1. liga

Suchdol jasně vyhrál v Dobřanech! Moravské týmy na hřištích soupeřů vyhořely

Uběhlých 5 duelů nabídlo zajímavou podívanou. HBK Bullldogs Brno zastavilo rozjetý pardubický Svítkov, který teď bude čekat se 33 body na celkové umístění. Kometa a Ježci nadělili moravským celkům dohromady 21 branek. Na západě Čech přišla jasná výhra Suchdolu a přetahovaná Smečky a Horalů!


Divize Východ

Brno přerušilo Svítkovu vítěznou sérii před play-off

HBK Bulldogs Brno vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 3:0 

Střely na branku: 24:18, Vyloučení: 6:5, Přesilovky: 5:5, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 30.

Branky a nahrávky: 38. Hudec (Klíma, Emmer), 39. Hudec (Emmer), 45. Hudec (Emmer, Fišar).

Svítkov má po dnešku jako jediný odehráno všechna svá utkání ze základní části a snažil se zajistit si co nejlepší výchozí pozici před play-off. Buldoci jej v úvodní periodě třikrát zastavili za cenu faulu, ovšem ani jednu přesilovku hosté nezúročili. Sterenčák se musel vyznamenat při Králově samostatnému úniku. Na opačné straně měl před přestávkou nejnebezpečnější šanci Toman, jenž z blízkosti Novotného nepřekonal. Od druhého dějství začal do šlágru kola promlouvat sníh a později i déšť, tudíž se na hrací ploše uskutečnilo i několik pádů, které nezapříčinily nedovolené zákroky od soupeřů.

Brňané mohli otevřít skóre během dvojnásobné početní výhody i čtyřminutového trestu Zemana, ale recept nenalezli. Při smírném počtu hráčů se hra přelévala ze strany na stranu a utkání se shodovalo s postavením obou mančaftů v tabulce. Ale gólmani byli i po druhé siréně stále stoprocentní. V tomto souboji se nakonec našel pouze jediný úspěšný střelec, a to domácí Ondřej Hudec. Ten z kraje závěrečné třetiny po útěku přestřelil, ale za pár chvil započal svoji cestu k čistému hattricku. V čase 37:05 se zmíněný útočník pohyboval při přesilovce na správném místě v mezikruží, kam Novotný vyrazil Klímovu střelu a vzápětí poprvé kapituloval.

Odpovědět mohl za pár sekund Černický, jenž si nenápadně seběhl do skvělé pozice, ale o pár centimetrů minul poodkrytou klec. A tak domácí udeřili podruhé, když v přečíslení opět Hudec zaskočil svítkovského brankáře bekhendem na bližší tyč. A poté, co Buldoci ubránili oslabení, přidal stejný hráč pojistku do opuštěné klece hostí a bylo definitivně rozhodnuto.

Zdroj: buldoci.cz

Ohlas po zápase:

Trenér HBK Bulldogs Brno (Jan Emmer): „Po nepřesvědčivých jarních výkonech nám bylo jasné, že se musíme vrátit k tomu, co nám vždy šlo. K zahuštění středního pásma a poctivé obranné činnosti. Myslím, že se nám to proti Svítkovu podařilo, i když zpočátku utkání nám to poměrně dost skřípalo při zakládání útoku. Utkání samotné bylo ve vysokém tempu a velmi vyrovnané. Na obou stranách dobře zachytali brankáři a my jsme nakonec využili dvě tutovky, které jsme si vypracovali. I když vyložených šancí bylo na obou stranách málo, přeci jen jsme jich asi měli více, a to rozhodlo. Soupeři děkuji za velmi pěkné a bojovné utkání, které bylo vedené ve férovém duchu.“

Ježci proti Hodonínu na svém hřišti nezaváhali!

Ježci Heřmanův Městec vs. HBC Hodonín 8:1 (1:1 ,3:0, 4:0)

Střely na branku: 57:10, Vyloučení: 1:2, Přesilovky: 2:1, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 15. Kišš (Běloušek), 20. Novelinka (Pilař, Macháček), 22. Běloušek (Kišš, Hejl), 30. Hejl (Pecina, Pilař), 36. Jošt (Hudec, Kozel), 38. Macenauer (Pilař, Macháček), 40. Kišš (Běloušek, Novák), 44. Bohatý (Macháček). – 7. Rapant (Helešič, Tóth).

Ježci zpočátku duelu svého soupeře podcenili, z čehož vyplynul první gól na straně hostů. Domácí inkasovali z úniku Rapanta. Hosté se poté začali v první třetině bránit, ale Ježci nemohli vstřelit branku. Gólem skončila až přesilová hra domácích, kterou využil Kišš. Druhá třetina začala lépe pro domácí celek. Ten se po gólech Novelinky, Bělouška a Hejla dostal do vedení 4:1. V poslední třetině přidali Ježci 4 branky a poprvé na jaře získali body.

Ohlasy po zápase:

Trenér Ježci Heřmanův Městec (Josef Kozel): „Hodonín nám v první třetině připomněl Malenovice. Měli jsme převahu, příležitosti, ale skóre otevřel soupeř. Naštěstí nám nabídl přesilovku a my ji dokázali na konci třetiny využít a srovnat stav. Od druhé třetiny už jsme převahu dokázali i proměnit v branky a postupně zápas ovládnout. Chtěl bych ale pochválit i soupeře. Postavil řadu mladých hráčů a ti bojovali do poslední vteřiny, je dobře, že jim šanci v lize dávají.“

Čamlíci dostali výprask v Poličce!

SK Kometa Polička vs. HBC Malenovice 13:1 (2:1, 5:0, 6:0)

Střely na branku: 58:14, Vyloučení: 2:1, Přesilovky: 1:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 50.

Branky a nahrávky: 2. Hejtmánek D. (Kantor), 7. Hejtmánek J. (Hejtmánek D., Hnát), 17. Havlík L. (Hejtmánek D.), 20. Tobiáš J. (Vaňo), 22. Tobiáš O. (Tobiáš J., Štefka F.), 22. Tobiáš J. (Havlík L., Štefka F.), 30. Hejtmánek D. (Havlík L.), 31. Štefka F. (Vaňo), 32. Hejtmánek J. (Kantor), 36. Kantor (Hejtmánek J.), 36. Tobiáš O. (Štefka M., Geba), 39. Chmel (Hejtmánek D.), 42. Vaňo (Havlík A.) – 12. Huťka (Nohál, Zlámal).

Čamlíci přijeli do Poličky v 10 lidech, čemuž soupeř uzpůsobil hru již na začátku utkání. Kometa ihned nastoupila a celou dobu útočila, přičemž Malenovice spoléhaly na svého gólmana Opavského, který svůj tým držel. I když ve druhé minutě přesnou střelou pod horní tyč vypálil David Hejtmánek. Čamlíci domácím hokejbalistům čelili pouze z protiútoků, ty však zastavil druhým gólem Josef Hejtmánek. Malenovicím se nakonec podařilo snížit v přečíslení 2 na 1, které využil Huťka. Druhá třetina patřila domácím hráčům, kteří začali přesněji kombinovat, z čehož vytěžili 5 branek. V poslední periodě vstřelili dalších 6, přičemž si soupeř nevypracoval ani jednu velkou šanci. Kometa si tak připsala 3 důležité body, jež jsou důležité pro play off.

Ohlas po zápase:

Trenér SK Kometa Polička (Pavel Štefka): „Utkání jsme zvládli velmi dobře, soupeř hrál na dvě pětky a ubývalo mu sil, takže od druhé třetiny jsme dokázali využívat prostoru, který nám nechával ke kombinaci. A to ještě jeho gólman chytil spoustu gólových střel a podal velmi dobrý výkon. Výsledek nemůžeme přeceňovat, čeká nás ještě tuhý boj o play off a pozici v něm.“


Západní divize

Prachatice nečekaně porazily před play-off Ještěry!

HBC Prachatice vs. HBC Ještěři Ústí nad Labem 7:4 (1:2, 5:1, 1:1)

Střely na branku: 24:22, Vyloučení: 2:4, Přesilovky: 2:1, Využití: 2:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 35.

Branky a nahrávky: 15. Dojčar (Švácha, Šilhán), 16. Turek (Šilhán), 22. Štěpánek J. (Šilhán), 23. Bárta (Šilhán, Turek), 26. Uhlíř (Štěpánek J.), 27. Štěpánek J. (Šilhán, Bušek), 45. Turek (Bárta) – 8. Tóth (Homolka), 11. Zicho (Brož), 25. Brož (Jejkal), 37. Zicho (Jejkal, Langthaler).

Zajímavý duel s nečekaným výsledkem se odehrál v Prachaticích, kam zajížděli Ještěři. Ti vstoupili do první třetině lépe, když po 11 minutách vedli o dva góly. Do konce 15. minuty zareagoval snížením Dojčar. Po první přestávce však šli domácí Horalové do vedení 4:2, ale Ještěrům se podařilo rychle snížit z hole Brože. Avšak hostující hokejbalisté si nepohlídali domácího Uhlíře a Štěpánka, kteří zařídili pro domácí vedení 6:3. V poslední třetině Ještěři vstřelili jednu branku, stejně jako Horalové, to na výsledku ale nic nezměnilo.

Horalové málem zaskočili Vlčí Smečku!

HBC Prachatice vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Střely na branku: 22:27, Vyloučení: 3:1, Přesilovky: 1:3, Využití: 0:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 45.

Branky a nahrávky: 22. Šilhán (Dojčar, Uhlíř), 43. Štěpánek J. (Šilhán) – 28. Faigl (Zákon), 39. Baxa (Faigl, Zákon), 41. Škurla (Grosse, Navarra).

Prachatice šly do zápasu proti druhému týmu z Ústí nad Labem s velkou motivací po skalpu Ještěrů. Horalové s Vlky drželi krok, ale v první třetině to na branku nestačilo. Ani Smečce se tolik nedařilo, a tak skončila 1. třetina 0:0. V druhé části zápasu vstřelili branku jako první domácí hráči. Vlčí Smečka skóre dorovnala ve 28. minutě. Na zápletku se muselo čekat až na závěr utkání, kdy Baxa poslal hosty do vedení. Na něj navázal Škurla a Vlčí Smečka rázem vedla 3:1. Snížení a naději vykutal Štěpánek, ale Horalům se vyrovnat nepodařilo.

Suchdol získal 3 body v Dobřanech!

TJ Snack Dobřany B vs. SK Suchdol nad Lužnicí 1:5 (0:0, 0:3, 1:2)

Střely na branku: 19:33, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 3:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 11.

Branky a nahrávky: 42. Kovářík J. (Matoušek, Fukárek) - 17. Bednář (Laurinc, Apfelthaler), 22. Dlugoš M. (Tácha, Kalát), 27. Kalát (Dlugoš M., Sup), 36. Kalát (Tácha, Dlugoš M.), 37. Bednář (Blafka, Laurinc).

Favoritem duelu byl hostující Suchdol, který se nečekaně proti mladým hráčům z Dobřan v první třetině trápil. Hosté si vypracovali několik šancí, ale ani jedna z nich se neujala. Ve druhé třetině otevřeli suchdolské skóre Bednář, Dlugoš a Kalát, kteří svému týmu zajistili pohodové vedení. Suchdol tvořil, přičemž se Dobřany bránily. Další trefy v půlce poslední části přidali Kalát a Bednář. Šneci využili přesilovou hru z hole Jana Kováříka, čímž skóre kosmeticky upravili.

Pedagog nečekaně padnul v Novém Strašecí

HBC Nové Strašecí vs. SK Pedagog České Budějovice 7:6pp (0:2, 2:2, 4:2 – 1:0)

Střely na branku: 35:31, Vyloučení: 6:4, Přesilovky: 3:5, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 70.

Branky a nahrávky: 19. Douša (Lev L., Duchoň), 24. Slabý (Duchoň O.), 37. Duchoň T., 39. Čadek (Pořádek, Samšuk), 39. Kmeť (Slabý, Husák), 43. Javůrek (Lev L., Kmeť), 48. Javůrek (Lev L., Kmeť) – 7. Kovářík (Malecha), 9. Zelenka, 18. Talíř (Melichar), 25. Bárta A. (Bárta O., Zelenka), 41. Neruda, 45. Neruda (Bárta A., Bárta O.).

Domácí hráči rozhodně nechtěli nic vypustit, a i když šance na play off už prakticky neexistovala, byli třetímu týmu tabulky vyrovnaným soupeřem. V první třetině se hrál vyrovnaný hokejbal s šancemi na obou stranách. První se radovali hosté, když po kombinaci ve středním pásmu postupoval sám od mantinelu Václav Kovařík a střelou na vzdálenější tyč prostřelil Čadka. O necelé dvě minuty později se navíc ujala střela Lukáše Zelenky a hosté šli do vedení 0:2. Po zbytek první třetiny měli několik slibných šancí domácí i hosté, ale gólmani už za svá záda míček nepustili.

Domácí se chtěli po přestávce vrátit do utkání a začali aktivně napadat, ovšem radovali se opět hosté. Josef Melichar přihrál Jaroslavu Talířovi a ten zvýšil už na 0:3 z pohledu domácích. Strašečtí však stále nic nevzdávali a svou aktivitou si vynutili několik nedovolených zákroků. Navíc v 18. minutě zahrávali přesilovku 5 proti 3, kterou využil po nahrávkách Tomáše Duchoně a Lva střelou od modré René Douša. Domácí nepřestávali na svého soupeře vyvíjet tlak a po dobré práci ve středním pásmu střílel od mantinelu Ondra Duchoň tak, že Davídek střelu vyrazil pouze před sebe a junior Slabý už neměl problém míček dorazit do sítě. Bohužel Strašecké poté přibrzdila přesilovka hostů, kteří po nahození od modré a dorážce Adama Bárty vedli opět o dva góly, a tímto rozdílem skončila i druhá třetina.

Třetí třetina byla pro trenéry ordinující defenzivní styl něco jako horor od Stephena Kinga, a to proto, že v ní padlo 6 branek během posledních 9 minut. Ovšem divákům se aktivní hra do ofenzivy od obou mužstev musela vyloženě líbit. Ale popořadě! Nejprve zužitkoval aktivní napadání svého týmu kapitán Tomáš Duchoň, když po špatném vyhození hostů snižoval na rozdíl jednoho gólu střelou z mezikruží. Domácí byli i nadále velmi nepříjemní a navíc je za vyrovnáním hnali již tradičně výborní fanoušci. Toho se dočkali po důrazném boji na modré čáře, když pásmo udrželi Víťa Samšuk s juniorem Ondrou Pořádkem a odražený míček propálil Pavel Čadek za hostujícího gólmana. Navíc ještě v tu samou minutu domácí dokonali obrat ve skóre, když Jiří Husák nahrál na Adama Slabého, který posunul na červené Kmeťovi, ten se odpoutal od obránce a střelou na zadní tyč poslal Strašecké do vedení. Bohužel to domácí dlouho neudrželi a za další dvě minuty bylo opět vyrovnáno. Martin Neruda od modré nahodil na bránu, domácí gólman vyrazil míček pouze před sebe, ten si doběhl opět Neruda a střelou mezi rukou a tělem vsítil gól. To však ve třetí třetině nebylo zdaleka vše.

Asi o nejhezčí gól zápasu se postarala trojice Kmeť-Lev-Javůrek. První jmenovaný zavezl míček do pásma, tam přihrál na Lukáše Lva, který už mohl střílet, ale zanechal chladnou hlavu a ještě posunul na odkrytého Michala Javůrka, který překonal gólmana hostí. Domácí tak měli další šanci ubránit výsledek a brát v tomto zápase všechny tři body. Jenomže hostující tým odvolal gólmana a při power play našel Adam Bárta volného Martina Nerudu a ten z mezikruží vyrovnával. Nutno podotknout, že remíza byla spravedlivá, ale domácí hráče po zápase přeci jen mrzelo, že nedokázali po obratu dovést utkání k plnohodnotnému bodovému zisku. V prodloužení zahrávali domácí přesilovku, ale v té se zaskvěl gólman hostí i všichni bránící hráči. I tak ale zůstal bonusový bod na Kocourku, a to po napadání Lukáše Lva, který přinutil k chybě hostující obranu. Odražený míček si vzal Michal Kmeť, který nahazoval pro Michala Javůrka a ten tečí ze vzduchu rozhodl tento zápas.

Zdroj: hbcns.cz