1. liga

Pedagog vstoupil do 1. Ligy výborně! Do každého zápasu musíme dát všechno, burcuje Petr Davídek

SK Pedagog České Budějovice ve své první sezóně ve druhé nejvyšší soutěži v ČR přezimuje na celkovém 4. místě. Jak podzimní část hodnotí brankář Pedagogu Petr Davídek? Je tento maskovaný muž spokojen se svou formou a výkonností celku? Jak na jihu Čech probíhá zimní příprava?

Nikdo na začátku sezóny nečekal takové umístění

Petře, jak zatím hodnotíte vaši první sezónu v 1. Lize? Po podzimu jste na čtvrtém místě, panuje u vás spokojenost?

Myslím, že nikdo na začátku sezóny nečekal takové umístění, jaké máme a jaké jsme měli při vstupu do sezóny. Každým zápasem se výkon týmu zlepšoval. Prozatím je polovina sezóny a čtvrté místo je pro nás dobré umístění, v týmu je dobrá nálada i vzhledem k partě kluků, jakou máme, ale určitě budeme chtít v jarní části soutěže vyhrávat a dostat se co nejvýš.

Jak rychle jste si zvykli na tempo 1. Ligy? Nebyl to pro vás ze začátku soutěže problém?

Doufali jsme, že tempo nebude příliš odlišné oproti nižší lize. Určitě je tempo daleko vyšší, ze začátku jsme si museli zvykat, ale každopádně si myslím, že co se týče vyrovnanosti vůči ostatním týmům v jejich herních a fyzických výkonech, tak jsme se během podzimní části hodně přiblížili, ne-li vyrovnali.

Je vidět, že se v Českých Budějovicích sešla silná parta. Jaké cíle si kladete na jarní část?

Samozřejmě ty nejvyšší. Musíme pokračovat v takových výkonech, abychom si zajistili postup do play-off z co nejlepší pozice a poté se poprali o další mety vzhůru soutěží. Tahle parta, co u nás v Pedagogu máme, je velmi dobrá, rozumíme si jak na hřišti, tak mimo něj a společně to můžeme dotáhnout hodně daleko.

Složení momentálního týmu českobudějovického Pedagogu. Zdroj fotky:SK Pedagog České Budějovice.

Budeme chtít bodovat ve všech nadcházejících zápasech

Které utkání pro vás bylo zatím nejtěžší? Nelitujete některých ztracených bodů? Přeci jenom jste mohli být o dvě příčky výše.

Každé utkání je svým způsobem těžké od první minuty. Samozřejmě, že s týmy, které jsou v tabulce postavené na nejvyšších patrech, tak tyto zápasy jsou v určitých ohledech těžší než s ostatními. Občas přijdou zápasy, do kterých nevstupujeme podle představ a poté vše doháníme v posledních minutách, když už je pozdě. Pár zápasů, kde jsme mohli naplno bodovat, bylo, ale herním projevem a předvedenou hrou jsme na body nedosáhli. Toto určitě budeme chtít do jarní části zlepšit a bodovat ve všech nastávajících zápasech.

Jste spokojen se svou formou? Máte celkově úspěšnost zákroků 90,45 %. Je to pro Vás dostačující?

Vždycky to může být lepší, ale snažím se klukům vzadu hodně pomáhat, aby byl celkový výkon týmu takový, že na konci zápasu budeme odcházet s výhrou. Na svá čísla úplně nekoukám, důležitý je úspěch celého týmu. Samozřejmě jsem rád za prostor, který v bráně dostávám a chci v každém zápase podat ten nejlepší výkon.


Určitě u vás je v plném proudu zimní příprava. Na co se nejvíce zaměřujete?

Zimní příprava probíhá v několika odvětvích. Podle počasí chodíme na hřiště, když to nejde, máme v záloze bazén a nad rámec toho všeho chodíme do posilovny, kde nás vede super člověk, který se zaměřuje na zlepšení naší fyzické kondice. Čekají nás nějaké přípravné zápasy, tak doufám, že v nich celou zimní přípravu zužitkujeme a ukážeme, že jsme to nedělali pro nic za nic.

Jak náročné se bude udržet v postupující čtyřce, která posléze vyzve nejlepší 4 týmy z východních Čech?

Momentálně uzavíráme postupující čtvrtou příčku, ale bodový rozdíl není nijak velký a bude rozhodovat každý zápas, který na jaře odehrajeme. Do každého zápasu musíme dát všechno a věřím, že před play off budeme na té nejlepší pozici a zahrajeme si ho. Nevím, jak to vypadá ve východní skupině, ale věřím, že pokud postoupíme, budeme všem vyrovnaným soupeřem a předvedenou hrou se dostaneme hodně vysoko.

Shlédněte sestřih prvoligového zápasu Vlčí Smečka Ústí nad Labem - SK Pedagog České Budějovice a připomeňte si hokejbal i v zimní přestávce!