1. liga

Svítkov vstoupí do jarní části 1. Ligy již v pátek! Chceme se udržet v postupové čtyřce, hlásí Adam Majerníček

Již v pátek 4. března se v rámci 1. Ligy rozhoří pardubické derby mezi domácím Svítkovem a "B" týmem z Polabin. Na první start v jarní části se těší i brankář Stars Adam Majerníček, který si uvědomuje, jak moc náročný start jeho tým čeká.

Natrénováno určitě máme

Adame, blíží se start jarní části 1. Ligy. Jste se Svítkovem připraveni na hokejbal po zimní přestávce? Máte natrénováno?

Natrénováno určitě máme. Zimní příprava byla vydatná a kvůli dřívějšímu startu juniorského týmu jsme šli na hřiště o něco dříve, takže věřím, že jsme velice dobře připraveni.

K prvnímu duelu Vás v pátek vyzvou HBC Pardubice. Jak se těšíte? Bude po dlouhé pauze nezvyk chytat?

První jarní zápas je vždycky hodně těžký. Navíc předpověď ukazuje, že bude okolo 3 stupňů, což situaci dělá ještě těžší pro oba týmy, ale určitě se s nepříznivým počasím vypořádáme. V tom nám určitě pomůže i výhoda domácí prostředí.

V neděli zase budete hrát proti Brnu. Co od zápasů očekáváte?

Hodně tvrdý hokejbal a zápas budou rozhodovat přesilovky. Letos jsme s Buldoky prohráli v Brně až v prodloužení a teď to chceme napravit a využít domácího prostředí.

Autor fotky: Zuzana Mazurová. Dotáhne Adam Majerníček Svítkov k celkovému 2. místu v letošním ročníku 1. Ligy?

Bodovat za každou cenu

S jakými cíli budete vstupovat do těchto úvodních duelů a celkově do jarní části?

Bodovat za každou cenu a přiblížit se bodově právě na týmy Brna a Pardubic. Tak určitě se chceme udržet v TOP 4 a bojovat minimálně o umístění z loňské sezóny.

Z minulého roku obhajujete stříbrné medaile. Budete letos chtít podobné umístění?

Tak určitě! Loni jsme si ukázali, že máme na to hrát se silnými týmy a letos to chceme potvrdit.

Jak těžké se bude udržet v postupové čtyřce do play off a koho byste chtěl nejvíce vyzvat ve čtvrtfinále z druhé divize?

Liga je hodně vyrovnaná a stačí prohrát dva zápasy a jste o dvě příčky níž a naopak, dvě výhry vás můžou posunout do čela tabulky. Musíme jít postupně zápas po zápasu a bodovat v každém z nich. Netroufám si vybírat nikoho z druhé divize. Podle tabulky jsou týmy vyrovnané a určitě silné. Bude zajímavé vidět, jak se týmy s tímto systémem, kdy se v play off utkají s týmem, se kterým nehráli, poperou.