1. liga

Nejproduktivnější obránce 1. Ligy Štěpán Kuchynka: Lhal bych, kdybych řekl, že nechceme titul!

V západní divizi 1. Ligy zatím vládnou Vlci z Ústí nad Labem a je to znát i v individuálních statistikách. Nejproduktivnějším obráncem je Štěpán Kuchynka, který se s novou rolí obránce vypořádal více než skvěle, když si v 8 zápasech připsal 12 kanadských bodů.

Cesta bude dlouhá a těžká

Štěpáne, jak byste zhodnotil podzimní účinkování Vlčí smečky v 1. Lize?

Když jsme nastupovali do 1. Ligy, tak jsme vůbec nevěděli, co od toho očekávat. A musím říct, že oproti 2. Lize je to velký skok. Určitě jsme nečekali, že se nám bude až takhle dařit. Určitě jsme spokojeni.

Po tak povedeném podzimu nemůžete mít malé cíle, bude všechno jiné než titul zklamání?

No, vzhledem k dosavadnímu průběhu sezóny a k tomu, jak se nám dosud dařilo, tak bych asi lhal, kdybych řekl, že chceme něco jiného než titul. Ale cesta bude samozřejmě ještě hrozně dlouhá a těžká.


Občas zapomínám být vzadu

Jste nejproduktivnějším obráncem v celé lize! Myslíte si, že to je tím, že jste celou hokejovou kariéru působil jako útočník?

Určitě. Já začal hrát obránce pravidelně vlastně až tuto sezónu, takže občas zapomenu, že mám být vzadu a rád si zaútočím.

Není Vám občas vyčítáno od kolegů z obrany, že si rád zaútočíte?

No už si zvykli (smích). Ne, v obraně hraju s Radkem Zákonem a ten s tím už tak nějak počítá a vždy mě perfektně zastoupí. Ostatně s kluky v celé lajně si vždy pomůžeme.

Jak probíhá zimní příprava u Vlků v Ústí nad Labem?

Chodíme dvakrát týdně do posilovny s osobním trenérem Kubou Jirglem a ty tréninky jsou náročné a skvěle nastavené. Doufám, že tu dřinu na jaře zúročíme.


Štěpán Kuchynka s číslem 72 patří mezi stěžejní členy sestavy Vlčí smečky! Autor fotky: Adéla Zavadilová.