetlačili Nové Strašecí.


Brno nečekaně ztratilo bod!

HBK Bulldogs Brno vs. HBC Malenovice 4:3 pp (1:1, 2:1, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Hudec (Fišar), 19. Klíma (Hudec, Baláč), 21. Baláč (Klíma, Toman), 50. Klíma (Fišar) – 13. Hradil O. (Hink, Brázdil), 27. Havlík (Nohál, Heralt), 32. Hradil O. (Brázdil).

Střely na branku: 40:23, vyloučení: 6:7, přesilovky: 5:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:1.

Brno mělo v utkání s Čamlíky téměř dvojnásobnou střeleckou převahu, Buldoci ale nedokázali urvat všechny tři body. I přestože v poslední třetině vedli ještě o 1 branku. Hosté ze Zlína dokázali smazat dvougólové manko, které nabrali v průběhu druhé třetiny, kdy se trefil Havlík a následně vyrovnával v poslední periodě Hradil. Naštěstí pro domácí Brno bonusový bod urval v prodloužení Klíma.

Ohlas Jana Emmera (trenér HBK Bulldogs Brno): „Soupeř si po zásluze odvezl bod. Mysleli jsme si, že se porazí sám a za statečný a bojovný výkon po zásluze bod bere. My jsme se celý zápas trápili s koncovkou a vyjma Vráti Fišara nebyl žádný z útočníků, který by neztroskotal na hostujícím brankáři samostatně "zoči voči". Doufám, že toto varování nás dostane opět do provozní teploty.“

Ohlas Adama Kovaříka (trenér HBC Malenovice): „Hodně dobré utkání. Řekl bych, že to bylo jedno z našich nejlepších utkání v této sezoně. Nebáli jsme se hrát, a přestože jsme prohrávali o dvě branky, tak jsme zápas odmítli vzdát a utkání srovnali. Jsme rádi, že jsme získali bod, ale hodně nás mrzí, že jsme už nepřidali další. Nicméně všichni víme, že tohle je cesta, pracovat 45 minut na 120 % a nechat na hřišti všechno. Zápas se odehrával ve velice dobrém tempu. Soupeři k výhře gratuluji.“

Přestřelka jak hrom dopadla lépe pro Ježky!

Ježci Heřmanův Městec vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 7:6 (3:4, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 1. Běloušek (Čejgl), 2. Macenauer, 5. Pecina (Běloušek), 16. Běloušek (Čejgl), 31. Kišš (Běloušek, Čejgl), 39. Běloušek (Macenauer), 44. Macenauer (Pilař, Běloušek) – 2. Král (Waber), 7. Waber (Král, Jankura), 12. Král (Waber), 13. Malý (Kábrt, Bláha), 25. Malý (Bláha, Čech), 32. Kábrt (Bláha).

Střely na branku: 37:31, vyloučení: 3:5, přesilovky: 5:3, využití přesilovek: 2:2, v oslabení: 0:0, diváků: 50

Nervy drásající zápas proběhl v Heřmanově Městci, kam zajížděl Svítkov. Na jedné straně po celý zápas řadilo duo Běloušek – Macenauer a na druhé Král – Waber. Domácí po dvou minutách vedli 2:0. Svítkovské Hvězdy se však zvedly a do konce 15. minuty to byly ony, kdo byl na koni v jednobrankovém vedení. Druhá třetina byla vyrovnanější a hosté stále hájili úzký náskok. Ježčí tlak vyvrcholil v poslední periodě, kdy Běloušek s Macenauerem oba dovršili své hattricky a tím zajistili Ježkům další tři body.

Ohlas Josefa Kozla (trenér Ježci Heřmanův Městec): „Bláznivý, atraktivní, šílený… Ale musel se líbit. My i Svítkov jsme odehráli neuvěřitelné utkání. Zachytali si všichni čtyři brankáři. Zápas měl obrovské nasazení a skvělou diváckou kulisu. Začali jsme famózně, když v čase 1:12 jsme vedli už 2:0, ale hosté mají skvěle hrajícího Wabera, který nám dělal velké problémy a výrazně Svítkovu pomohl vrátit se zpět do hry. S námi navíc zacloumalo nepříjemné zranění Tomáše Hudce a soupeř dokázal i vývoj otočit. Druhou třetinu jsme zahájili skvěle, vyrovnali a pak dlouho dusili hosty v jejich pásmu. Brejky mají ale smrtící a tak znovu šli do vedení. Neskutečná vůle a bojovnost nás však ve třetí třetině dovedla ke šťastné výhře. Body by si zasloužily oba týmy. Nám se tentokrát konečně povedlo vyrovnaný zápas zlomit za tři body pro nás.“

Kometa zlomila smůlu proher v nájezdech!

SK Kometa Polička vs. HBC Pardubice "B" 2:1 ss (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Štefka M. (Štefka F.), 50. Štefka F. (rozhodující nájezd) – 6. Licek (Geisler, Langr).

Střely na branku: 35:22, vyloučení: 2:2, přesilovky: 0:0, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 24

Dobře hrající Pardubice přijely na stadion Poličky, kde ukázali svoji sílu. V prvních minutách bílo modří svého soka přeběhali a také přečíslovali. Kometa se hledala a do svého klasického tempa se dostala až ve druhé třetině, přičemž už 0:1 prohrávala. Domácí Polička začala Pardubicím hrozit dobrými střelami a naopak hosté vyráželi do nebezpečných protiútoků. V čase 25:41 vyrovnal Matěj Štefka a žádný jiný gól nepadl. V prodloužení pardubičtí Koně čelili oslabení 3 na 4, ale tu s přehledem přestáli. Vynikajícím výkonem se blýsknul jak poličský Šupík, tak pardubický Foršt. V nájezdech byl úspěšný jediný střelec a to kapitán Poličky Filip Štefka, který překonal Foršta backhandovým blafákem.

Ohlas Pavla Štefky (trenér SK Kometa Polička): Soupeř se prezentoval aktivní hrou. Byl neustále v pohybu, a hlavně v první třetině jsme byli všude o krok za ním. V první přestávce jsme si museli některé věci ujasnit a náš výkon se zlepšil. Dokázali jsme vyrovnat a zápas byl zajímavý až do samého konce. Remíza je asi spravedlivá, šance měly oba týmy, ale oba brankáři chytali velmi dobře. Bod navíc je pro nás příjemná psychická vzpruha v našem nepříliš povedeném podzimu."

Prachatice vyškolily Pedagog v přesilovkách!

HBC Prachatice vs. SK Pedagog České Budějovice 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Turek (Valek, Reindl), 29. Šilhán, 35. Šuhaj (Markytán), 44. Turek (Švácha, Reindl) – 16. Procházka (Zelenka), 28. Malecha (Zayml).

Střely na branku: 18:20, vyloučení: 5:7, přesilovky: 2:0, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 1:1, diváků: 65

Vyrovnaný zápas se odehrál v Prachaticích, kam pro jisté body jel Pedagog. Horalové však hráli skvěle. První třetina byla velmi vyrovnaná. Stejný nádech měla i prostřední perioda, která skončila za stavu 2:2. V 35. minutě si však hosté nepohlídali svou vlastní přesilovku, ve které inkasovali od prachatického Šuhaje. Domácí bránili jednogólové vedení, jež ještě podpořili gólem dvě minuty před koncem hrací doby z přesilové hry. Velkou zásluhu na výhře měl kapitán Horalů Turek, který vstřelil dvě branky.

Vlčí Smečka si hravě poradila se Šneky!

TJ Snack Dobřany "B" vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 4:12 (1:4, 1:5, 2:3)

Branky a nahrávky: 15. Ulm (Matoušek, Šlehofer Václav st.), 21. Kovářík (Šlehofer Václav st., Ulm), 42. Kovářík (Ulm), 43. Ulm (Duchek, Kovářík) – 1. Baxa (Zdvořáček M., Faigl), 2. Škurla (Grosse), 6. Grosse (Faigl, Zákon), 15. Zdvořáček P. (Zdvořáček M., Rop), 16. Faigl (Baxa), 19. Baxa (Kuchynka), 24. Baxa (Faigl), 27. Kuchynka (Celner, Zákon), 28. Grosse (Rop), 31. Rop (Kuchynka, Grosse), 32. Škurla (Michajličenko, Strnad), 33. Zdvořáček M. (Faigl, Michajličenko).

Střely na branku: 29:52, vyloučení: 4:8, přesilovky: 7:3, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 20.

Jasná záležitost pro Vlčí Smečku na západě Čech znamenala 3 body. Vlci proti Šnekům vedli 6 minutách již 0:3, přičemž stav po první třetina byl 1:4. Podobně dopadla i druhá část zápasu, ve které ústecký Baxa zkompletoval hattrick a Ústí nad Labem vedlo 2:9. Na dobřanské straně se alespoň dařilo extraligovým hráčům, Ondřeji Ulmovi a Janu Kováříkovi, kteří prohru alespoň trošku zpříjemnili 4 brankami. Poslední třetina byla pouze kosmetická, protože ji opět vyhráli Vlci v poměru 2:3.

Ohlas Václava Šlehofera st. (trenér a hráč TJ Snack Dobřany "B"): „Ústí u nás potvrdilo vysokou kvalitu. Už na půdě soupeře na severu Čech to byl kolotoč, nyní v odvetě téměř totožné až na naše vstřelené 4 branky. Jinak je třeba si přiznat, že jsme asi před sezonou měli velké oči, což ale beru hlavně na sebe. Druhá nejvyšší soutěž v ČR má pořád vysokou kvalitu, vždyť někdy před dvěma roky jsme ji hráli s našim „Áčkem“ a bylo sakra těžké se z ní vydrápat až na vrchol. A to jsem ještě neviděl 2. skupinu. Věřím, že i na východě bude nepochybně kvalita. Každopádně člověk se pořád učí. Pořád si ale myslím, že kluci se i přes vysoké porážky posunou, minimálně věkem… Jedeme prostě dál.“

Novému Strašecí utekly body proti Ještěrům o fous!

HBC Nové Strašecí vs. HBC Ještěři Ústí nad Labem 5:6 (1:3, 2:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 8. Kmeť (Lev L.), 25. Schnaubelt (Kmeť), 27. Schnaubelt (Lev L.), 36. Duchoň (Čadek, Patera), 43. Kmeť (Lev Š., Zdrůbecký) – 3. Krejza (Šilínek, Stupka), 9. Tomáš (Krejza), 10 Tóth (Vitko, Kučera), 31. Stupka (Haas, Kučera), 35. Tomáš (Haas, Stupka), 42. Kučera (Tomáš, Stupka).

Střely na branku: 50:37, vyloučení: 4:4, přesilovky: 2:3, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 52.

Velmi pikantní souboj se uskutečnil na půdě Nového Strašecí, kterému utekly body o vlásek. Hostující Ještěři šli brzo do vedení, ale domácí pohotově zareagovali. Vyrovnávací gól je uspal a v dalších dvou minutách Ústí nad Labem odskočilo po gólech Tomáše a Tótha do vedení 1:3. Nové Strašecí toto manko dokázalo stáhnout v prostředním dějstvím, kdy se dvakrát trefil Schnaubelt. Poté otěže opět přebrali Ještěři, kteří 3 minuty před koncem vedli 4:6. Nové Strašecí 2 minuty a půl před závěrečným hvizdem snížilo. Ještěři si ale body nenechali vzít.