1. liga

Kometa nasázela Pardubicím 10 branek! Přestřelka v Novém Strašecí vyšla lépe Ještěrům!

Tento víkend bylo v 1. Lize k vidění pouze 5 duelů. Na západě Čech si Pedagog poradil s Prachaticemi a Nové Strašecí v důležitém souboji o play-off padlo. Polička si zastřílela proti rezervě polabinských Pardubic a Ježci nestačili na rozjetý Svíkov. Buldoci získali na malenovickém asfaltu bod!


Východní divize

Čamlíci porazili Brno po nájezdech!

HBC Malenovice vs. HBK Bulldogs Brno 3:2ss (0:0, 2:1, 0:1 – 1:0)

Střely na branku: 19:37, Vyloučení: 6:5, Přesilovky: 4:6, Využití: 0:3, Oslabení: 0:0, Diváků: 19.

Branky a nahrávky: 18. Brázdil M. (Ševčík, Brázdil J.), 26. Ševčík (Brázdil M., Kalivoda), rozhodující nájezd Nohál – 16. Hudec (Fišar, Emmer), 33. Hovorka (Skřivánek, Baláč).

Domácí tým, jemuž zbyla jen teoretická šance na postup do play-off, se snažil bojovat ze všech sil. Úvodní dějství skončilo bez vstřelených branek, ale v jistých momentech k nim mnoho nechybělo. Nebezpečně se jevila možnost domácího Nohála, který měl komfortní pozici v mezikruží, ale jeho střela pouze cinkla o spojnici. U opačné klece prováhal velkou příležitost Emmer, jemuž servíroval balónek od zadního mantinelu Vodvárka. V průběhu třetiny také přečkali dvě přesilovky soupeře Buldoci, jednu Malenovice. Minutu po přestávce viděla divácká kulisa první gól. Hosté drželi balónek v útočném pásmu a dobrou přihrávkou Fišara nepohrdl mezi kruhy Ondřej Hudec, který mezi betony prostřelil Opavského. Zanedlouho se ale dočkali své první trefy také Čamlíci, když po rychlém průniku zamířil přesně ke vzdálenější tyči Martin Brázdil. Za sedm minut bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Projektil střelce vyrovnávacího gólu Sterenčák pouze vyrazil na volného Ševčíka, jenž doklepl míček do svého cíle. Brněnští byli několikrát velmi blízko srovnání, ale na druhou pauzu se odcházelo za přívětivějšího stavu pro Malenovice.

Brno se i nadále pokoušelo zvrátit utkání na svoji stranu a hned v čase 32:06 se Jiří Hovorka postaral o to, aby jeho celek alespoň neodjížděl s prázdnou. Z těžkého úhlu na brankové čáře šťastně propasíroval balónek za záda domácího brankáře a zajistil si tak svůj premiérový gól v 1. Lize. Ve zbytku řádné hrací doby tlačili více hosté, ale skvěle chytající Opavský již vše zneškodnil. Buldoci si přenášeli do prodloužení početní výhodu, v níž se jim nepodařilo rozhodnout. Zbytek nastavení byl spíše opatrný z obou stran a na řadu přišla samostatná střílení. Ve druhé řadě byl úspěšný hostující Hudec, na jehož trefu bleskově odpověděl Nohál. Posléze dlouho nikdo nerozvlnil síť a až při sedmých pokusech se o moment překvapení postaral opět Filip Nohál. Tomu sice míček nečekaně přeskočil přes hůl, avšak nájezd vzal za správný konec a bonusový bod tak brali Čamlíci.

Zdroj: buldoci.cz

Svítkov pravděpodobně zamezil Ježkům postup do play off!

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. Ježci Heřmanův Městec 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Střely na branku: 28:21, Vyloučení: 7:9, Přesilovky: 7:5, Využití: 1:0, Oslabení: 0:1, Diváků: 70.

Branky a nahrávky: 14. Král (Matýs), 31. Waber (Klinecký, Král), 39. Waber (Korbel, Bláha) – 39. Hudec (Macenauer).

Domácí začali aktivněji a už od začátku začali ostřelovat ježčí branku, jenže střely z poměrně velké vzdálenosti Synek velmi dobře pokrýval. Největším problémem hostů byla přílišná vylučování, domácí při přesilovce hrozili, ale za záda Synka v úvodu nic nepropadlo. Na konci 1. třetiny se však po vhazování ve středním pásmu dostal ke střele Jakub Král a svou ranou rozvlnil síť za Synkem. Druhá třetina byla pro Ježky spíše utrápená. Do velké šance se dostal Tomáš Hudec, ale jeho sólo skončilo jen na Novotném. Domácí do zápasu dostávali emoce, což se na hostujícím celku lehce podepsalo. Svítkov zbytečně provokoval, což vedlo k prohloubení špatné disciplíny, a to se odrazilo ve vyloučení Kozla za podražení a následně šel na trestnou lavici i Hudec.

Přesilovka 5 na 3 Svítkovu nic nepřinesla, protože se skvělými zákroky blýskl Synek. Svítkov stále tlačil a hosty do ničeho nepouštěl, poté přišlo několik zranění na ježčí straně a Patrik Škoda skončil v klinči domácích hráčů a po úderech do hlavy nedohrál. Jestli někoho nesmíte nechat samotného, pak je to Ondřej Waber. Právě tento hráč krátce po vhazování buly ve třetím dějství přidal další branku pro Svítkov. To už ovšem mnohé nastartovalo a o minutu později mohl po skvělém pasu zakončit Hejl, ale míček nakonec netrefil branku. Novotný se musel mít na pozoru i za chvíli, když se dral dopředu bez servítek Tomáš Hudec, ale i to ještě brankou neskončilo. Přišlo další oslabení, tentokrát od Tomáše Pilaře. To dost hatilo plány na obrat. Jenže Dominik Macenauer vybojoval míček ve středním pásmu, krásnou žabkou našel Tomáše Hudce a ten perfektně provedenou kličkou zakončil svůj pokus za Novotného záda. Domácí však okamžitě odpověděli ještě v téže přesilovce a byl to zase Waber, který vrátil náskok na svítkovskou stranu.

Zdroj: jezci.cz

Ohlas po zápase:

Trenér Ježci Heřmanův Městec (Josef Kozel): „Představovali jsme si jaro usměvavější, navíc po skvělém výkonu proti Brnu i dobře rozjeté, ale tři porážky v řadě nám sebraly hodně z energie. Jsme nováček a tak pro nás je určitě první sezóna velkou školou. Za mne ji zvládáme dobře a věřím, že budeme příští rok právě o tyhle nezdary silnější. Ale klukům bych přál návrat pohody a úsměvu. Jsou skvělá parta a hodně spolu vše prožívají. Zranění nám taky nepřidávají, bohužel to je ale sport. Věřím, že se z toho oklepeme a doma na Hodonín budeme zase s hlavami nahoře."

Kometa ukázala svou sílu proti Pardubicím B!

SK Kometa Polička vs. HBC Pardubice B 10:1 (3:0, 6:0, 1:1)

Střely na branku: 40:23, Vyloučení: 2:2, Přesilovky: 2:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 25.

Branky a nahrávky: 2. Tobiáš O. (Geba), 6. Štefka F. (Havlík, Vaňo), 10. Vaňo (Tobiáš J., Štefka F.), 16. Vaňo (Havlík), 16. Štefka M. (Chmel, Geba), 20. Bečka (Tobiáš O.), 24. Tobiáš O. (Štefka M., Chmel), 28. Geba (Štefka M., Tobiáš O.), 30. Tobiáš O. (Chmel, Štefka M.), 32. Tobiáš J. (Štefka F., Vaňo) – 45. Dostál (Socha).

Zápas začal v dobrém tempu, ve kterém oba týmy nastoupily. Hodně se běhalo, ale ihned ve 2. minutě se po buly v obranném pásmu dostal do úniku Ondřej Tobiáš, který skóroval neobvyklým způsobem. Při zakončení mu do hokejky seknul pardubický hráč, jenž napomohl této brance. Kometa se po tomto gólu dostala do varu a v první třetině svého soupeře nepouštěla ze své útočné třetiny. I když si Kometa vytvořila více šancí, tak v 1. třetině přidali branku pouze Filip Štefka a Jakub Vaňo. I prostřední perioda patřila domácím hokejbalistům, kteří začali velmi dobře.

V 16. minutě navyšoval Vaňo a následně po něm vsítil po dobré kombinaci Matěj Štefka. O 4 minuty déle střelou od červené čáry vymetl levou šibenici Bečka. Kometa tlačila, hlavně to byla 3. lajna, která šla pětkrát za sebou na hřiště a pětkrát dala branku, to potvrdil ve 24. minutě Ondřej Tobiáš, od kterého se balónek opět odrazil za záda pardubického gólmana. Z úhlu dále navyšoval Geba a hattrick se štěstím dovršil právě Ondřej Tobiáš. Poslední třetina se nesla ve stejném duchu, hosté se bránili, přičemž milimetrový pas využil Jiří Tobiáš. Michal Novák přišel o čisté konto souhrou do prázdné branky minutu před finální sirénou. Gól vstřelil Dostál.

Ohlas po zápase:

Trenér SK Kometa Polička (Pavel Štefka): „Zápas se nám herně podařil, hráli jsme v pohybu, dobře napadali, vytvářeli si dost šancí a tentokrát je dokázali i proměňovat. Po první třetině jsme vedli 3:0 a když jsme během minuty po začátku 2. třetiny vedli o 5 branek, bylo to pro hosty už těžké, aby se vrátili zápasu. Ve třetí třetině tempo trochu opadlo, ale to je za takového stavu celkem pochopitelné. Soupeř si vybral slabší utkání, ale rozhodně nehraje tak špatně, jak vypadá výsledek. My můžeme být spokojeni, ale vezměme si i ponaučení, opět jsme dostali v poslední minutě gól z kategorie zbytečných, který by nás za jiného stavu mohl velmi mrzet a tentokrát jsme tím i Michalovi Novákovi pokazili čisté konto.“

Trenér HBC Pardubice B (Jiří Doležal st.): „Bohužel jsme se nezodpovědnou a naivní hrou již v první třetině připravili o naději na úspěch. Čtvrtý gól po pár vteřinách druhé třetiny definitivně ukončil zápas. Musíme si teď vážně promluvit o přístupu k zápasům a vyvarovat se dalších ostudných vystoupení.“


Západní divize

Nové Strašecí nestačilo na Ještěry a je možná ze hry o play off!

HBC Nové Strašecí vs. HBC Ještěři Ústí nad Labem 5:7 (1:3, 1:3, 3:1)

Střely na branku: 33:35, Vyloučení: 3:4, Přesilovky: 2:2, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 52.

Branky a nahrávky: 3. Čadek, 30. Douša (Čadek), 40. Husák (Wittmayer), 44. Patera (Wittmayer), 45. Douša (Slabý) – 9. Šilínek (Haken), 12. Zicho (Kučera), 14. Langthaler (Haas, Brož), 20. Vaněk (Langthaler, Kučera), 28. Vaněk (Langthaler, Kučera), 30. Tomáš (Haas, Langthaler), 33. Zicho (Haas).

Strašečtí nastoupili do utkání konečně téměř v kompletním složení. Domácí se radovali z vedení hned ve 3. minutě. Pavel Čadek vytěžil z dobrého napadání svých spoluhráčů, sebral míček ve středním pásmu a přesnou střelou zpoza modré čáry překonal hostujícího brankáře. Úvodní trefa domácí uklidnila a zároveň povzbudila do dalšího útočení. Ve velmi solidních pozicích se v rychlém sledu objevili Lukáš Lev, Michal Kmeť nebo Tomáš Duchoň. Ani jednomu se ale zakončení nepodařilo dle nejlepších představ, a tak se do zápasu dostali také Ještěři. Konkrétně nenápadným nahozením od modré čáry, které skončilo přesně v horním rohu Dvořákovy branky. Vyrovnávající trefa určila další směr první třetiny, kdy bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Ještěři byli poté na rozdíl od domácích produktivnější a šikovností a důrazem si došli zásluhou Zicha a Langthalera pro vedení 3:1.

Po změně stran zahrávali hosté dvojnásobnou početní výhodu. Tu se jim díky dobré práci bránící trojice domácích a Dvořáka zužitkovat nepodařilo. V tlaku ovšem pokračovali nadále a rychlými rotacemi v útočném pásmu dostávali „Bubáky“ pod tlak a sami si vypracovávali gólové pozice. Ve druhé třetině se dvakrát z podobné pozice prosadil Vaněk a pro domácí to nevypadalo vůbec dobře. I tak byl ale zbytek třetiny herně vyrovnaný a šancí si nakonec žlutomodří vypracovali snad ještě více, než jejich soupeř. Mimo chyb v obraně je dnes ale srážela neproduktivita. Nutno také podotknout, že povedený zápas chytal hostující brankář Landt, který si smlsl na de Finovi, Lukáši Lvovi nebo Javůrkovi. Ujala se až rána v závěru periody v podání Reného Douši, který prostřelil z pravé strany vše, co mu stálo v cestě. Bohužel pro domácí se hostům podařilo ještě do konce třetiny odskočit na rozdíl 4 branek.

Povedenou kličkovanou předvedl Jiří Tomáš, který Dvořáka překonal bekhendovým blafákem. Před třetí třetinou stáhlo Nové Strašecí sestavu na dvě formace a pokusilo se s výsledkem ještě něco udělat. Záhy však přidal svoji druhou branku Zicho, upravil na 2:7 a bylo víceméně rozhodnuto. Domácí to ale ani za tohoto stavu nezabalili a v závěru utkání alespoň třemi brankami potěšili věrné fanoušky, kterých do Kocourek arény zavítalo znovu více než dost. Nejprve mířil po nahrávce Wittmayera přesně od modré čáry Jiří Husák. Poté se na hranici brankoviště nadvakrát prosadil při přesilové hře Dan Patera a střelecký účet dnešního klání uzavřel další tvrdou ranou René Douša, který se rovněž zapsal mezi dvougólové střelce.

Zdroj: hbcns.cz

Pedagog přetlačil prachatické Horaly!

SK Pedagog České Budějovice vs. HBC Prachatice 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Střely na branku: 27:22, Vyloučení: 1:5, Přesilovky: 4:1, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 0.

Branky a nahrávky: 32. Maurenz (Zelenka), 38. Kovařík (Bárta O., Maurenz), 45. Nýdl (Malecha) – 40. Valenta (Šilhán, Štěpánek).

Téměř vyrovnaný duel odehráli prachatičtí Horalové na půdě českobudějovického Pedagogu, který neměl navrch pouze ve svých přesilových hrách. V první i druhé třetině se hra přelévala ze strany na stranu a obě mužstva si tvořila dobré pozice pro vstřelení branky, ale oba brankáři se činili. Na první branku se čekalo až do 32. minuty, kdy ji vsítil domácí Maurenz. Hosté o pár minut déle odskočili na rozdíl dvou branek, což zařídil po souhře O. Bárty a Maurenze Kovařík. Hostům se podařilo snížit, ale v přesilovce a do prázdné branky 3 body pečetil Nýdl.