1. liga

Buldoci padli dvakrát za sebou! Nové Strašecí započalo honbu za play off

Tento víkend bylo v 1. Lize opravdu horko. Od pátku do neděle se odehrálo celkem 8 duelů, které pomalu prozrazují formu jednotlivých týmů. Zlehka se také rozplétá skládanka v podobě play off čtveřic z každé divize. Jak ale dopadly zápasy tohoto víkendu? Více v reportáži!


Divize Východ

Ježci si podruhé smlsli na brněnských Buldocích!

Ježci Heřmanův Městec vs. HBK Bulldogs Brno 9:4 (1:2, 4:0, 4:2)

Střely na branku: 32:21, Vyloučení: 6:3, Přesilovky: 3:6, Využití: 0:3, Oslabení: 0:0, Diváků: 50 

Branky a nahrávky: 13. Macenauer (Hudec, Pecina), 16. Pecina (Macenauer), 18. Běloušek (Kišš), 19. Pilař (Novelinka), 24. Hudec (Pecina), 32. Běloušek (Macenauer), 33. Kopriva (Pilař, Novelinka), 35. Pecina (Hudec), 37. Kišš (Běloušek, Novák) – 15. Hudec (Šír), 15. Nazad (Jelínek, Baláč), 35. Klíma (Jelínek), 43. Toman (Klíma, Kuntoš).

Ježci z Heřmanova Městce potřebovali bodovat, aby nepřišli o možnost bojovat o play-off. Zápas začal velmi opatrně a obě mužstva se nejdřív oťukávala. První udeřili domácí, kdy gól zařídil Macenauer. Domácí hráči si však nepohlídali koncovku první třetiny, ve které za Brno vyrovnal Hudec a následně přidal rychlou branku Nazad. Ježkům se podařilo oklepat, což se ukázalo v prostřední části duelu, kdy domácí zhruba po třech minutách vedli opět o dvě branky. Po druhé třetině byl tak stav 5:2 pro Ježky. Hokejbalisté z Ježkárny si zbytek zápasu jasně pohlídali, vstřelili další 4 branky. Brno si potvrdilo, že je velmi silné v přesilových hrách, v nichž vstřelilo 3 góly.

Ohlas po zápase:

Trenér Ježci Heřmanův Městec (Jiří Kozel): „Zápas se nám povedl, byť první třetina byla pro nás hodně složitá. Oba týmy začaly trochu bázlivě a i když jsme šli do vedení, tak více šancí měl důrazný soupeř, který nás v poslední minutě vyškolil dvěma brankami. Rozhodující byl začátek třetiny druhé. Ten se nám povedl moc. Byli jsme v pohybu, důrazní a v zakončení neskutečně přesní. Třetinu jsme vyhráli 4:0 a zvedlo nám to i sebevědomí. Dařilo se nám střelecky i ve třetí části, kde soupeř snižoval v dobře sehraných přesilovkách. Tím nám ukázal svou sílu. Dvakrát v sezóně porazit Brno je velmi cenné. Tým musím tentokrát hodně pochválit.“

Svítkov si lehce poradil s Hodonínem a je na prvním místě tabulky!

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HBC Hodonín 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)

Střely na branku: 29:32, Vyloučení: 3:5, Přesilovky: 5:3, Využití: 2:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 50.

Branky a nahrávky: 3. Kubal (Král, Pauktr), 12. Malý (Bláha), 22. Kubal (Bureš, Čech), 33. Král (Kubal, Novotný), 36. Bureš (Bláha, Král), 44. Král (Bláha, Kubal) – 31. Rapant (Helešič).

Svítkov předskočil na prvním místě Buldoky díky výhře proti Hodonínu. Byli to domácí, kteří svému soupeři ukázali, že mají obrovskou formu. Hned zpočátku zápasu svůj celek uklidnil Kubal a následně v 1. třetině přidal branku Malý. Ve druhé části duelu se Svítkovu podařilo odskočit na rozdíl tří branek, když podruhé skóroval Kubal. Z pohledu Hodonína se podařilo přesilovou hru využít Rapantovi, to bylo vše, na co se hosté zmohli a i v poslední periodě úřadoval Svítkov, který přidal další 3 branky a jasně zvítězil.

Rezerva z Polabin si spravila chuť na Čamlících!

HBC Pardubice "B" vs. HBC Malenovice 5:1 (0:1, 0:0, 5:0)

Střely na branku: 29:20, Vyloučení: 6:7, Přesilovky: 5:5, Využití: 3:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 80.

Branky a nahrávky: 35. Langr (Deml), 38. Licek (Langr, Janeček), 41. Hálek (Deml, Moravec), 42. Langr (Janeček, Licek), 43. Kunc (Moravec, Deml) – 2. Huťka (Kalivoda, Brázdil J.).

Pardubice B musely skousnout porážku proti Svítkovu a jít do dalšího duelu proti Malenovicím. Čamlíci přijeli do Pardubic bojovat, což jim přineslo ovoce již ve 2. minutě, když se trefil Huťka a hosté neočekávaně vedli. Domácí hokejbalisté nemohli přijít na recept, jak překonat malenovického gólmana, i když měli mnoho šancí. Hostujícím hráčům pak ale nejspíše odešly síly a ve 3. třetině se spustila pardubická lavina. Ve 35. minutě vyrovnal Langr a následně ihned poslal Pardubice do vedení Licek. V posledních pěti minutách polabinští borci skórovali ještě třikrát.

Kometa si z Brna odvezla další body!

HBK Bulldogs Brno vs. SK Kometa Polička 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Střely na branku: 31:26, Vyloučení: 5:7, Přesilovky: 6:2, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 17.

Branky a nahrávky: 30. Emmer (Fišar, Nazad), 37. Heide (Hudec) – 10. Holec (Hejtmánek D., Havlík), 25. Tobiáš O. (Havlík L.), 36. Havlík L. (Vaňo).

Opakovala se repríza zápasu z minulého víkendu, kdy Kometa opět zajížděla na brněnské hřiště. Zápas byl opět velmi vyrovnaný, ale Brno více bojovalo. Kometě se však podařilo dostat v 10. minutě do vedení po dobře provedeném blafáku Holce. Brněnští hokejbalisté naopak hrozili z přesilových her. Druhá část byla z pohledu Komety vlažnější, i když v ní navyšoval skóre Ondřej Tobiáš po skvělé nahrávce Havlíka. Buldoci v posledních vteřinách prostřední periody využili přesilovou hru, kdy vše před sebou prostřelil Emmer a míček šťastně zaplul do Šupíkovy branky, který nic neviděl. Domácí Brno tak využilo velký tlak, ve kterém pokračovalo i ve třetí třetině.

Naštěstí pro Poličku dobrou pozici využil Havlík, který ve 36. minutě z mezikruží vymetl pravou šibenici. Kometa se z náskoku neradovala dlouho. O minutu později po vyhrané buly střílel brněnský Heide, který trefil poličského obránce a ten tečoval balónek za Šupíkova záda. Nastartované Brno dostalo na konci zápasu přesilovou hru a také zkoušelo hru se 6 hráči na hřišti. Kometa však závěrečný tlak ubránila.

Ohlas po zápase:

Trenér SK Kometa Polička (Pavel Štefka): "Druhý zápas v Brně a druhá výhra, takže určitě spokojenost. Zápas byl v mnohém podobný tomu předchozímu. Brnu opět patřila druhá třetina, kdy jsme nechali soupeře hrát s míčkem a byli až příliš pasivní. Oběma mužstvům pár hráčů chybělo, což se projevilo na kvalitě hry, bylo to spíš bojovné něž pohledné utkání, ale tři body, které jsme velmi potřebovali máme, takže jsme odjížděli s dobrou náladou."

Pardubické derby opět patřilo Svítkovu

HBC Pardubice "B" vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Střely na branku: 26:27, Vyloučení: 5:5, Přesilovky: 4:4, Využití: 1:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 90.

Branky a nahrávky: 22. Deml (Hálek, Moravec), 43. Moravec – 8. Bureš (Korbel), 21. Bláha, 33. Paukrt (Korbel), 43. Bureš (Waber), 44. Bláha (Kábrt).

Pardubické derby patřilo Svítkovu, který opět zařadil vyšší stupeň, než hráči z Polabin. V 8. minutě poslal Svítkov do těsného vedení Bureš. Na obou stranách se činili oba brankáři a jejich zásluhou bylo, že padl pouze jeden gól. Téměř v polovině zápasu navyšoval Bláha, ale do toho se vložil i domácí Deml, který ihned upravil skóre. Tato branka domácí hokejbalisty uspala a poté na hřišti dominovali pouze svítkovští hráči, jež v poslední periodě šli do vedení 1:3. Pardubice B se s výsledkem snažily něco dělat, ale ve 43. a 44. minutě Svítkov potvrdil svou výhru!


Divize Západ

Suchdol chytil jarní formu, kterou ukázal Ještěrům!

HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. SK Suchdol nad Lužnicí 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Střely na branku: 28:23, Vyloučení: 8:9, Přesilovky: 8:6, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 33.

Branky a nahrávky: 9. Zicho (Tomáš, Stupka) – 7. Laurinc (Kalát, Apfelthaler M.), 24. Apfelthaler L. (Laurinc, Dlugoš V.).

Do Ústí nad Labem zajížděla skvadra ze Suchdola nad Lužnicí, na které tentokrát čekal duel proti Ještěrům. Velká posila pro Jihočechy v podobě Jakuba Laurince se opravdu vyplatila. Tento borec v 7. minutě otevřel skóre po souhře s Kalátem a Apfelthalerem M. Domácí rychle odpověděli z hole domácího Zicha. Další minuty duelu byly velmi vyrovnané a obě mužstva si tvořila šance, ale brankáři byli precizní. Až ve 24. minutě se trefil L. Apfelthaler, který zařídil vítěznou branku pro Jihočechy. Na nic jiného se Ještěři nezmohli.

Nové Strašecí se rozparádilo proti Prachaticím!

HBC Nové Strašecí vs. HBC Prachatice 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)

Střely na branku: 35:31, Vyloučení: 6:4, Přesilovky: 3:5, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 70.

Branky a nahrávky: 14. Kmeť (Duchoň O., Samšuk), 24. Lev L. (Wittmayer), 24. Patera (Javůrek), 27. Lev L. (Duchoň T.), 35. Wittmayer (Duchoň O., Patera), 39. Lev L. (Slabý, Kmeť), 42. Patera (Kmeť, Wittmayer).

Prachatice po prohře s Dobřany nejspíše rezignovaly, protože naladěné Nové Strašecí podalo skvělý výkon a slaví 3 body, jež mu mohou pomoci k play-off. Středočeši si již od začátku vytvořili velký tlak, který v branku přetavili až ve 14. minutě. Více klidu domácí hokejbalisté získali v půlce zápasu, kdy navyšoval Patera a dvakrát Lev. Horalové nepřijeli v nejlepším rozpoložení, což se ukázalo i v posledním dějství, kdy domácí borci přidali další tři branky.

Vlčí Smečka těsně udolala Pedagog!

Vlčí Smečka Ústí nad Labem vs. SK Pedagog České Budějovice 5:4 (1:1, 3:1, 1:2)

Střely na branku: 20:23, Vyloučení: 8:7, Přesilovky: 5:7, Využití: 2:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 45.

Branky a nahrávky: 8. Belica (Grosse), 16. Baxa (Faigl), 17. Topol (Michajličenko), 21. Zákon (Faigl, Kuchynka), 31. Topol – 12. Bárta O., 25. Maurenz (Melichar), 38. Zelenka (Bárta A., Malecha), 45. Bárta A. (Nýdl, Malecha).

Vlčí Smečka tentokrát musela čelit silnému Pedagogu, který ji více než potrápil. Domácí Vlci šli v 8. minuty do vedení, které si do prvního hvizdu neudrželi. Snižoval Ondřej Bárta. Na začátku druhé třetiny přišla vlčí smršť, protože se rychle trefili Baxa a Topol. Ve 21. minutě domácí hráči vedli již 4:1 a v klidu si hlídali zápas, i když ve druhé třetině snížil českobudějovický Maurenz. Topol z Vlčí Smečky nenechal nic náhodě v poslední třetině přidal 5. branku domácích. Pedagog se v posledních minutách ještě snažil s výsledkem něco udělat, ale stačilo to pouze na snížení.