1. liga

Suchdol čeká těžké jaro! Dokáží Jihočeši v čele s Milanem Dlugošem obhájit titul?

SK Suchdol nad Lužnicí se po podzimu umístil na 2. místě s 21 body. Jak jsou suchdolští hokejbalisté připraveni na jarní část sezóny? Na to odpovídá lídr Suchdolu Milan Dlugoš. Jak těžké podle něj se bude dostat do play-off? Suchdol navíc obhajuje prvoligový titul, dokáže to?

Abych byl upřímný, příprava týmová tradičně neproběhla žádná

Milane, zimní pauza se blíží ke konci. Jak jste ji využili k přípravě? Na čem jste s týmem pracovali?

Abych byl upřímný, příprava týmová tradičně neproběhla žádná, ale to u nás není překvapení.

Podle mého názoru Vás čeká těžké jaro. Přeci jenom budete obhajovat titul. Co na to říkáte Vy? Jak těžké to bude?

Jaro určitě bude těžké. Týmů, které můžou vyhrát, je víc než loňskou sezónu, i přesto věřím, že opět ten titul bude. Na play off se dokážeme vždycky dobře připravit a jsme v něm nejsilnější.

Teď jste na 2. místě západní divize. Z jakého místa byste chtěli postupovat do play-off?

Osobně mi to je jedno, z jakého místa postoupíme do play off, hlavní je do něj vůbec postoupit. Asi nejvíc bych chtěl 4. místo a jít na první Brno z druhé skupiny. Základ bude hlavně to play off udělat, tabulka je nabitá.

Foto: Martin Halíř. Najde Milan Dlugoš svou formu a dotáhne Suchdol opět k titulu v 1. Lize?

S Blatnou jsme odehráli spoustu vyhrocených zápasů

V prvním jarním zápase vás vyzve Pedagog z Českých Budějovic. Na co si budete muset dát pozor, abyste v zápase uspěli? Přeci jenom je tabulka nabitá.

Tenhle zápas bude určitě hodně vyhrocený, jako každé derby. Mají spoustu šikovných hráčů, ale na druhou stranu oni ví, že na nás dlouhodobě neumí, tak doufám, že to tak opět zůstane. (smích)

V Českém poháru před soutěží vyzvete TJ Blatná Datels. Bude to dobrá prověrka před startem jarní části?

V posledním kole nám nepřijel soupeř z Extraligy, tak narazíme na starou známou Blatnou, se kterou jsme odehráli spoustu vyhrocených zápasů v play off. Prověrka to bude určitě v tom, že se uvidíme poprvé po třech měsících komplet jako áčko. Spíš to bude rovnou ostrý trénink. (smích)

Hodně hráčů vás v této sezóně opustilo a Vy jste teď jedním z tahounů týmu. Jste spokojen se svou formou s bilancí jednoho gólu a pěti asistencí. Nebo by to mohlo být lepší?

Tady bych to malinko poupravil, opustil nás pouze Ondra Bárta z Pedagogu, který přišel loni před play off. Marek Hadrava se připojí jako každoročně na jaře. Moje role je stejná jako každou sezónu. Je pravda, že těch bodů bylo vždycky mnohem víc, ale letos je to ovlivněné tím, že jsem celý podzim hrál se zraněním a do toho byly ještě covidové problémy, tak jsem musel i několik zápasů vynechat.