1. liga

Kometa se přibližuje k play off! Proti Pardubicím zazářila posila Jakub Dušan Vaňo

V minulém zápase si poličská Kometa oprášila svou starou produktivitu a týmu HBC Pardubice B nasázela 10 branek. Kanadskými body se na těchto 3 bodech do tabulky podílel i nováček v dresu Komety Jakub Vaňo. Jak se tento hráč dostal do poličské Komety, když dříve nastupoval ve slovenských soutěžích?

Nastupoval jsem za Leaders Bratislava

Jakube, Vy jste novým hráčem poličské Komety. Jak jste se na východ Čech a na scénu českého hokejbalu dostal?

Do Komety jsem se dostal přes spoluhráče z hokeje Ladislava Havlíka. Po hokejové sezóně se v kabině ptal pár kluků, jestli by nechtěli začít hrát. Dohodli se přestupové papíry a mohl jsem nastoupit do zápasu.

Vy jste přeci jenom slovenským hokejbalistou a nastupoval jste ve slovenské Extralize. Za jaký tým jste tam hrál a co Vás přivedlo do ČR?

Na Slovensku jsem nastupoval za Leaders Bratislava. Do Česka jsem se dostal přes studium na vysoké škole. Studuji v Olomouci na Fakultě tělesné kultury.

Jak se Vám v Kometě zatím líbí? Jaká je nálada v kabině a jak se Vám za Kometu hraje? Funguje to?

Zatím mám odehrané tři zápasy, ale musím říct, že nálada v kabině je výborná. Jsem rád, jak mě kluci přijali mezi sebe a že nám to funguje jak na hřišti, tak v kabině.


Jakub Dušan Vaňo posbíral cenné zkušenosti ve slovenské Extralize. Hájil dres Leaders Bratislava! Zdroj fotky: Leaders Bratislava.

V play off se můžeme dostat hodně daleko

V posledním duelu jste zvítězili 10:1 a Vy jste si připsal 2 góly a stejný počet nahrávek. Jak jste si tento zápas užil a jak byste ho zhodnotil?

Já jsem si zápas užil. Jsem rád, když se hokejbalem můžu bavit a toto byl přesně ten zápas. Padalo nám to tam. Trenér poskládal formace, které fungovaly výborně. Myslím, že jsme měli dobrý vstup do zápasu, který rozhodl. Brankář nás v důležitých situacích podržel a soupeře jsme k velkým šancím nepouštěli, takže jsme ten zápas zvládli bez nějakých větších problémů.

Čeho byste chtěl v letošní sezóně s Poličkou dosáhnout? Chcete si s ní zahrát play off?

Tak určitě cíl je se dostat do play off. Tam až začíná soutěž. Myslím si, že máme kvalitní mužstvo, se kterým se můžeme dostat v play off vysoko.

Vy navíc v zimě hrajete Krajskou hokejovou ligu za Litomyšl. Je pro Vás hokej priorita?

Nebudu lhát. Hokej je u mě ve sportu na prvním místě. Jsem rád, když si můžeme zpříjemnit čekání na sezónu hokejbalem. Hokejbal mám jako letní přípravu na sezónu, aby to nebylo jen o cvičení v posilovně.