1. liga

MS juniorů? Pro mnoho z nás to může být poslední šance reprezentovat, upozorňuje nejlepší junior 1. Ligy Braun

Suchdolu se v přerušené sezóně 1. Ligy nemálo dařilo. Borci z jihu Čech se zatím pohybují na 2. místě se ziskem 28 bodů a zápasem k dobru na první Brno. Vyzdvihnout musíme výkony juniora, Davida Brauna, který vládne statistikám nahrávačů. Podařilo se mu nasbírat za 11 zápasů 18 asistencí a 5 gólů!

Někteří nás před sezónou odsuzovali, jiní nám zase věřili

Davide, dokud se sezóna kvůli dané situaci nepřerušila, tak jste podávali skvělé výkony a do 1. Ligy se vrátil tým, jenž znovu zvedl její úroveň. Jak jste spokojen s kvalitou této soutěže? A jak jste si ji užíval?
Troufnu si říct, že většina týmu před sezónou nevěděla, co od toho očekávat. Šli jsme do toho jako nováčci, alespoň část z nás. Někteří nás před sezónou odsuzovali, jiní nám zase věřili a já myslím, že jsme dokázali opravdu překvapit a zaskočit nejednoho favorita této soutěže. Jasně, že „jen“ v základní části, ale i to se počítá. Myslím, že kvalita je oproti 2. Lize úplně někde jinde. Více to nemůžu porovnávat, s Extraligou zkušenosti nemám. No a jak jsem si to užíval? Já si užívám každý zápas na 100% a když kolem sebe máte takovéto skvělé lidi, to je zkrátka sen, bohužel nám do něj vlezla noční můra v podobě této pandemie.


Co je v Suchdolu bráno jako cíl? S jakou vizí vstupujete do každé sezóny? Pomýšlíte třeba jednou i na Extraligu?
Já hraju v Suchdole už čtvrtým rokem, v mužích ale teprve druhým. Vloni byl cíl vybojovat 1. Ligu a udržet se v ní. To vypadá, že nebude zas takový problém. Tak co dál? Samozřejmě, že všichni chceme vyhrávat a vybojovat co nejlepší umístění a třeba se jednou podívá do Suchdola i Extraliga, každopádně pokud k tomu jednoho dne dojde, chci být u toho a rozhodně ne v roli fanouška, ale v dresu se znakem klubu na hrudi.



Poslední týden patřil mezi moje nejlepší kamarády krumpáč

Hodně jste na sebe upozornil během sezóny a také si tím řekl o další nominaci na soustředění reprezentace U20 v rámci příprav na mistrovství světa juniorů do Švýcarska! Jaké jsou Vaše sny ohledně národního týmu?
Tak reprezentace by měla být snem každého mladého hráče, také je to nejvíce, čeho můžeme v tomto krásném, bohužel amatérském sportu dokázat. Jestli mě však trenéři vyberou nebo ne, to je na nich. Já jen doufám, že budou přihlížet na výkony v klubech, protože po posledním soustředění v Plzni jsem ze sebe neměl vůbec dobrý pocit, jestli to bylo dlouhou zimní pauzou, nevím. Každopádně jsem tam tahal za kratší konec a takhle by se o reprezentační dres bojovat rozhodně nemělo.


Být jako junior nejlepším nahrávačem soutěže není určitě jednoduché, těší Vás to? Kde jste nabral takovou produktivitu?
Kdo mě zná, ví, že mě individuální ceny nezajímají. Ne, dělám si srandu, vím přesně, kolik bodů na jihlavské duo ztrácím (smích). Jestli to je nebo není jednoduché? Pro mě vcelku ano, z velké části na tom však mají podíl moji spoluhráči z lajny, bez kterých bych takhle vysoko v bodování nikdy nebyl. Bravurní ostrostřelec Jiří Kalát a rychlonohý bojovník Matěj Tácha. Stačí jim přihrát a ty bodíky se připisují na konto samy. Ale samozřejmě velkou zásluhu na tom má celý tým. Každý odvádí na hřišti svou práci a každá lajna je schopna rozhodnout zápas a koneckonců při pozápasovém rozboru u piva je úplně jedno, kdo ty góly dal, hlavně, že se vyhrává.


Teď je ale otázkou, jak si tuto formu udržet, když je veškeré sportovní dění přerušeno. Můžete nám prozradit nějaký Váš tréninkový plán?
No to je trošku horší, hlavně v prvním týdnu po zavedení karantény jsem s tím trošku bojoval. Nevěděl jsem, jak si svůj denní program nastavit. Naštěstí doma máme běhací pás, takže si můžu večer pustit televizi a zároveň udělat něco málo pro svoje tělo. K tomu se snažím praktikovat tréninky převážně na výbušnost. No a co si budeme, když se rodiče rozhodnou vykopat vetší bazén, tak je úplně jedno, kolik Vám je let, zkrátka minimálně poslední týden patřil mezi moje nejlepší kamarády krumpáč.



S přesunutím MS dvacítek rozhodně souhlasím, mělo by se uskutečnit!

Kdyby se soutěž opět rozběhla, s čím byste do ní vstupovali? Jak těžké by to pro všechny celky bylo se znovu sejít a nějak se sehrát, když by se měsíce nehrálo?
Já pevně věřím, že se sezóna dohrávat bude, alespoň v nějaké zkrácené formě. Pokud tomu tak bude, my si jdeme pro placku, nějaká pauza nám v tom nezabrání (smích). Maximálně bude prvních pár zápasů připomínat plácání za barákem, stejně tak většina z nás začínala, tak proč si to nepřipomenout naostro.


Vidíte nějakou menší šanci na to, že se letos hokejbal vrátí znovu k životu? Ohledně mistrovství světa, tak jsou dostupné informace, že se nejspíše přesune na léto, je to podle Vás dobrý nápad? Kdybyste se dostal, jak byste se cítil?
Přeji si to každým dnem. Člověk jako jsem já nevydrží dlouho sedět na zadku bez toho správného adrenalinu v těle. Rozhodně souhlasím s přesunutím MS, hlavně by se mělo uskutečnit. Zejména pro naši věkovou kategorii je to poslední šance, jak reprezentovat naši zemi v juniorském hokejbale. Pro některé z nás to je možná vůbec poslední možnost zahrát si za reprezentaci. Každopádně přál bych všem klukům ze současné dvacítky, aby jednou oblékli seniorský reprezentační dres. Samozřejmě pokud se MS odehraje a já budu mít tu čest, budu se cítit na 120% za každé situace, i kdybych měl klukům dělat vodu, sbírat míčky. Na závěr bych chtěl všem v této krušné době popřát hlavně pevné zdraví.