1. liga

Dobřanská rezerva poprvé uspěla v 1. Lize! Co na to říká dobřanský Ondřej Ulm?

Rezerva TJ Snack Dobřany zajížděla k prvoligovému zápasu do Prachatic, kde vyzvala tamní Horaly. Prachatice však na Šneky vůbec nestačily. Co hrálo největší roli v první výhře Dobřan v letošní sezóně? K výhře přispěl dobřanský Ondřej Ulm! Jaký to pro něj byl zápas a v čem byli Šneci lepší?

Samozřejmě je to radost, když vyhrajete

Ondřeji, zajížděli jste k prachatickým Horalům. Co jste od zápasu očekávali a s čím jste do něj šli?

Rozhodně za mě jsme si jeli pro 3 body a věděli jsme, že kluci z Prachatic, pokud chtějí přemýšlet ještě nad play off, tak nás musí porazit, jinak jsme čekali těžký zápas jako každý jiný, jelikož 1.liga je prostě našlápnutá a není tam lehký tým ani jeden.

Vy jste poprvé v sezóně vyhráli. Jak si této výhry ceníte?

Samozřejmě, je to radost, ale v téhle sezóně nejsou důležité body, ale hlavně aby se mladí kluci otrkali, tenhle zápas nám ukázal, že se dá i vyhrávat, a ne jen dostat 7 banánů a jet domů se sklopenou hlavou, tudíž jsme za to rádi.

Duel se neodehrával podle vašich představ, rychle jste prohrávali. Co se stalo v rozmezí 9. až 15. minuty, kdy jste stihli dát 3 branky?

Hned první gól padl z mojí chyby, ale pak jsme rychle přepnuli a konečně nám to tam padlo hlavně díky sniperovi Honzovi Kovářovi, ale ne, spíše jsme se snažili hrát dopředu a nebýt někde zalezlí vzadu, na to se nevyhrává.

Autor fotky: Jana Janoušková ml. Ondřej Ulm také nastupuje za extraligové Dobřany.

Někdo na ty góly musí nahrát

Jak bylo možné, že si Horalové nechali dát tři rychlé branky?

Těžko říct, myslím, že to sami nečekali, ale v tu chvíli přestali hrát a najednou koukali, že prohrávají, a pak už se nám těžko snažili vyrovnat gólově.

Vy jste nakonec také vstřelil branku a tím pečetil jasné vítězství 5:3, jste za to rád?

Určitě to vždycky potěší, ale od toho tam je Honza Kovář, protože poslední zápasy mu to docela střílí. Ne, sranda (smích), spíše jsme rádi, že jsme si ukázali, co a jak bychom chtěli hrát.

Nejviditelnějším hráčem byl Jan Kovářík a trenér, ale zároveň i hráč Václav Šlehofer st. Kde se v něm bere taková forma, že byl u všech pěti branek? (smích)

Tak on to má v ruce furt, to tak prostě je a od toho se odráží více faktorů, nebýt jeho přihrávky, tak nedáme ani gól, někdo na ty góly musí nahrát a on je ten strůjcem a plus k tomu umí dát gól.

Jak se chystáte na další zápas proti Vlčí Smečce? Myslíte, že byste mohli být úspěšní i tam?

Těžko říct, záleží, v jaké sestavě budeme hrát, ale takhle to neřešíme, spíše jdeme zápas od zápasu, jak už jsem říkal, důležité je, aby se ohráli mladší kluci a když k tomu přidáme body, tak budeme jen rádi.