1. liga

Hlavní cíl je jasný! Postup do vyřazovacích bojů, hlásí sebevědomě gólman Malenovic Josef Opavský

Malenovice nezastihla podzimní část 1. Ligy v dobrém rozmaru. Hokejbalisté Malenovic jsou ve východní divizi na 7. místě tabulky a play off se jim vzdaluje. Naděje na postup do bojů o titul ale stále drží Josef Opavský, který patří k nejlepším brankářům 1. Ligy.

Bodová ztráta není velká

Pepo, po podzimní části jste na 6. místě tabulky, s tím asi nepanuje spokojenost. Jak byste zhodnotil podzim?

S takovým místem u nás nepanuje moc dobrá nálada. Začátek sezóny byl z naší strany dobrý, akorát pak to šlo dolů.

Ztrácíte 7 bodů na postupové příčky, k tomu nemáte ještě odehraný plný počet zápasů, je postup do play off i tak hlavním cílem jarní části?

Ano, náš hlavní cíl je postup do vyřazovacích bojů. Sice ta bodová ztráta není moc, ale nesmíme zbytečně ztrácet body na domácích zápasech a snažit se urvat co nejvíce bodů z venkovních utkání.

V Malenovicích máte stále asfaltové hřiště, jak je těžký pro brankáře přechod z asfaltu na plast a zpět? Vidíte asfaltové hřiště jako výhodu nebo nevýhodu?

Pro brankáře, který trénuje na asfaltu, je o něco lepší ten přechod z asfaltu na plast než naopak. Je tam velký rozdíl v tom, že rychlost míčku je jiná. Na asfaltu je díky drsnějšímu povrchu zpomalená. Výhodu v tom vidím z toho důvodu, že na asfaltovém hřišti nevíte, jestli to poletí, tak jak si to hráč přeje, protože nikdy nevíte, jestli to skočí nebo ne.


Dobrou formu jsem pociťoval

Vaše individuální statistiky v podzimní části jsou velice dobré, cítil jste se v dobré formě i přes špatné výsledky?

Pociťoval jsem to na sobě, nechtěl jsem si to ale připustit, protože to nemělo dopad na konečné statistiky týmu.

Jak probíhá zimní příprava v Malenovicích, v mnoha týmech je problém s docházkou během přípravy, jak to vypadá u vás?

Máme zimní přípravu spojenou s juniorkou, snažíme se chodit v co největším počtu, každý se snažíme pro sebe něco dělat, ať jsme připravení na jarní část.


Josef Opavský si po 7 odchytaných podzimních duelech drží úspěšnost zákroků nad 90%. V průměru však v jednom utkání obdrží 3.70 gólů. Zdroj fotky: fcb HBC Malenovice.