1. liga

Do boje o play off chceme dát všechno! Nevzdává boj Ondřej Hradil z Malenovic

Malenovičtí hokejbalisté zřejmě nebudou spokojeni s podzimní částí 1. Ligy, kde si vybojovali šestou příčku, proto budou chtít jistě napravit vše v jarním úseku ligy. Jak probíhala zimní příprava a jaké jsou cíle do jara nám prozradil Ondřej Hradil, který patří ve svých 20 letech k tahounům týmu.

Stále si na sebe zvykáme

Ondro, po podzimní části jste s Malenovicemi v 1. Lize až na 6. místě tabulky, jak byste zhodnotil podzimní část?

Podzimní část bych nehodnotil z hlediska umístění v tabulce příliš kladně, ale na druhou stranu máme mladý tým, který si na sebe stále zvyká, a věřím v lepší výsledky.

Bude postup do play off hlavním cílem na jaře, nebo jste se smířili s tím, že letos to zřejmě nevyjde?

Do boje o play off chceme dát všechno, chybí nám jen pár bodů.

Vám osobně se ale statisticky daří a máte i vyřízené střídavé starty do Letohradu. Jak to, že jsme Vás ještě v letošní sezóně neviděli v Extralize a bude to tomu jinak na jaře?

V Letohradě jsem byl na zkoušku v Českém poháru, a od té doby čekám na nabídku nastoupit do zápasu nejvyšší soutěže. Je to jeden z mých nejvyšších cílů v této sezóně, tudíž doufám v to, že na jaře bych si zahrál alespoň nějaký ten zápas v Extralize. (rozhovor vznikal před jeho premiérou 26.2.2022 na Hostivaři, kde si Ondřej Hradil odbyl premiéru v nejvyšší soutěži - pozn. red.).


Rozhodnutí bych nechal na trenérovi

Jak probíhá letní příprava v Malenovicích?

Chodíme do tělocvičny dvakrát týdně, kde máme osobního trenéra, který se nám plně věnuje. O víkendu hrajeme skoro všichni z našeho týmu Malenovickou soutěž.

Vy ještě patříte do kategorie juniorů, kterou soutěž budete preferovat, kdyby došlo ke kolizi zápasů?

Sám nevím, kterou soutěž bych preferoval, tohle rozhodnutí bych nechal na trenéru Kovaříkovi.


Ondřej Hradil (druhý zprava v bílém dresu) si v 9 zápasech podzimní části připsal 13 kanadských bodů za 9 gólů a 4 nahrávky. I tato forma mu vynesla pozvánku do národního týmu hráčů do 20 let a extraligového Letohradu. Autor fotky: Lenka Hrubošová.