1. liga

Dokázali jsme si, že máme na to hrát s jakýmkoliv soupeřem, nepochybuje Tomáš Hudec

Ježci z Heřmanova Městce můžou být nadmíru spokojení. Do jarní části ve východní divizi budou vstupovat ze třetího místa! Hokejbalisté z Heřmanova Městce se prezentovali velmi dobrou a tvrdou hrou. Tomáš Hudec patří mezi důležité členy sestavy, což dokazuje nejen statistikami.

Play off? Kvalitu na to máme!

Tomáši, po podzimu u vás panuje velká spokojenost se 3. místem. Jak se přes zimu u vás změnily ambice? Kam byste se svým týmem chtěl až dojít?

Dokázali jsme si, že máme na to hrát s jakýmkoliv soupeřem z 1. Ligy, takže ambice je play off a dál se uvidí. Věřím, že kvalitu na to máme, abychom se do play off dostali.

Jaká v Heřmanově Městci probíhala příprava na jarní část 1. Ligy? Na co jste se zaměřovali? 

Tréninky probíhaly v hale a tento týden jsme začali na hřišti. Bohužel se ke klukům připojím až později, protože mi zatím neskončilo play off v hokeji. My budeme stoprocentně připraveni a věřím, že to ukážeme hned v prvním zápase jarní části.


Chceme dojít nejdál jak v poháru, tak v lize

Než začne 1. Liga, tak vás čeká duel v ALPA Českém poháru proti Rafanům z Prahy. Co od tohoto soupeře ve 4. kole budete čekat?

Koukal jsem na jejich statistky a tabulku. Za podzim neprohráli a dávají hodně gólů, vyřadili Ústí nad Labem, takže určitě musíme jít do zápasu zodpovědně a nic nepodcenit. My pomýšlíme určitě na postup, chceme se dostat co nejdál jak v poháru, tak v lize.


Ve 3. kole jste měli vyzvat KOVO, ale kontumačně jste vyhráli. Myslíte si, že byste na extraligového soka měli?

Těžko říct, je to velká škoda, že nepřijeli. Celý klub se na tento zápas těšil, bohužel to nedopadlo. Minulý rok jsme sehráli přátelské zápasy proti extraligovým týmům a nemyslím si, že bychom nějak propadli, takže věřím, že jsme i pro extraligové týmy těžký oříšek.

Poté vás v březnu čeká první jarní kolo proti Kometě, kterou jste porazili na nájezdy. Jaký zápas to podle Vás bude teď?

Bude to zápas hodně běhavý a bojovný. Teď hrajeme doma, což bude pro nás velká výhoda a výhodou bude i to, že už to pro nás bude druhý ostrý zápas. Uvidíme, jak bude připravený soupeř, ale my budeme hrát od začátku svoji hru a půjdeme si pro 3 body za každou cenu.


Tomáš Hudec odehrál za Ježky na podzim 7 z 10 zápasů, v nichž si připsal 8 kanadských bodů za 4 góly a stejný počet asistencí. Autor fotky: Alena Čížková (https://alacizkova.rajce.idnes.cz)