1. liga

Brněnský Vodvárka sestřelil Svítkov dvěma trefami! Jak se těší na duel proti Poličce?

Petr Vodvárka dlouho působil ve druholigových Svitavách, kde byl lídrem týmu. Tuto sezónu však oblékl prvoligový dres Buldoků, jak k tomu došlo? V posledním jarním zápase pomohl Brnu těsně porazit pardubický Svítkov, který sestřelil dvěma góly. Teď Brno vyzve Poličku. Věří si na ni Brňané?

Tým má kvalitu útočit na nejvyšší příčky

Petře, Vy jste hráčem Svitav, které letos ve 2. Lize nenastoupily. Jak jste se dostal k prvoligovým Buldokům?

Hned, jak jsem se dozvěděl, že 1.HBC ukončuje činnost, tak jsem kontaktoval Filipa Emmera, se kterým jsem v Brně (resp. Jihlavě) odehrál sezónu v dorostu. S Brnem jsem se rychle domluvil a už před Final Four začal trénovat.

Jak se Vám v Brně zatím líbí? Váš tým je na prvním místě, panuje  spokojenost?

V Brně se mi samozřejmě líbí, kluky jsem poznal a tým má kvalitu útočit na nejvyšší příčky. První příčka je průběžně uspokojující, ještě nás čekají 3 - 4 těžké zápasy, ve kterých se může stát cokoliv.

V posledním zápase jste dvěma góly sestřelil Svítkov. Kde jste nabral takovou formu? Jaký to byl zápas?

Pardubice hrály od začátku lépe a my jsme až do poloviny 2. třetiny tahali za kratší konec. Potom se nám podařilo stabilizovat a hra už začínala i vypadat lépe. Všechny góly byly spíš o štěstí, při třetím to platilo dvojnásob. Svítkov netrestal naše chyby, a tak dal pouze dva góly, což mu na body nestačilo.

Foto: Štěpán Havran. Petr Vodvárka se stal tahounem Buldoků. Jak dlouho mu to vydrží?

V Poličce jsem chyběl, z důvodu "špatné kondice v předvečer zápasu"

Teď Vás čeká zápas proti poličské Kometě. Jak se na něj těšíte? Jak těžký to bude zápas? Přeci jenom jste v Poličce působil v mládeži a za muže jste také párkrát hrál.

Na ta léta určitě rád vzpomínám, hrály se vždy přední příčky, i když tomu chyběl titul. Polička nás čeká dvakrát za sebou, já se na zápasy těším, některé poličské tváře uvidím po spoustu letech.

V Poličce jste dokázali Kometu porazit, jak tomu však bude teď u vás? Věříte si?

V Poličce jsem chyběl, z důvodu "špatné kondice v předvečer zápasu", jak by řekl manažer. Většina z nás se po pauze viděla teprve ve čtvrtek na tréninku. Pokud se nám podaří více sehrát a vypilovat útočné přechody, tak body zůstanou v Brně.

Jaké jsou brněnské cíle pro jaro? Udržet se na prvním místě, které zaručuje nejlepší startovací pozici pro play-off?

Určitě udržet první místo. Jak už jsem řekl, pokud vyhrajeme následující tři zápasy a Pardubice zaváhají, tak udržíme první místo a můžeme se připravovat na play-off.