1. liga

Jak prožívá nouzový stav nejproduktivnější hráč 1. Ligy? Hlavní je nenabrat moc kilo navíc, přiznává Petr Danko

Jihlavský forvard patří v 1. Lize k těm největším akvizicím tohoto sportu, což potvrzuje i letos. Během 11 utkání si na své konto zapsal rovných 30 kanadských bodů. Na 16 gólů svým spoluhráčům přihrával a 14 branek zařídil ze své hole, což ho řadí na 1. místo nejen v tabulce střelců!

Kdyby to bylo na hokejbalistech, tak se bude určitě dohrávat

S Jihlavou jste stihli odehrát pouze 12 duelů a máte dva zápasy k dobru, což je velkou výhodou oproti soupeřům, kteří jsou za Vámi. Zatím 4. příčka, hodnotíte to kladně?
Tak určitě!! V Jihlavě se po loňské utrápené sezóně sešla super parta, kluci z bývalého B týmu chytli svojí šanci a statečně se perou s prvoligovým hokejbalem, lepší zápasy střídají ty horší, ale to je v sezóně normální.


Nad celým hokejbalem teď visí otázka, kdy se znovu otevřou brány všech soutěží, anebo zda se vůbec letošní sezóna dohraje. Vidíte nějaké šance na pokračování?
Ty peníze z televizních práv budou asi chybět (smích). Kdyby to bylo na hokejbalistech, tak se bude určitě dohrávat, i kdyby to mělo být třeba v srpnu, o tom jsem přesvědčen, sám jsem zvědavý, jak to dopadne.


Každý hráč hraje celou sezónu pro play off, kdy do hry vstupují emoce a větší nasazení. Jak byste vnímal, kdybyste o něj přišel?
Už nejsem nejmladší a vnímám to jako jedno z mých posledních. Nemám v plánu hrát do 40 let. Ale koukám se na to jako realista, když bude, dám do toho všechno, když ne, svět se nezbortí.



Nejvíce se věnuji E-sportu! Přítelkyně z toho není nadšená

Určitě se doma jen tak neflákáte a pohyb Vám chybí, jaká je Vaše příprava na případný start soutěže? Nebo využíváte tuto možnost k odpočinku?
Nějaký ten pohyb tam je, aby člověk úplně nezakrněl (smích). Regenerace je taky důležitá, té se momentálně věnuji nejvíce. Hlavní je v tomto období nenabrat moc kilo navíc, tak do toho „metráčku“, u mě je tohle spíš o hlavě, když se na hřišti cítím dobře, tak mi to celkem i běhá.


Čemu teď věnujete více času, když si nemůžete jít zahrát hokejbal? Rodině nebo práci? 
Momentálně mám pracovní vytížení takové, že jsem jeden týden v práci a druhý týden doma. A nejvíce se věnuji nejspíše E-sportu! Přítelkyně z toho není nadšená, ale s tím nic neudělá (smích). Kdo mě trochu zná, tak ví, že jsem se věnoval E-sportu před deseti roky na plný úvazek a teď v době karantény je to jedna z možností, jak se zabavit na celé hodiny a dny.



Chci medaili z MS a udělám pro to maximum!

Byl jste na posledním seniorském Mistrovství světa na Slovensku, kde to Česku moc nevyšlo. Promítáte si nějaké zlomové okamžiky tohoto MS nebo spíše přemýšlíte dopředu v tomto volnu?
Já mám na Košice jen pozitivní vzpomínky. Moje první MS, splnilo vše, co jsem od něj očekával. Myslím, že jsme měli super partu a hráli fakt dobrou hru a že to nevyšlo na medaili? O důvod víc makat dál a dostat se do Kanady. Chci medaili z MS a udělám pro to maximum!


Kdyby se soutěže opět rozběhly, s čím byste do nich vstupovali? Myslím jak v Jihlavě, tak na Kert Parku?
V Jihlavě udělat play off a dostat se přes čtvrtfinále, tam je letos cokoliv navíc úspěch pro všechny a hrozně to klukům přeju. V Praze se udělá všechno pro to, aby bylo mužstvo zase co nejdál, nejlíp ve finále. Bude to opět o něco těžší cesta než za poslední roky, ale věřím, že se to letos zase povede.