1. liga

Mým největším cílem je zahrát si Extraligu, odkrývá osobní cíle Lukáš Zelenka z Českých Budějovic

České Budějovice jsou v 1. Lize nováčkem, ale v podzimní části se prezentovaly velice dobrými výkony. Jedním z tahounů týmu je talentovaný Lukáš Zelenka, který neskrývá medailové a reprezentační ambice.

Šance na medaile je vysoká

Lukáši, s Pedagogem uzavíráte postupovou čtyřku. Jak jste spokojen s podzimní částí?

Jsem nadmíru spokojen, nikdo z nás nečekal, že bychom na tom mohli být takhle dobře, když se podívám na sezónu v 2. Lize a na tuto sezónu, tak je to úplně jiný tým.

Cítíte, že byste v letošní sezóně mohli dojít až k medailovým pozicím?

Myslím si, že šance je vysoká a uděláme pro to maximum!

Jak probíhala zimní příprava? Chodíte trénovat i individuálně?

Zimní příprava je v plném proudu, jelikož hraju ještě hokej, tak na individuální přípravu není už prostor (smích).


Cílů mám spoustu

Vám je stále pouze 20 let, jaké máte cíle v hokejbalové kariéře?

Cílů mám spoustu, ale momentálně mám jeden, na který se nejvíce soustředím, a to je si zahrát Extraligu a samozřejmě bych se chtěl podívat do výběru U23, jelikož je to poslední šance si zahrát za „mládežnickou“ reprezentaci.

Máte vyřízené střídavé starty do Kert Parku, kde jste ale ještě nenastoupil. Uvidíme vás v jarní části i v nejvyšší soutěži? Jak se tahle spolupráce vlastně upekla?

Doufám, že ano, určitě bych chtěl na sebe navléknout dres několikanásobných mistrů, abych pravdu řekl, tak ani sám nevím, pouze jsem se dozvěděl, že asistent trenéra se byl podívat na zápase v Ústí, kde mi to zrovna sedlo.


Lukáš Zelenka (s číslem 88 na zádech vpravo) získal v 11 zápasech za Pedagog v 1. Lize 14 kanadských bodů za 6 gólů a 8 nahrávek. Autor fotky: Martin Halíř.