1. liga

Suchdol jako druhý porazil Vlčí Smečku! Buldoci museli sklopit hlavy po půl roce

O víkendu se odehrálo dalších 6 zápasů v 1. Lize. Buldoci z Brna prohráli proti poličské Kometě a oba pardubické celky uspěly na asfaltových površích. Dobřany slaví první výhru, Suchdol získal 3 body proti Vlčí Smečce a Pedagog prohrál po nájezdech s Ještěry z Ústí nad Labem.


Divize Východ

Kometa potvrdila výhru z Ježkárny, Brno po dlouhé době padlo

HBK Bulldogs Brno – SK Kometa Polička 1:3 (0:0,1:2,0:1)

Branky a nahrávky: 27. Klíma (Emmer) – 20. Řehák (Hejtmánek J., Hejtmánek D.), 30. Tobiáš J. (Havlík, Štefka F.), 41. Štefka M. (Havlík).

Střely na branku: 25:23, Vyloučení: 5:9, Přesilovky: 8:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 46.

V úvodní patnáctiminutovce měli lehkou převahu domácí a nejblíže měl ke gólu Vodvárka, jenž měl před lety svůj prvoligový debut právě v Poličce. Ovšem svůj blafák v obří šanci nedotáhl do úspěšného konce. Kometa si zahrála přesilovku poté, co Hudec vyhodil balónek do ochozů, ale branky se rovněž nedočkala. V této periodě se mnoho zajímavého neodehrálo a na přestávku se odcházelo za stavu 0:0. Ve druhé třetině již docházelo k více loženým příležitostem a také gólům. Častěji se hrálo v obranném pásmu hostí, zejména Toman nezužitkoval obrovskou možnost, když si vydobyl luxusní pozici v mezikruží. Namísto toho se zanedlouho vlnila síťka za brankářem Sterenčákem, jenž ránu Josefa Hejtmánka pouze vyrazil betonem na neatakovaného Řeháka a ten poslal své mužstvo do vedení. Brno ještě více zvýšilo aktivitu a mělo řadu šancí, ale na vyrovnání se nadřelo. Emmer v přesilové hře rozezvučel tyčku Šupíkova zařízení, stejně jako zakrátko Skřivánek před zcela odkrytou bránou. Také na opačné straně pohrdli velkými šancemi David Hejtmánek a při vlastním oslabení i Filip Štefka. Střelecké trápení Brna prolomil až ve 27. minutě Jakub Klíma, který po obléhání poličské brány vystřelil z nečekaného úhlu na bližší tyč a byl úspěšný, protože balónek šťastně propadl Šupíkovi mezi nohami. Buldoci ve svém tlaku i nadále pokračovali, ale do druhé sirény odmítli vsítit vedoucí branku. A tak se v posledních sekundách druhé části přihlásilo pravidlo nedáš, dostaneš. Do samostatného úniku nenápadně vystartoval Jiří Tobiáš a doslova si pohrál s domácím gólmanem. Ve třetí periodě postihla hostující hráče značná nedisciplinovanost a většinu zbývajícího času tohoto střetnutí se museli bránit ve čtyřech, necelou minutu i ve třech. Jenže Brňané ani jednu z nabídnutých početních výhod nezúročili k tomu, aby něco provedli s výsledkem. A i do třetice za to byli náležitě potrestáni. V čase 40:07 během zmatků před buldočí klecí přidal pojistku jednoduchou dorážkou pod víko Matěj Štefka. Domácím po odvolání brankáře nepomohla ke kontaktní brance ani hra 6 na 4. Skóre až do vypršení klasické hrací doby zůstalo stejné, a tak Polička totožnou mincí vrátila Brnu minulé vzájemné utkání na východě Čech. Na hřišti Buldoků se radovala z výhry naposledy 18. září 2016.

Ohlasy po zápase:

Trenér SK Kometa Polička (Pavel Štefka): „Výhry v Brně si ceníme, protože v posledních letech se nám tam moc nedaří. V první třetině jsem byli myslím aktivnější než domácí, ale naopak ve druhé části jsme se po vstřeleném gólu nechali zatlačit do defenzivy a měli celkem dlouhý útlum, kdy se Brnu podařilo vyrovnat a mělo i další šance. Těsně před konce třetiny se nám ale povedlo vstřelit gól na 2:1, a to byl jeden z klíčových momentů. V poslední třetině jsme ustáli sérii hloupých vyloučení, nutno říci, že všechny tresty byly oprávněné, a dokonce jsme odskočili na 3:1. Skvělý výkon předvedl Michal Šupík v brance, ale pochvalu za bojovnost a obětavost si zaslouží celý tým. Jen těch zbytečných trestů se musíme příště vyvarovat.“

Zdroj: www.buldoci.cz

Čamlíci ovládli třetí třetinu, zbytek zápasu patřil Svítkovu

HBC Malenovice – HBC Svítkov Stars Pardubice 4:6 (0:1,0:3,4:2)

Branky a nahrávky: 36. Brázdil J. (Vingárek, Hladký), 42. Brázdil M. (Kužílek, Hladký), 42. Hradil O. (Brázdil J., Brázdil M.), 43. Hruboš (Vingárek, Hladký) – 7. Paukrt (Kubal, Král), 18. Malý (Král), 21. Jankura (Čech, Černický), 29. Král (Čech, Kubal), 36. Kubal (Bláha), 42. Kubal (Malý, Král).

Střely na branku: 46:33, Vyloučení: 7:7, Přesilovky: 5:4, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 0.

Svítkov si rychle zvykl na asfaltový povrch, což potvrdil v brzké přesilovce Paukrt. Pardubičtí hráči běhali a všude byli dříve než soupeř, ale po 1. třetině vedli pouze 1:0. Prostřední perioda vypadala z pohledu Svítkova lépe. V 18. minutě navyšoval Malý a zanedlouho hosté vedli již o 3 branky. Do konce druhé třetiny ještě navýšil náskok Král. Třetí třetina však patřila domácím, ti nejdříve inkasovali a museli dotahovat. To odstartoval ve 36. minutě Jan Brázdil. Poté se čekalo do 41. minuty, kdy udeřil Martin Brázdil a také Ondřej Brázdil. Stav 3:5 byl pro Malenovice příznivější. Čamlíci otevřeli svou hru, čehož naštěstí pro Svítkov využil Kubal. Poté hosté ještě jednou inkasovali, ale na výsledku to nic nezměnilo.

Ohlasy po zápase:

Asistent trenéra HBC Svítkov Stars Pardubice (Karol Jankura): „Zápas jsme začali dobře, v 6. minutě jsme šli do vedení v přesilovce díky Paukrtovi. Šance jsme měli, ale nevyužili jich. Ve druhé třetině jsme přidali trošku víc a výsledkem bylo vedení 4:0. Třetí třetina byla nejslabší. Přestali jsme hrát svoji hru a soupeře jsme pouštěli do šancí. Za stavu 5:1 pro nás přišel šok. Za pouhé čtyři minuty padly 4 branky. Ve 42. minutě byl výsledek 6:4 pro nás. Zápas jsme dotáhli do vítězného konce, za což jsme rádi. V brance nás podržel skvělý Lukáš Novotný.“

Pardubice podruhé uspěly na hodonínském asfaltu

HBC Hodonín – HBC Pardubice B 1:3 (0:0,0:0,1:3)

Branky a nahrávky: 31. Navrátil (Helešic, Rapant) – 34. Dostál (Moravec), 43. Moravec, 44. Socha (Šimek).

Střely na branku: 25:26, Vyloučení: 6:8, Přesilovky: 5:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 50.

Hráči z Polabin zajížděli na hodonínský asfalt, kde se bojovalo o každý centimetr hřiště. Bylo znát, že Hodonín ví, co chce hrát. Ale nevytěžil z toho ani jednu branku. Skvělý pardubický gólman držel svůj tým až do 31. minuty, kdy přesilovku využil Navrátil. Pardubice nic nevypustily, což se jim vrátilo. Nejdříve vyrovnal Dostál a poté ve sledu dvou minut trefil vítěznou branku Moravec a poté ji pojistil Socha.

Ohlasy po zápase:

Trenér HBC Pardubice B (Jiří Doležal): „Od začátku jsme bojovali nejen s houževnatým soupeřem, ale i s asfaltovým povrchem. Nemohli jsme uplatňovat naši kombinační hru a často jsme ztráceli míčky. Domácí byli v první polovině zápasu nebezpečnější a ohrožovali naši branku hlavně v přesilovkách. Z té páté v pořadí nakonec vydolovali vedoucí gól. Ve třetí třetině už ale bylo znát, že jsme si na povrch pomalu zvykli a začalo se hrát na jednu branku, a to na tu domácí. Brzy se nám podařilo vyrovnat a šli jsme i do dlouhé přesilovky 5 na 3. Tam nás ale vždy ve finální fázi zradil povrch. Jenže jsme i nadále byli aktivní a z brejku jsme se dostali do vedení díky gólu Vojty Moravce. Navíc jsme Hodonínu ani nedovolili odvolat gólmana a ještě před koncem se prosadil Lukáš Socha po spolupráci s Jakubem Šimkem. Jsou to pro nás důležité tři body, protože na asfaltu se výkonnostní rozdíly mažou a ztrácet body v Hodoníně nebo v Malenovicích může být v konečném součtu rozhodující. Hráli jsme v základní béčkové sestavě, takže si o to více ceníme hry a nasazení, které jsme předvedli. Opět výborně zachytal Jirka Bitnar a o jeho momentální formě hovoří fakt, že to bylo jeho již třetí vítězství o tomto víkendu."


Divize Západ

Rezerva Šneků poprvé vyhrála! Prachatice jsou v problémech

HBC Prachatice – TJ Snack Dobřany B 3:5 (1:3,2:2,0:0)

Branky a nahrávky: 4. Štěpánek (Valek, Turek), 16. Sitter (Uhlíř, Šilhán), 29. Zimandl (Šilhán) – 10. Kovářík J. (Šlehofer V. st., Kůrka), 14. Kůrka (Ulm, Šlehofer V. st.), 15. Kovářík J. (Šlehofer V. st., Kůrka), 20. Kovářík J. (Šlehofer V. st.), 21. Ulm (Šlehofer V. st., Kůrka).

Střely na branku: 39:22, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 3:3, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 63.

Do tohoto zápasu lépe vstoupil domácí celek, který rychle vedl 1:0. Prachatice nejdříve svého soupeře tlačily, ale skvělá taktická hra přinesla Šnekům rychlou smršť gólů na závěr 1. třetiny. Nejdříve se trefil extraligový Kovářík, na nějž ve 14. minutě navázal Kůrka. Pár vteřin před koncem znovu navyšoval Kovářík. U všech těchto branek navíc asistoval Václav Šlehofer st., který výrazně pomohl k výhře. Horalům se podařilo rychle snížit na 2:3 z hole Sittera, jenže J. Kovářík byl proti a ve 20. minutě to bylo opět o dvě branky. Prachatice si nepohlídaly ani Ulma, který zařídil pátou dobřanskou branku. Kosmeticky výsledek upravil ještě prachatický Zimandl, ale ve 3. třetině dobřanský gólman ani jednou neinkasoval. Tohle je historická výhra Dobřan v Prachaticích, protože tam ani před postupem do Extraligy nevyhrály.

Ještěři porazili Pedagog po nájezdech

SK Pedagog České Budějovice – HBC Ještěři Ústí nad Labem 1:2ss (1:0,0:1,0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Malecha (Hronek, Kovařík) – 18. Vítko (Tóth, Tomáš), 50. Zicho.

Střely na branku: 25:23, Vyloučení: 5:3, Přesilovky: 3:5, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 100.

Téměř 100 diváků mohlo v Českých Budějovicích vidět tvrdou bitvu o důležité body. V první třetině se radovali domácí, kterým první a jediný gól vystřelil v přesilovce Malecha. Ještěři z Ústí nad Labem ve druhé třetině vyrovnávali stejným způsobem. V přesilovce souhru hostů zakončoval Vítko. Tento zápas byl velmi vyrovnaný, a proto také došel do nájezdů, ve kterých úřadoval ústecký gólman. Vítěznou trefu vystřelil pro Severočechy Zicho.

Suchdol oplatil Vlčí Smečce porážku z podzimu!

SK Suchdol nad Lužnicí – Vlčí Smečka Ústí nad Labem 3:1 (2:0,0:1,1:0)

Branky a nahrávky: 9. Blafka (Císař), 13. Laurinc (Tácha, Kalát), 45. Císař (Kalát, Hadač) – 22. Grosse (Zajan, Michajličenko).

Střely na branku: 28:18, Vyloučení: 3:7, Přesilovky: 5:2, Využití: 2:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 91

Do Suchdola přijela Vlčí Smečka, které na tomto hřišti jako první v této sezóně bodovala. Akorát tentokrát měl zápas úplně jiný příběh. Domácí šli v 9. minutě duelu do vedení po přesilovkovém gólu Blafky. O 4 minuty později byl stav již 2:0, protože přesilovku využil Laurinc. I Vlci dostali možnost přesilové hry, kterou využil ve druhé třetině Grosse. Hosté se hodně museli bránit, což Suchdolu hrálo do karet. Ústí nad Labem vyslalo na suchdolskou branku pouze 18 střel a domácí celek potvrdil 3 body gólem do prázdné branky.