1. liga

Jan Pavlík je jedním z dorostenců, který nastupuje za muže! Cíle máme nejvyšší, hlásí

Jan Pavlík nastupuje za dorostence Suchdolu, kde je tahounem mužstva. Podobně na tom je i v mužském rezervním týmu Suchdolu nad Lužnicí, a navíc nastupuje i za hlavní tým Jihočechů v 1. Lize. Kde se mu hraje nejlépe a jaké zkušenosti ve všech těchto soutěžích sbírá? Jak vidí tuto sezónu?

Chtěl bych vyhrát titul v 1. Lize

Honzo, Vy jste hodně vytížený hráč. Hrajete v Suchdole za dorost, mužskou rezervu a také hlavní tým v 1. Lize. Kolik zápasů za sezónu odehrajete a jak to všechno zvládáte?

Těch zápasů je hodně jak s lehčími, tak se silnějšími soupeři. Zvládnout se to dá, ale je to velice náročné po fyzické stránce, a hlavně se musím vyhýbat zraněním.

Kde se Vám hraje nejlépe? Přeci v dorostu to pro Vás musí být úplně něco jiného než v mužích? Co má dorostenecká soutěž do sebe?

Nejlépe se mi hraje určitě v ,,Áčku”, kde můžu sbírat nové zkušenosti po boku zkušených hráčů. V dorostu si mohu zkoušet nové různé ,,parádičky”, protože už mi asi nic jiného tahle soutěž nedá.

Jaké jsou Vaše dorostenecké cíle v této sezóně? A co plánujete do budoucnosti? Nechtěl byste zkusit již mužskou Extraligu?

Chtěl bych se dostat na závěrečný turnaj. Chtěl bych vyhrát titul v 1. Lize a dostat se do závěrečné reprezentační nominace na Slovensko. Určitě bych si chtěl zahrát Extraligu, ale teď na ni ještě nejsem připraven.

Jan Pavlík se v suchdolském áčku neztratil. Kam až to dotáhne? Autor fotky: Martin Halíř.

V lize se mi líbí, je to už hodně kvalitní soutěž

Jak byste zhodnotil své působení v mužské rezervě Suchdola? Jaké zkušenosti Vám dává 2. Liga? Vy jste byl strůjcem vítězství 25:4 proti Volarům. Jaký to byl zápas?

Je to dobrá fyzická příprava a máme tam dobrou partu, která dokáže kohokoliv potrápit. Zápas byl vyhrocený, ale byl to spíš takový trénink.

Také nastupujete v 1. Lize. Jak se Vám líbí v ní? Kam chcete se svým týmem dojít? Přeci jenom je soutěž hodně vyrovnaná...

V lize se mi líbí, je to už hodně kvalitní soutěž. Cíle máme určitě ty nejvyšší, ale letos to bude těžké, protože je soutěž hodně těžká.

V posledním duelu jste prohráli s Pedagogem. Nemrzí Vás tato těsná prohra?

Určitě mrzí, protože jsme byli celý zápas lepší a nevyužili jsme mnoho šancí.