1. liga

Ježci se dostali do úzkých! Koukáme se dopředu, nepropadá panice Ondřej Běloušek

Ježci z Heřmanova Městce si během minulého víkendu zkomplikovali postup do play off. Nečekaně na svém hřišti prohráli s Malenovicemi a druhý den podlehli Pardubicím „B“. Kde se stala chyba? Co za tím vidí heřmanoměstecký tahoun Ondřej Běloušek?

Ondřeji, v minulém kole jste dvakrát prohráli. To Vás muselo více než zaskočit, co si o tom z odstupem času myslíte?

Do víkendu jsme šli s tím, že chceme všech 6 bodů. To by nám výrazně vylepšilo pozici v bojích o play off. Bohužel jsme nezískali ani jeden, samozřejmě nás to i nadále mrzí.

Prohráli jste s Malenovicemi, které jste přehrávali. Ale nestačilo to ani na jeden bod. Co mělo být jinak?

Důvodem naší, nejen sobotní, prohry bylo jednoznačně málo vstřelených branek. Z téměř devadesáti střel za víkend jsme dali tři góly, a to je málo.

V neděli jste si zuby vylámali na Pardubicích „B“, a to vám značně komplikuje postup do play off. Nepadla na vaše hráče psychická deka?

Já věřím, že ne. Samozřejmě to není pro nikoho příjemné, ale nezdařený víkend je za námi a čekají nás poslední čtyři zápasy. Koukáme dopředu.


Šancí máme mnoho, ale gólů méně

Asi je těžké se udržet v pozitivním rozpoložení, když se vám na jaře tolik nedaří. Jak se z této šlamastiky dostat?

Ježčí tým má jednu super vlastnost, a to takovou, že jsme srdcaři a skvělá parta, takže věřím, že se zvedneme a odehrajeme zbytek sezony s chutí bojovat o postupové příčky a vyhrávat. Samozřejmě pragmaticky vzato je naše situace složitá a pro postup potřebujeme, aby nám pomohly také výsledky ostatních zápasů. Proto se teď chystáme jít od zápasu k zápasu, příliš nekalkulovat a uvidíme.

V důležitém utkání vyzvete Svítkov, který hraje senzačně. Když prohrajete, je dost možné, že budete mimo hru o play off. Vnímáte tuto situaci?

Jak jsem psal výše, vnímáme to, ale snažíme se jít do toho zápasu s čistou hlavou a bojovat o tři body. Navíc se Svítkovem je to vždycky derby a nikdo nechce prohrát, i kdyby to bylo přátelské utkání. Já osobně se na neděli těším!

Po skvělém podzimu přišlo bídné jaro, co za tím stojí? Umíte si to vysvětlit?

Myslím, že je to převážně tou střeleckou impotencí. Šancí máme mnoho, ale gólů méně. Pokud bych to ale vzal zápas od zápasu, tak s Malenovicemi jsme měli jednoznačně vyhrát, na Brno jsme zahráli famózně a padalo nám to tam, ale jak Polička, tak Pardubice „B“ byly prokázaly kvalitu a musím uznat, že herně byly lepší.

Bude to pro vás velké zklamání, kdybyste do play off 1. Ligy nepostoupili?

Uvidíme, jak to dopadne, zatím není nic jisté (úsměv).


Na Ježky čekají další 4 náročné zápasy. Šance na postup do play off stále žije. Podaří se jim to? Autor fotky: Tereza Finková.