1. liga

Rozhodně můžeme hrát ještě výš! Věří kapitán Pedagogu Matyáš Malecha

Již necelý měsíc nám zbývá do startu 1. Ligy a postupovou „čtyřku“ v divizi Západ uzavírají České Budějovice, které táhne svými výkony kapitán Matyáš Malecha. Vysloužil si i pozvánku do reprezentace U23. Vidět ho můžeme i v extraligovém dresu Dobřan.

Před sezónou bychom tomu asi nevěřili

Matyáši, jak byste zhodnotil podzimní část v Pedagogu? Panuje s průběžným 4. místem spokojenost?

Kdyby nám před sezónou někdo řekl, že budeme na čtvrtém místě, tak tomu asi nebudeme věřit. Spokojení určitě jsme, ale myslím, že můžeme hrát ještě výš.

Taková záludná otázka. Budete se ohlížet na jaře spíš za sebe a snažit se pohlídat postupové místo do play off nebo budete koukat dopředu a snažit se probojovat mezi první dva týmy, abyste si zajistili výhodu domácího prostředí?

Výhoda domácího prostředí by byla fajn. Ale záleží na tom, jak se nám bude dařit. Může se stát cokoliv.


Každý soupeř se dá porazit

Vám se jako jediným podařilo obrat Vlčí smečku, ukázal vám tento zápas, že letos můžete pomýšlet opravdu vysoko?

S Vlčí smečkou to byl zápas, který jsem na Pedagogu dlouho nezažil. Nebylo to jednoduché, je to kvalitní soupeř, ale my jsme makali jeden za druhého a utkání v samém závěru zvládli. Spíš nám to ukázalo, že každý soupeř se dá porazit.

Vy jste se v Extralize objevil už v dresu Kladna a nyní nastupujete v Dobřanech. Jak se zrodila tato spolupráce a proč už nenastupujete v kladenském dresu?

Před sezónou 2020/21 mi zavolal Václav Šlehofer st., jestli bych neměl zájem hrát za Dobřany. Domluvili jsme se na nějakých podmínkách, které byly přijatelné. Na Kladně nenastupuji, protože by to pro mě bylo o hodně víc náročné na cestování a spolu se studiem i nereálné.


Matyáš Malecha v dresu Dobřan odehrál v letošním ročníku Extraligy mužů 9 zápasů, v nichž nastřílel 4 góly a navrch přidal 1 nahrávku. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

O titulu nemluvíme

Jak vypadá zimní příprava Českých Budějovic? Stanovili jste si nějaké konkrétní cíle do jarní části? Mluví se v kabině o titulu?

Zimní příprava je hodně pestrá. Kombinujeme tréninky na hřišti, pokud to počasí dovolí, v tělocvičně, na plovárně a ve „fitku.“ Cíle máme pořád stejné, zlepšit herní projev, plnit pokyny trenéra a mít lepší koncovku. O titulu v kabině tolik nemluvíme.

Vy jste si svými výkony vysloužil nominaci do reprezentace mužů U23, která by měla nahradit juniorský šampionát, který už se dvakrát zrušil. Bude účast na MS Vaší hlavní motivací ve zbytku sezóny?

Účast pro mě motivací je a bude. Nicméně tuhle sezónu se chci soustředit na výkony v klubu a udělat co nejlepší výsledek s Pedagogem.


>>SLEDUJTE TURNAJ ŽIVĚ V MOBILNÍ APLIKACI<<